header image
 

5 Responses to “Blog témák”

  1. Ha van rá mód és beleférne még egy felmérés engem az érdekelne még, ahogy ezen jelenleg is aktív játékosok közül, ki melyik játékból érkezett az AION-ba, már ha egyáltalán más játékból érkezett. Persze csak a nagyobbakat felsorolva. Kiváncsi lennék beigazolódna-e azon felvetésem, hogy akik nem WoW-ból jöttek, illetve tartósan játszottak más NCsoft játékkal azok maradtak nagyobb arányban.

  2. Na az tényleg érdekes lenne, hogy hányan maradtak, akik WoW-ból jöttek, mivel az 50-es pugokban eddig még a statisztikai hibahatáron belül mozog az ügyetlen/értetlen/ninja játékosok aránya. CC megy, ahogy kell; zöld kövekre/stigmákra passzol, aki nem tudná használni; ha nem kell a megfelelő classnak, gyorsan beírja, hogy ffa; ha vélatlenül mégis rádob valamire a rossz karakterrel a trash közben, átadja annak, akinek komolyan kellett. Valahogy nem BC/WotLK pug szintűek itt a pugok. Ha mégis sok WoW-os lenne még a játékban, akkor beigazolódna, hogy a WoW értelmes krémje jött át stabilan az AION-ba.

  3. Szolo: Azért én itt megemlíteném azt az apróságot, hogy viszont játéktudás szintjén nagyon kemény elmaradások is előfordulnak. Én anno headstarton Templarral kezdtem, azóta félúton rangerre váltottam. Hát mit ne mondjak, keserves szenvedés 1-1 insta rangerrel, kb 40-50%ban erősen kezdő a tank, nincsenek tisztában alapvető dolgokkal (nem látják át, mekkora az agro range, mit fog húzni, lassan/szarul markol, sőt, volt templar, aki nem tudta SR-ben, mi az a mark), nem igazán vannak tisztában skillekkel, sokan nem ismerik azt a rest, ami a cleric mellé éleszti a hullákat, chanter 2 magic mantrát ad 2 assa+ranger mellett egy sorc miatt, meg még rengeteg ilyen apróság. Mondom, apróság, de ezek szerintem teljesen alapvető dolgok, amikkel lv40-45 felett már rohadtul tisztában kéne lenni.

    A legrosszabb az egészben, hogy mint “hülye dps akit el kell viselni” vagyok ott, és leszarják mit mondok. Tankként meg azért tudtam kontrollálni valahogy a partyt, és tudtam egy tempót diktálni, nem volt 3 óra egy SR mid.

    Igaz amit mondtál, ninják ritkák, rollal ésszel bánnak, nincs noobozás meg szitkozódás, potikat/scrollokat szétosztogatják ha valaki elfelejtett hozni, tehát társaság szempontjából hálisten nem gáz az Aion, de nem örülök, hogy hiányos játéktudással rohangálnak 40 felett. Szerencsére még talán többen vannak, akik jól használják a karijukat, :

  4. Nem wowoztam sosem, mégis bele tanultam, hogy mi az a mark, hogy mire illik és nem illik rollolni, stb. Ez tanulási készség és talán némi odafigyelés kérdése, nem más.

  5. Én sem wowoztam sokat, gyakorlatilag 1 instába jartam azon is áthúzott egy nagyobb szintű, így lényegében az Aionban ismerkedtem meg az isntázással. De mégis elég volt NTC a ‘training’-re, baromira nem bonyolultak az alapok, amik normális haladáshoz kellenek. Sőt én néha átestem a ló túloldalára, mert általában lassan haladnak, én meg van hogy kicsit többet húzok, mint kéne. De hát most istenem, elbírjuk, csak nagyon sír a sorc meg a cler hogy sok a meló. :p

Comments are closed.