header image
 

Soul Heal vagy Soul Sickness?

Kezdjük is a sort egy olyan kérdéssel, ami régóta itt van a tarsolyomban, de eddig nem nagyon akartam vele előhozakodni. Vajon lvl50-et elérve mit kezdjünk a Soul Heal kérdéssel? Persze ez valahol költői kérdés, hiszen egyértelmű, hogy még a legjámborabb ember is az első 2-3 millió kiperkálása után gyorsan rájön, hogy inkább kivárja a 4 percet, minthogy ezt a pénznyelőt finanszírozza, ennek ellenére érdekes egy kis időt szentelni ennek a kérdésnek.  Nézzük a Soul Heal mellett a pro és kontrákat:

Pro:

  • Nincs resurect sicknessed, így nem kell időnként perceket cammognod ha meghalsz és obeliskkel éledsz vagy élesztenek.
  • Speedrunokon értékes percek mehetnek el azért, mert lassítva vagy, ráadásul a hp/mana poolod is kisebb ezen idő alatt.

Kontra:

  • Running Scroll (30%) + 22%-os pvp cipővel bőven vállalható a mozgási sebesség csökkenés.  Még akár Dark Poetában is simán tudod tartani az iramot, hiszen glideolni ugyanúgy tudsz mint a többiek. A scroll márpedig sokkal olcsóbb mint a Soul Heal
  • World PvP-ben a Soul Sickness-t simán el lehet kerülni kiskek haszálatával. Ha kisknél éledsz akkor nincs soul heal. Ugyanezt simán lehet alkalmazni Dark Poetánál is. Leraktok a bejárat előtt egy kisk-et és bindel mindenki, majd ha véletlenül full wipe lenne és előről kellene kezdeni, akkor egy ember kivételével mindenki éled, majd bejönnek (no sickness); és akkor jöhet az utolsó is, és máris lehet visszarohanni. (egy embernek mindig bent kell tartózkodnia az instanceban, különben már senkit nem fog beengedni.)
  • Dreadgionban szintén nincs sickness ha binding pointon éledsz, ahonnan viszont az idő előre haladtával bentebb is tudsz egyből teleportálni. Nagyon ritkán van értelme az élesztésnek, de olyankor is bőven elég egy running scroll, nem elég nagy a hely ahhoz, hogy komolyan le tudj maradni.

Összegzésképpen szerintem totálisan felejtős az endgame soul heal visszavásárlás. Legyen sok running scrollod és legyen nálad mindig kisk. Ezzel nagyon sok tíz milló kinah-t fogsz megspórolni az endgame alatt, ráadásul ha nem vásárolgatod vissza az XP-t, akkor – majdani Aion kiegészítőben – nagy valószínűséggel egy összegért megtudod vásárolni a lvl51 mellett a lvl52 kb 20%-át is. Ráadásul egy utolsó tipp: Ha Abysson PvP-ben halálközeli állapotba került, akkor kapcsold ki a szárnyadat… Eredmény: mivel PvE halált kaptál, ezért csak a teljes elvesztett AP-nak csak egy részét vonja le. Magas rangon ez azért nagyon nem mindegy…

~ by Menorel on .

Aion