header image
 

(^_^(^_^)^_^) vs (-.-(-.-)-.-)

__Mivel meglehetősen sokatmondó a post címe ezért már mindenki kitalálhatta hogy miről is lesz szó. A mai nap folyamán (amiből lehet tegnap lesz ha sokat tökölök a cikkel) lejátszották a gamechosun által szervezett pénzdíjazásos 1.9-es bajnokság első felének döntőjét. Akit megzavarna az “első fél” rész azt emlékeztetném hogy ezek az összecsapások a teszt szerveren zajlottak de a fő eventet ha minden igaz áprilisban fogják tartani a [KR]Siel szerveren, de erről még ejtek szót a végén.
__A hét elején arra kerestük a választ hogy melyik a legjobb Elyos és Asmo csapat a teszt szerveren, végül 8 Ely, 6 Ely és 8 Zumó csapat közül kerültek ki azok akik a mai döntőt vívták. Elyos oldalon a kedvenc csapatom a Hukasi HELYETT valami bohóc Legends került be a döntőbe, Asmodian oldalon pedig a To Jesus With One Shot (hogy úúútálom a nevüket).
__Na de ennyit az előzményekről , lássuk a két csapatot, a küzdelmüket, aztán némi áttekintést a tornáról és a résztvevő classokról.

Szabályok x+1. nekifutás

Korábban már komoly energiákat fektettünk bele hogy mindenki tisztában legyen a szabályokkal, és ígérem ez az utolsó alkalom amennyiben legalább 5-en eltalálják a jó választ.

Amennyiben majd megöl a kíváncsiság hogy jól válaszoltál e akkor jelöld ki a a kettőspont utáni részt hogy megtudd helyes volt e a válaszod:A válasz természetesen DESU~, minden más totálisan elfogadhatatlan.

A csapatok

A [To] és a [Le] előtagot fogom használni a To Jesus With One Shot és a Legends playerek megkülönböztetésére…kivéve persze ha ragaszkodtok a [To]SM és a [Le]SM helyett a 김혜진 és a 인육만두-hoz, nekem az is jó.

Legends:

Hát de nem?

__A csapat egy Gladiatorból, Spiritmasterből és egy Chanterből állt, volt még egy Assassin tartalékos játékosuk is probléma  esetére de őt egyszer sem láthattuk pályára lépni.
__A legjobb nyolc között a 7979-el kerültek össze akiknek ugyan kiválóan játszott a gladiátoruk de egyedül nem volt képes megállítani a szintén remekül játszó [Le]SM-et és [Le]Gladiatort így 2:0ás győzelemmel jutottak a legjobb négy közé. A következő ellenfelük a Team Blabla volt akik küzdelem nélkül jutottak be a negyeddöntőbe, nekik volt a legérdekesebb összeállításuk továbbá a verseny legdúrvább veresége címe is őket illeti mivel az első körben [Le]SM verte meg egyedül az egész csapatot a másodikban pedig [Le]Gladiator. A döntőben a Hukasi csapatával kerültek össze ahol remek csata alakult ki de 2:2-es állásnál a Hukasi sorcererének hibáját keményen megbüntette a Legends és a kört behúzva 3:2-re győztek.
__Nézzük hogy a mérkőzések során szerzett killek hogy oszlanak meg a csapattagok között:

Spiritmaster Gladiator Sorcerer Templar Chanter
Legends 13 11 2

__Az sm és a gladi elég jól kiegészítették egymást, a chanter meg adta a buffokat meg a mantrákat, úgyis csak azért vitték.

To Jesus With One Shot:

__Ugyan az a csapat felállás mint a Legendsnél (SM,Glad,Chanter), tartalékos játékos nem volt, se szükség rá.
__A legjobb nyolc között a Crow-al kerültek össze akik ellen 2:1-es győzelmet vívtak ki, pontosabban a [To]SM mivel mind a két nyert körben ő intézte el egyedül az ellenfél 3 játékosát, a vesztett körben pedig a végéremaradt [To]chanter nem tudta legyőzni a legyengült [Crow]gladiatort. A negyeddöntőben a Luxus csapatával mérkőztek meg ahol a második körben a [To]chanter (1 kill) és [To]SM győzte le az Luxust a [To]gladiátor segítsége nélkül. Hogy az első körben mi történt? Hát ez:

Az 5 körös döntőt végül a TIMMMYYYYYYAARGH-al vívták, az összecsapást 3:1-re nyerte a Jesus, ebből 2 kört egyedül hozott a spiritmaster.

Spiritmaster Gladiator Sorcerer Templar Chanter
To Jesus… 15 5 2

__Mivel a 9 játszott körből 4-ben csak a spiritmaster gyilkolta le egyedül az ellenséget, és a többi mérkőzésen se volt rest ezért ez elég jól meglátszik a killek számán.

__ Azt kell hogy mondjam a leglényegesebb dolog ami megkülönböztette ezt a két csapatot a többitől az a 2 spiritmaster. Az egész tornán volt összesen 13 gladiátor és 7 chanter, viszont csak 4 SM, a másik kettő nem ebben a csapatban lévő spiritmaster kb semmit nem rakott le az asztalra, 1 darab killt hoztak csak össze, ezzel szemben [Le]SM és [To]SM összesen 28x voltak eredményesek, ami a fele annak ahányszort az összes gladiátor együtt, márpedig majdnem 6x annyian voltak.
__A döntő szerintem legnagyobb kérdése hogy tudnak e majd érvényesülni a gladiátorok és a chanterek a két spiritmaster mellett vagy az fog dönteni hogy melyik SM az ügyesebb.

A döntő

Első kör
Legends Jesus

1. Spiritmaster
2. Chanter
3. Gladiator

1. Chanter
2. Spiritmaster
3. Gladiator

__Elsőre a leosztás a Legendsnek kedvezhet mivel a spiritmasterük elméletileg képes a [To]chantert különösebb probléma nélkül megölni és onnantól a Jesus buffok/mantrák nélkül kénytelen harcolni, viszont ha [To]chanternek sikerül kellőképpen megtépáznia [Le]SM-et akkor utána [To]SM-é lehet a biztos győzelem és ezzel ki is szedték az ellenfél legerősebb játékosát.
__Az elmélet be is jött ugyanis tényleg hp vesztés nélkül fejezte be [Le]SM a küzdelmet a chanter ellen, második ellenfele viszont már keményebb dió volt. Az összecsapás egy pontján [Le]SM kapott egy komolyabb sebzés/counter attack kombót amitől kb 1/3-ra csökkent a hpja de sikerült elfearelnie ellenfelét aki szerencséjére meglehetősen sokára jött ki belőle így helyzeti előnyhöz jutott amit ki is használt. [Le]SM 3/4 hpn nézett szembe gladiátor ellenfelével aki nagyjából 2mp alatt kivégezte. A győztes [To]gladiátorral a legends chantere nézett szembe és egészen jól is tarotta magát egészen egy szerencsétlen knockdown sorozatig ami megpecsétete sorsát, gladiátor vs gladiátor leszámolást láthatunk. A Legends gladiátora végül meglehetősen gyorsan intézte el ellenfelét így megszerezve a vezetést csapatának.

Legends .To Jesus
Spiritmaster Chanter
Spiritmaster Spiritmaster
Spiritmaster Gladiator
Chanter Gladiator
Gladiator Gladiator
Második kör
Legends Jesus

1. Spiritmaster
2. Chanter
3. Gladiator

1. Spiritmaster
2. Gladiator
3. Chanter

__A felálláson nincs mit magyarázni, 90% hogy azé a kör amelyik csapatnak a spiritmastere győz az első összecsapásban.
__[To]SMnek sikerült elengednie az első feart ami elég sokáig ki is tartott, gyakorlatilag [Le]SM az utolsó pillanatban jött ki belőle és azonnal fearelt is de az csupán 1-2 másodpercig tartott ami nem volt elég neki arra hogy összeszedje magát így a Jesus spiritmastere győzedelmeskedett. A következő SM vs Chanter harc a megszokott módon zajlott és erölködés nélkül győzőtt [To]SM. A [To]SM vs [Le]gladiator semmi érdekeset nem nyújtott, kis fearelgetés meg dotolás, de mikor a gladiátor odaért az SMhez az full hpről 1 másodperc alatt tűnt el, ja és lassítva volt 1mp. A leharcolt [To]gladiátor már nem tudta felvenni a küzdelmet a Jesus frissen pályáralépő klassz társával és gyorsan végetért az összecsapás. Egyenlített a Jesus.

.Legends To Jesus
Spiritmaster Spiritmaster
Chanter Spiritmaster
Gladator Spiritmaster
Gladiator Gladiator
Harmadik kör
Legends Jesus

1. Spiritmaster
2. Chanter
3. Gladiator

1. Gladiator
2. Chanter
3. Spiritmaster

__Ez a csata a gladitárok és a spiritmasterek között fog eldölni (ezzel most nem mondtam sok újat ehh), kérdés hogy egészen az utolsó párosig kell várni vagy már az első ütközetben eldől.
__Elsőnek a Legends spiritmastere küzdött meg a Jesus gladiátorával, a harc során az SM végig megőrízte a kontrollt, egyszer engedte csak közel a gladiátort amivel a 3/4 hpjával fizetett de végül ő került ki győztesen. A legyengült spiritmastert gond nélkül intézte el [To]chanter. A következő chanter vs chanter volt számomra a döntő eddigi legjobb összecsapása, kicsit untam már a sok feart meg azt hogy ha a gladiátor ha odaért valakihez az eltűnt pillanatok alatt, végre egy hosszabb skill skill elleni harc volt amiből sajnos a Legends chantere került ki győztesen, hogy miért sajnos azt én se tudom, lehet mert Natsuminak kerub horn sapkája volt és azért neki drukkoltam.  A következő [Le]Chanter vs [To]SM küzdelem bármilyen meglepő is de ugyan úgy zajlott mint mindegyik eddigi, chantert elfearelték, chantert megölték. A chanter halála után kapásból ugrott gladiátor társa megbosszulni és egy pillanatig úgy is tűnt sikerült ugyanis a szokásos “gladiátor megmozdítja a fegyverét valakinek eltűnik a hpja” effektus történt és egymásodperc alatt 1-2% hpra került a Jesus spiritmastere DE még időben sikerült elengednie egy feart ami nem tartott túl sokáig, az SMnek nem igazán sikerült 10% fölé küzdenie magát mire kiszabadult a gladiátor és itt már tényleg azt hihette CDk utána egy fear alatt megfordította a küzdelmet így a Jesus bezsebelte 2. győzelmét.

Legends To Jesus 
Spiritmaster Gladiator
Spiritmaster Chanter
Chanter Chanter
Chanter Spiritmaster
Gladiator Spiritmaster
Negyedik kör
Legends Jesus

1. Spiritmaster
2. Chanter
3. Gladiator

1. Gladiator
2. Chanter
3. Spiritmaster

__ A felállás nem változott az előző körhöz képest, ismét az a kérdés hogy a Legends befejező játékosai meg tudják e állítani a Jesus spiritmasterét, ha nem akkor a Jesus lesz a bajnok.
__ El se fogjátok hinni mi történt az első körben, az egész nagyon izgalmas volt, a spiritmaster megynomta a feart aztán kicsivel később meghalt a gladiátor, najó meg volt ott valami 4,8k dmg amit foggalmam sincs mi volt, de ha valaki tudja mit jelent a 신석 az szóljon. A chanter ellen már érdekesebb volt a mérkőzés mivel egyszer sem tudta elfearelni és így párszor elég jól odacsapott az SMnek, aztán paff, így…paff, ennél jobban nem tudom leírni mi történt mert rohangáltak körbe körbe aztán full hpról meghalt a chanter, kapott valami 4,7k dmg-et, ugyan az mint a gladiátornál, előtte picivel látszott egy counter attack effekt de mivel az Aionban sose akkor történik valami mint amikor a csilivili effektje van ezért nem tudom hogy az volt e. A chanter hirtelen halála után érkezett [To]SM aki jött, fearelt, győzött. A Legends chantere nem tétlenkedett és már ugrott is a Jesus spiritmasterének nyakába elég komoly dmget kiosztva de a lendületét elég gyorsan megtörte egy fear ami után már végig az SM irányította az összecsapást. A gladiátor sprintel kezd ami szerencsés dolog mivel a kapott fear alatt kifut a világból, és ami mégfontosabb rangeből így nem tudja sebezni a spiritmaster, a második fear alatt már nem volt ilyen szerencsés és el is hullott 3:1re módosítva az állást ami egyúttal a bajnokság végét is jelenti.

Legends To Jesus 
Spiritmaster Gladiator
Spiritmaster Chanter
Spiritmaster Spiritmaster
Chanter Spiritmaster
Gladiator Spiritmaster

To Jesus With One Shot vs Legends?

Ezúttal az Asmodian csapat győzedelmeskedett az Elyos fölött, tekintve hogy a Jesus csapatában volt Kerub Horn Hat, jó volt a nevezési fotójuk teljesen megérdemelt volt a győzelmük, ja meg nem is játszottak rosszul. A Legends meg megverte a Hukasit szóval ők alapból böehh…

Sok szar táblázat…

…mert szeretjük őket. Kezdjük a szorosan a döntőhöz kapcsolódóakkal:

Spiritmaster Gladiator Chanter
To Jesus 6 3 1
Legends 6 2 1

SM vs mindenki más.

__Az eredmények nem hiszem hogy bárkit is megleptek, már ha nem ugrotta át a fentebbi borzasztó wall of textet. A To Jesust eddig is a spiritmastere vitte a hátán, a Legends gladiátora viszont nem volt a torna során ennyire leszakadva az SMtől, gondolom ez azért van mert most találkozott először normális ellenféllel az asmo SM személyében. A döntőben _az első körben_ (tehát mind a ketten fullon voltak)  Spiritmastert csak egy másik Spiritmaster tudott megölni, gladiátor csak chantert és a chanter meg senkit.

A bajnokságban résztvevő classok száma és killjeik.
Spiritmaster Gladiator Sorcerer Templar Chanter Ranger Cleric Assassin
DB 4 13 3 9 7 3 3 3
Kill 51 58 10 21 7 0 5 1

__Akkor most vegyük sorba ezeket az adatokat:
Spiritmaster: Tény hogy 4 SM vett részt a harcokban de ebből az 51 killből 50-et a döntős spiritmasterek csinálták, rajtuk kívül egyedül az Elite SMje volt képes megölni egy 2. körös Sorcerert. Őszintén szólva elég unalmas volt a fearben felalá rohangáló embereket látni. Sok hozzáfűzni valóm nincs, max annyi hogy még van 1 nap a dupla xp-ből, nem jön valaki spiritmastert szintezni?

A Jesus gladiátorának kombinált bicskája.

Gladiator: A torna legnépszerűbb és legeredményesebb classa, a kill listán a 3. és 4. helyet a döntős gladiátorok foglalják el. Mindegy egyes pályára lépő gladiátor szerzett pontot, sőtt a 13 gladiátorból csak egy valaki szerzett kettőnél kevesebbet, szemben a többi classal akiknél csak 1-2 ember (-templar).
Sorcerer: A sorcik meglehetősen szolid teljesítményt nyújtottak, Timmyyy sorcija minden kör során képes volt egy embert megölni még a Hukasié szintjén jól teljesített 6 killel.
Templar: A második legnépszerűbb class, a gladiátorhoz hasonlóan a 9 templarból 1 kivételével mindenki képes volt legalább egy killt felmutatni, igazából a 2 és az 1 kill a jellemző egyedül a Time templarja mutatott fel többet 4 killel a Hukasié pedig 9-et.
Chanter: A 2 döntős chanter összesen 6 killt tudott felmutatni a torna során, a maradék 1 killen pedig a másik 5 chanter osztozik. Igazából egyetlen alkalom volt hogy első körben bárkit is megölt chanter, az is egy assassin volt szóval az nem számít nyhehe.
Ranger: Hát igen őő ja…következő.
Cleric: Az 5 kill 2-2-1 arányban oszlik el, ebből három elsőkörös kill ami nem lenne rossz, de mivel ebből az egyik a Hukashi irtó béna csere SMje ellen, a másik pedig egy Assassin ellen történt egyik se igazán nagy eredmény. Mindenesetre nem volt használhatatlan a class.
Assassin: Igazából 3 van a táblázatban de ebből az egyik csapat feladta, egyet lecseréltek az első kör után. A harmadik meg egy első körös Templar killt zsebelt be és többet nem is hallottunk felőle.

Videók

Eddig is tudtam hogy beteg lassan írok cikket de mire elértem ideáig már ki is adták a videókat szóval totál felesleges amit feljebb leírtam, shit happens.

Szóval számomra a verseny tanulsága:
Spiritmaster=

~ by baaldroth on .

Aion