header image
 

Enchant stone statisztika

proof of concept...A korábbi dis-enchantolásról szóló cikkben már Z megadta a választ arra az anomáliára, hogy mitől függ a keletkező enchant stoneok nagysága és a mennyisége. A tradelhető (world boss dropok, craftolható itemek, stb.) lényegesen több enchant követ termelnek, mint a nem tradelhetők, ez valahol logikus is, hiszen amit nem lehet tradelni, azzal lényegében már amúgy sem lehet csinálni semmit. Csak eladni, vagy disenchantolni. Egyébként ez az aspektus más megvilágítást adhat a craftolásnak is, hiszen annak biztos tudatában vagy pl. egy 20-30 millió kinahba kerülő craftolható itemből szinte biztos, hogy ki fog jönni legalább 4-5 db 7 milliót érő enchant stone, már jó okot ad arra, hogy ne heteken keresztül ki/be rakosgasd a fegyvert a Brokerbe és várd a messiást hogy valaki elvigyen, hanem egyszerűen ha nem viszik el elsőre, akkor széttöröd és az enchant stoneok bőven visszahozzák a tiszta beker árat. (Már persze ha a sárga itemekről beszélünk…)

A tovább után található táblázat a koreai powerbookból való, amelyben egy bátor vállalkozó 500 fegyvert tört össze és rögzítette a keletkező kövek mennyiségét és szintjét. Mivel a táblázat koreaiul van, ezért a táblázat alatt kifejtettem, hogy melyik sor-oszlop mit jelent. A kifejtés után pedig a rövid összefoglaló a levonható tapasztalatokról.

Az első oszlop a keletkező enchant stoneokat tartalmazza, melyek mellett az szerepel, hogy az adott itemből mennyi adott szintű enchant stone keletkezett. Az öt item a következő oszlopokban szerepel. Az első három item tradeable, az utolsó kettő pedig nem tradelhető.  Az öt item konkrétan az öt endgame polearm:

Talán még az alsó három sor lehet érdekes, amelyek az összesített eredményeket mutatják, ezek sorban: (Az utolsó két sorban a számok végén az a jel nem a “7”-es számjegy akar lenni, hanem – gondolom – a darabszámnak a koreai jele, ez ne tévesszem meg senkit.

  • 100 összetört azonos fegyverből összesen mennyi enchant stone keletkezett.
  • Mennyi volt az egy disenchantra jutó átlag keletkező enchant stoneok száma
  • Mennyi darab kő keletkezett 70-es és 90-es enchant stone lvl között. (Ugye ez kvázi a tiszta profit…)

A táblázat magáért beszél, de azért néhány következtetés:

  • A tradelhető, craftolható itemekből egyetlen esetben sem keletkezett az item szintje alatti enchant stone, a nem tradelhető itemek esetén viszont jól látszik, hogy több esetben is keletkezett az item szintje alatti kő.
  • Szintén látszik, hogy a tradelhető itemeknél +40 szintig keletkezett enchant stone, míg a nem tradelhető itemeknél +36-ig.
  • Egyértelmű következetés, hogy tradelhető itemekből átlat 4,5 enchant stone keletkezik, míg untradeable itemek esetén az átlag 1,5-re jön ki.

Egyébként a post elején a kép a tesztelő srác inventoryját mutatja a teszt kb harmadánál. Ha bárkiben felmerülni, hogy hogy az istenben tudott kiváltani 100 abyss spear-t, hogyan tudott lecarftolni 100 Balic fegyvert (Noble-re) és hogy az istenben volt neki 100 Menotios fegyvere, akkor erre csak azt tudom mondani, hogy pont egy évvel tartanak előttunk ugyanabban a játékban… Belefér…

~ by Menorel on .

Aion

2 Responses to “Enchant stone statisztika”

  1. A következtetés állításai nem kuszák és pontatlanok?

  2. De, jó hogy szóltál, javítottam is.
    Volt kis kavarás mert Meno már megírta a cikket mikor rájöttem hogy szarul fordítottam a táblázatot szóval át kellett írni pár helyen és néhány baki benne maradt.

Comments are closed.