header image
 

Breaking the Silence#2

Vajon mennyi “Beaking the Silence” után lesz ciki, hogy egy bezárt blogon jelennek meg postok? Talán ott még nem tartunk, a mai napon Tamat, Ribancom és a Spatalos helyzet  késztetett arra, hogy újra keyboardot ragadjak. Tamat aionsourceon tett egy meglepő megjegyzést a 2.0 PTS kapcsán, “Ribancom” bebizonyította, hogy van hová sűlyedni, a Spataloson meg van most élet rendesen… Részletek a tovább után…

Bréking nyúz: A tranferelőket és névlopás áldozatokat érintő fontos infót találtok a #102-es commentben.

2.0 PTS-en már augusztus közepétől?

Az Aion 2.0 free expension kapcsán vetődött fel, hogy vajon mikorra is várható a kiegészítő a PTS-en, ha már egyszer ingyenes lesz. Tamat  rövid válasza a következő volt: “Jelenleg még nincs konkrét dátum, de annyit nagy biztonsággal állíthatok, hogy valamikor augusztus közepén már elérhető lesz PTS-en“. Jó kérdés persze, hogy Tamat tudatosan állítja ezt, avagy csak szokás szerint beköhögött egy best-case ETA-t, és augusztus közepétől (15. körültől) megindul megint egy anyázást, hogy hol van már a PTS-es, mire az NCWest hetekig fogja húzni, hogy érdemben reagáljon. Egy dolog mindenesetre azonban biztos: a GamesCom2010 bejelentésben szerepel egy mondat, amely szerint a 2010-es GamesCom rendezvényen fog először találkozni az EU közösség a már lokalizált 2.0 contenttel. A GamesCom viszont aug 18 és 22 között lesz, ha ezt követően indul be a 2.0 PTS, akkor az már nem igazán nevezhető “middle of august”-nak.

Mindenesetre néhány dolog ezennel biztosan állítható: A 2.0-át megelőzősen lesz PTS, ami vagy már Aug. közepétől, de legkésőbb valamikor aug utolsó hetétől fog indulni.

Karakter átnevezési anomáliák

A merge téma felfuttatása kapcsán az NCWest eléggé kihúzta a gyufát a közösségnél, ezzel szemben viszont maga a merge eléggé korrektül zajlott el és az összevonásokhoz kapcsolódó eventekkel is bőven túllőtt az NCWest az elvárásokon. Ezzel együtt persze balgaság lenne azt hinni, hogy minden zökkenőmentes lett volna és már megint csak előre siránkoztunk. Valójában egyéni szinten elég sok “tragédia” kapcsolódik a szerver összevonásokhoz. Csak a Last Stand légióban két embernek nyúlták be tudatosan a nevét. Sparti csodával határos módon visszakapta a nevét, azonban a légió leadere már nem járt ilyen jól. A hivatalos indoklás (customer support) szerint a “Klei” nevet birtokló lvl12-es elyos sorcerer sokkal jobban megérdemli a nevet mint a mi Kleink. A “mi” Kleink head-start óta birtokolja a Spataloson a nevet, kapcsolódik hozzá ugye egy légió (Last Stand) és egy folyamatosan fizetett játék (egyszer nem fizette 2 hétig, amikor sítáborban volt, vagy valami egyéb ratyiságot művelt). A hivatalos indoklás szerint: “A másik játékosnak sokkal több highlevel karaktere van, ezért sokkal jobban megérdemli a huszadrangú lvl12-es altja a Klei nevet, mint az aki a start óta viseli a nevet és elért, amit elért“. Azóta már minden létező követ megmozgattunk, még közvetlenül Ayase is tudomást szerzett a dologról, de úgy néz ki, mindez együtt sem volt elég, hogy egy olyan légió leadere, aki ex-Spataloson folyamatosan top10-ben volt, visszakaphassa a nevét.

Na vajon ki is lehet a “Ribancom”?

Mindenesetre bárki is nyúlta be Klei nevét, csak gratulálni tudok neki. Hogy mit is lehet tudni az illetőről? Szerencséjére sajnos már nem működik a abyssrank.com, ahonnan meg lehetne a detective modul segítségével tudni róla egy-két dolgot, azonban pechjére működik ennek az NCWest-es adaptációja, az “Árnyékbíróság“. Eme fantasztikus servicenek köszönhetően könnyen meg lehet tudni, hogy a “Klei” nevet lenyúló lvl12-es elyos sorcerer eredeti neve “Ribancom” volt és természetesen a Spatalos szerverről származik. Tehát tudhatjuk, hogy a merge előtt mégcsak nem is “Klei”-nek hívták az illetőt és nem a Gorgos szerverről jött…. Nos igen, tipikus névlopás, ami mögött valamilyen sérelem vagy csak spontán irígység állhat. Hogy mit tudunk még az illetőről? Egyrészt a “Ribancom” névből jogosan következtethető, hogy magyar illetőségű; másrészt az a tény, hogy “több magas szintű karaktere is van” szintén eléggé árulkodó. Van egy szolid listám a potenciális elkövetőkről, meglátjuk sikerül-e, így a név ismeretében megfejteni, hogy ki is volt a gazdája “Ribancom”-nak…

Élet a merge után a Spataloson

Emlékszem még 2 hete néhányan mennyire fel voltak háborodva, hogy miért írok én olyan dologról, ami még meg sem történt és az NCWest úgyis ki fog találni valamit, meg különben is miért hisszük mi annyira fontosnak magunkat, hogy valakinek pont a mi nevünk kellene. Nos, úgy néz ki nem kell ahhoz híresnek lenned, hogy legyen egy-két retard, aki abban élje ki aberrációit, hogy ha már másképpen nem tud, akkor a névlopással szúr ki a másikkal.

Ezen történésektől függetlenül azonban nem lenne korrekt ez a beszámoló, ha nem beszélnénk a merge pozitív hatásairól. A Spatalos hatalmas emberanyag töltetet kapott a mergenek köszönhetően. Teljesen más játékosok, akik látványosan máshogy játszottak az elmúlt 10 hónapban. Mindenesetre az élet felpörgött rendesen. Az jól látszik, hogy a merge hatására nem sokat változtak az erőviszonyok a Spataloson, továbbra is az Elyos van számszerű fölényben, azonban fontos megjegyezni, hogy a játékkedvvel és tenni akarással felhigított asmo közösség végre komolyabb győzelmeket tudhat maga mögött. Nagy általánosságban elmondható az első majd egy hét alapján, hogy az este 8-as ostromokon az Elyos szinte mindent visz a puszta létszámfölénynek köszönhetően, azonban a 11-es ostromokra már alább hagy ez a lendület és fordul a kocka. Ennek volt köszönhető, hogy pénteken ugyan az Elyos behúzta teljes alsó abyss-t és ezzel együtt meglett az egy major crown a teljes frakciónak, azonban ennek eredményeként Roah kivételével minden asmo kézen volt felső abysson. Persze különösebben nem volt nagy az aggodalom, a hétvége kedvez az elyosnak.

Egy hét alapján még nehéz levonni következtetéseket, de egy dolog biztos: jelenleg nagy a játszani akarás mindkét oldalon. Folyamatosan mennek a razziák a layer teleportereknél, kiscsoportos kommandó különítmények terrorizálják az elfoglalt fortresseket, Coreon újra beindult a nagyipari BBBS farm, stb. Ráadásul a riftezésnek is jót tett az extra ember tömeg.

Ami viszont gond: Bár azt állította Tamat, hogy a merget megelőzően extra erőforrást/hardware-t adtak mindhárom megmaradt szerverhez, ehhez képest a vas látványosan nem bírja a nagyobb embertömegeket. Mostmár nem a grafikával van a gond, köszönhetően az 1.9-ben behozott újdonságoknak, simán vállalhatóvá vállt a grafika ostromokon is, ellenben a szerverek nem bírják a megnőtt terhelést és simán előfordul 3-4 másodperces reakcióidő késés is. Remélem ezen problémát az NCWest nem a szokásos módon akarja majd kezelni. (értsd: “Nem is foglalkozunk vele, minek is tennénk? Mire talán megoldanánk, addigra úgyis annyian lemorzsolódnak, hogy a probléma megoldódik magától“)

Egyébként Dash of Devas állapota a Spataloson:

 • Teljes alsó abyss megvolt, 1 crown mindenkinek Elyos oldalon.
 • Be Happy behúzta Menothios-t, úgyhogy 5 crown mindenkinek Elyos oldalon.
 • Nem kizárt, hogy felső abyssi 3 crown sorsa is eldől a hétvégén, reméljük azt is sikerül behúzni Ely oldalon, bár nem lepődnék meg egy Asmo rushon sem.

~ by Menorel on .

Aion

137 Responses to “Breaking the Silence#2”

 1. Coro: Nem kaptam választ a kérdésemre: Hova akar menni az asmo a Spatalosról, ahol jobbat remél?
  Egyébként meg pontosan azért fogják követni az asmokat az elyos, amit fentebb már leírt aszem Malachite. Egyszerűen az elyosnak sem jó az, ha nincs ellenfél.
  Hangsúlyozom mégegyszer: az ami most a héten történt egyedül és kizárólagosan a Dash of Devasnak köszönhető. Itt játszottál te is a Spataloson, pontosan tudod, hogy reseteken keresztül kutya sem ment rá Krotanra, mivel tudtuk, hogy úgysem lesz meg. A Greedy ugyanúgy ott van most is a Spataloson. Van összesen egy fortress-e YYT/BeHappy-nek felső abysson, bolykottálni fogják a védéseket azért, hogy az asmo elvigye és ők be tudják foglalni maguknak. (vagy legalábbis megpróbálják).

  Na mind1, ti tudjátok mit csináltok (és a Ti alatt most nem a HA-ra gondolok, hanem azok vezéregyéniségekre, akik a valódi szálakat mozgatják), de elég valószínűtlen, hogy három szerver közül, amiből kettőn lényegi elyos fölény van, fogtok olyan szervert találni, ahol akár csak ideig-óráig is, de megkaphatjátok azt, amit itt hiányoltok.

 2. Jaj ne már, ez a rewardos “excuse” akkora kamu 😀 Komolyan, mi nem próbáltuk meg akár sulfurt direkt e miatt? Vagy Roah-t? Dehogynem, csak éppen epic fail volt az epic fail közösség miatt, a vele járó drámát pedig rohadtul nem bírom már. Mindenből csak csipegetünk néha, de semmi kiemelkedőt nem csinálunk, de nem is lenne gond az ely túlerő, ha nem sírna mindenki ahelyett, hogy próbálna is tenni valamit. Transfer is coming.

 3. Perento a cél szerver, legalább is nekem, sőt jó formán minden Spatalos-t elhagyónak. Pont azaz egyik bajom, hogy ha Elyosnak kell vmi (lásd most a DoD), akkor asmonak esélye sincs közbe szólni. Pont arról írtam, hogy csak akkor van esélyünk ha Elyos egymásnak ugrik. Én nem olyan szerverre vágyom ahol mindegy mi történik az csak az egyik oldalról szól.
  Pont az a vicc, hogy azért voltam eddig is itt és nem hagytam abba és reménykedtem, mert nekem nem hiány érzetem van, hanem van valami ami nem hiányzik. Nem akarok így dominálni, mint ahogy elyos most Spataloson vagy Telén. Olyan élményt keresek, ami napról-napra azt az érzést adja, hogy bármi megtörténhet. Hogy minden egyes Abyssban töltött óra alatt, azt érezzem két esélyes a harc, legyen szó siegeről, vagy Layer harcról, vagy artifact harcról.

 4. Félre ne érts, én nem akarok senkit semmiről lebeszélni, csak nem értem, hogy miért lesz jobb az, hogyha elköltözik a komplett asmo különítmény egy másik szerverre (ugye a perento lehet esélyes erre ugye) Talán még ha bemákoljátok, akkor ti is megkapjátok a 14 db major crown-t, amit az ottani asmok kikapartak az elmúlt napokban.
  Induljunk ki abból a tényből, hogy az NCWest asszitálni fog ehhez és hagyja, hogy simán oda menjen a teljes asmo brigád (valahogy én már ezt is kétségbe vonnám), mi fog történni:
  – Megy veletek az Elyosnak egy akkora része, akik a helyiekkel együtt már megint túlerőben lehetnek.
  – Nem megy senki, viszont az ott lévő Elyos úgy menekülnek el onnan, mint a pinty.

  Eredmény:
  – Spatalos: Elyos PVE szerver.
  – Perento: Asmo PVE szerver.
  – Telemókus: PVP szerver, Elyos fölénnyel.

  Mindenki nagyon boldog lesz, mindenki nagyon tapsikolni fog hogy, húú de kurva jók voltunk, itt van nekünk Divine, itt van nekünk Abyss, úgy ömlik be az instákból az AP, mintha megfúrtuk volna a barátság kőolaj vezetéket. A nagy mámorban talán még az sem fog feltűnni, hogy jé sehol egy karakter abysson a saját frakción kívül.

  Majd eljön a 2.0, mindkét szerver populációja elfoglalja a saját fortress-eit, átballag a másik oldalra, ahol senkit nem talál és már indulhat is a “there is no pvp endgame content, aion sux, aion fail, account cancel”.

 5. Coro: Tényleg azt hiszed, hogy (már amennyiben ez az NCWest egyáltalán engedi), hogy miután közel 300-400 lvl50-es jó gearben lévő Asmo elhagyja a Spatalost és átmegy a Perentora, akkor majd meg fogod kapni azt ami hiányzik?
  Tudod, hogy egészen pontosan mennyi siege után kezd el rohadtul de unalmas lenni, hogy csak ülsz fortressben és ütöd a guardokat az 1 AP-ért és reménykedsz benne, hogy talán-talán arra repül egy félkegyelmű Star Officer Elyos, akiből bejön annyi AP amivel garatáltan megkapod a medált? Tudnod kell, mert ti is csináltátok.

  Ha tényleg engedik, hogy az Asmok egy az egyben átköltözzenek és a Spatalosos Elyososok tényleg úgy döntönek, hogy nem mennek utánnatok, akkor pontosan ez fog történni. És ebben az esetben a 2.0 és ground abyss is csak arról fog szólni, hogy hopp felszintezzük magunkat és utána ugyanúgy ülünk a fortresseinkben és hegyezzük a cerkát.

 6. Sziasztok NCsoftnak csak sikerült megcsinálnia 😀 Játékban megtaláltok újra Klei néven 😀 és köszi meno a nyomozó munkát. meg neked is Cori 😀

 7. Menorel: pontosan ez a helyzet Spataloson elyos oldalon. Nem kívánok asmo túlerőt, csupán normálisabb közösséget. Részemről telemókust nem az ely dominancia miatt vetettem el, hanem mert castoros részről ott is megy a dráma, nem is kicsit. Na ez az ami nem hiányzik. Perentót abszolúte nem ismerem, lehet azt is benézzük, de jobbat én sem tudok egyelőre. Sőt azt is remélem, hogy ely követőink is lesznek, ki tudja talán valamiféle balansz is kialakulhat végre.
  A másik pedig, hogy a gorgosos asmok szó szerint a spatalos asmokat hibáztatják, dobálják a sz*rt, miközben érdekes módon pont a GR playerekből volt legnagyobb hiány tegnapi siegeken 🙂 Elhamarkodott, vagy sem, nem látom értelmét tovább maradni, legfeljebb 30 nap múlva jó tanulópénz lesz a dolog, bár ezt erősen kétlem…

 8. Klei: ez jó hír, képtelen voltam megjegyezni az új neved. 😀 Remélem találkozunk még Heironban egy uccsó mókázásra! 😛

 9. na, írtatok nekik még egy levelet? vagy hogyan sikerült megdumálni a failsoft-os népet? Egyébként lehet hogy a perento-n sírdogáló elyosok már eltervezték hogy jönnek Spatalos-ra XD
  Elég kétségesnek tartom hogy ilyesmit engedne az ncsoft, hogy 100ak lépjenek egyik szerverről a másikra. Ha mégis megteszik akkor az a legnagyobb epic fail lesz az egész ncsoft történelemben vagy inkább úgy általában az mmorpg-k történelmében 😀 Valószínűsítem ez lehet az oka annak hogy nem 5 perc alatt zajlik le egy kérelem elbírálása.

 10. Gondoltam felnézek upperbe, megkockáztattam western shardot. Nem kellett csalódnom, 5-en ugrottak rám, ahogy felértek anélkül, hogy kimentem volna az őröktől, mellettem 3-4 asmo ácsorgott és néztek mint egy f… Ennyi. 🙂

 11. NCSoon kitalálják a megoldást a balancra is: Frakcio váltás és lesz NCFail.

 12. Tuti nem tudnának mit felajánlani hogy átálljak crysmodian-nak. 😀

 13. Masako: Annyit történt, hogy megkértem Corit beszéljen már Ayaseval, mert ez a Kleis ügy eléggé gigafail esete. Szépen leírtuk neki, hogy mi történt, ezek után mára végiggondolták, megemésztették és mára kiötlötték, hogy lehet mégiscsak jobban megérdemli a nevet a mi Kleink. Hatalmas köszönet az unofficial magyar CM-ünknek Corinak és persze egy biccentést megérdemel az NCWest EU support is…

  Ribancom gazdájának meg annyit üzennék, hogy csak gratulálni tudok neki, hatalmas hírnevet szerzett magának. De persze mint minden hírnév, ez is csak “15 percig” tartott…

  Szergely: Megy az egész HA most Perentora a Asmo “krémmel” együtt, vagy csak néhányan mentek oda pioneerkodni, aztán majd elválik, hogy a többiek jönnek avagy sem ?

 14. Meno: lesznek akik kivárnak, lesznek akik holnap este megteszik a transferhez szükséges lépéseket, köztük én is. Igazából nem kell nagy tömegre gondolni, kb 16-17 aktív játékos maradt a légióban. 1 szem pve clericcel… Hogy a “krém” mit lép azt nem tudom, de sok lesz a transzfer az már most látszik… Kivárás… erről a tegnap este jutott eszembe, amikor mindenki primumban várt, igazából nem is tudom mire, talán arra, hogy vegye már be az elyos Divine-t is, és legyen vége annak azt átkozott siege-nek.

 15. CI fullon elhagyja Spatalost..

 16. Értem Meno igazából már megkérdeztem Klei-től. Lényeg hogy vissza kapta. Azért én továbbra is úgy gondolom hogy kár már most temetni Spatalos-t. Valaki tartana ma asmo oldalon egy nép számlálást? én most kezdem.

 17. Sokan azzal idokolják a Spataloson kialakult helyzetet, hogy a merge után az Elyos még súlyosabb létszámbeli fölénybe került, nos, Elyos valóban létszámbeli fölényben van, de ezzel együtt, összességében úgy néz ki, hogy sokkal jobban koordináltak (nopersze az első napok káosza után). Sokkal könnyebben képesek mobilizálni az embereket, sokkal aktívabbak. EZT nem szabad figyelmen kívül hagyni.

  Mielőtt még bárki megkövezne ezek nem az én szavaim. Ezeket a Cronic Insanity egy centuriojának (Craven) a szavai, aki tudomásom szerint most aféle első emberként vezeti a CI-t.

  Ez persze nem jelenti azt, hogy neki automatikusan igaza van, de egy dolog biztos: A létszámbeli fölény még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a többi megveri a kevesebbet. Összességében én annyit tudok mondani a szerverről távozó HA tagoknak, hogy sok sikert kívánok nekik a Perenton és remélem, hogy a velük odamenő Spatalosos Asmo vezérkar nem fogja ugyanazt a drámát szítani ott is amit itt tett az elmúlt időszakban, merhogy bárhonnan is nézem, ezzel a döntössel egy kvázi sikertelen szerver/frakció vezető egyéniségeiként mennek át egy kvázi sikeres szerver/frakció utolsó utáni “alárendelt” népségeként, frissen alakított légióval; szerver utolsó helyről elkezdve felkullgoni magukat.

 18. lvl 1-49=970 játékos// lvl 50=750 játékos utóbbi nem pontos mivel a Sorcerer és a Ranger kiakadt 124nél!

 19. Ez kicsit olyan “bal*szok vagytok mindegy hova mentek, ott is csak tönkrevágjátok a frakciótokat…” Azé’ köszi XD

 20. Szerintem inkább, mindegy hova mentek sehol sem lesz jobb.

 21. Nem volt célom megsérteni titeket, és itt a spatalos asmo közösségének magyar tagjaira gondolok. Az, hogy a többiekről mi a véleményem az meg egyébként nyitott könyv előttetek. Ha mégis az általánosításommal túllőttem volna a célon, akkor mea maxima culpa.
  Remélem a transfer után Coro továbbra is folytatja a blogolást, érdekel (a szó legpozitívabb értelmében), hogy milyen lesz az élet a Perenton.

 22. Még nem olvastam végig az összes commentet, de én nem azért akarok transferelni, hogy majd máshol balanceos harcok lesznek, én olyan szerverre akarok menni, ahol minden kék, és én is megtudom ugyanazt csinálni, mint a kurva nagy pvp-s tangman banda.

  Beülök a rohadt fort instaba és 2.0-ra, full pvp gearben leszek. Azon a napon amikor 4 fortressunk volt upperen 30k ap jött, igy rohadt hamar ki tudom szedni a pvp geart, aztán 2.0-ban simán visszajövök spatalosra immár full gearben.

  Leszarom, a siegeket, hogy ki nyer ki nem, én pvp-ni akarok, és azért huztam assat, mert szeretem a solo pvp-t, a meglepetést, hogy én döntöm el kit támadok meg és mikor, de geci bosszanto, hogy 8 ora pvp-zesbol 10 pvp killt tudok összeszedni, mert minden ember ellenem spataloson, minimum egy 40-es pvp setben van, 50-es pvp fegyokkal, de legalább egy miragent, mig én még mindig a 30-as pvp ekszerekkel tolom, és a legnagyobb cucc amit összeszedtem, honapokig tarto dredgion ninjaval, az a sima 50-es pvp fegyo.

  Nem azért akarnak az asmok költözni, hogy majd ott jobb lesz a pvp, azért, hogy majd ott talán emberi idö alatt kitudjak ütni a geart és aztán pvp.

  Szoval én inkább eltransferelek most, akár arra a francia szerverre is, ahol minden kék, hogy aztán 2-3 honap mulva visszajöjjek full pvp setben, és szétrugjak pár nagyképü segget ground abysson. Jo gear vs szar gearnel, siman nyer a jo gear, skill se kell, szeretnék egyszer ugy nekimenni valakinek, hogy egyenlö gearben vagyunk.

 23. Stimm…ennyi 🙂

 24. Hogyha kell magyar megerősítés, én mint CI centurion, alátámasztom, hogy elhúzunk innnen a vérbe:) Gorgos asmo egy nagy rakás *insert random word here*. Elkezdtem írni egy kisregényt, hogy mennyire közük sincs a siegekhez, de inkább abbahagytam. Elméletben megcsináltuk az új asmo super alliance-t az ArmyofAsmodae-t, de cask 1 napig bírták követni a feltételeket.. utána megmaradt a spatalosos régi Collective, de az elég karcsú volt az új elyos zerggel szemben 🙂
  Ja és mellesleg, 25 legion volt benne ami 1500-1600 asmot jelentett (persze ez a full létszám, ha csak a harmada be lenne loggolva…):)

 25. Nem szokásom, de kis e-peen növelés:

  1v1 mai riftezés közben, kvajó harcok voltak 😀 Kár a curse-ért 🙁

 26. Amugy én bizok abban, hogy perento total asmo szerver lesz. És várom majd azt, hogy a nagy spatalos elyos klánok, mint a taco, youyou team vagy a be happy, mikor merik majd bevállalni, hogy transfereljenek egy olyan szerverre ahol valoszinu, meg ugyis sokkal több asmo lesz mint elyos. És ha esetleg ott szopoágra kerülnek, mennyi idö után fognak besirni.

  Amikor bejelentették a transfert, Tangmannek az elsö dolga volt, hogy topicot nyisson arrol, hogy kéne csinálni egy elite pvp szervert, mint amilyen stormscale volt wowban. Viszont az idök folyaman valahogy elcsitult a dolog, és azért mégis csak fekszik ez a full elyos szerver dolog nekik.

  Asmok a nagy pve, az elyosok meg a durva pvp-sek, mégse jutott eszébe egy elyosnak se, hogy ök költözzenek perentora, igy balancet csinálva, nekik jobban feküdt ez a helyzet, hogy uralnak mindent, és lehet flamelni az asmokat, hogy mit sirnak, menjenek pvp-ni, nem fort instabol kell a geart szedni.

  Pont, a top elyos klánoknak kéne most azt irni, hogy hajrá asmok menjetek perentora, és mi is megyünk, hogy végre kihivás legyen a játék. De lofaszt, megy a beszologatás, és eszük ágában sincs lelépni spatalosrol, ök a szemétdobm urai, többet ér ez mindennél.

  Ugyhogy nem kell fikázni a távozo asmokat, sztem 1 spatalosos elyos klán se lesz, aki majd transferel perentora, ha valoban olyan asmo dominancia lesz mint amit remélek.

 27. Psychedelic: ott a pont. 🙂 Kevesen látják az iróniát a dolgok mögött…

 28. Nem mintha tök lényeges lenne, de az én nevemet is behúzta egy lvl 11-es Elyos Gladiator aki Drren névre hallgatott ><

 29. Psychedelic: Tény bocs, de ez comment pontosan ugyanabban a “AionSource” stílusban születet, amit te magad is fikázol és még meg is veregetitek egymás vállát… Nem akarok feszkót szűlni, de azért néhány dolgot tisztázzunk már:
  – Tangman azt irta, hogy kéne egy top PVP aktív szerver és az első pillanattól kezdve azt javasolta, hogy ez legyen Spatalos. Most megkapta, tényleg van PVP. Mégis miért tapsolna a “távozóknak”? Egyébként meg úgy nagy általánosságban, ne “Tangman” véleménye legyen már meghatározó, akit a Spatalos/Asmo játékosoknál jobban csak saját frakciója utál jobban és ezt az utálatot leginkább nem a tetteivel, hanem a nagy pofájával vívta ki.
  – Többször leírtátok (nem csak ti, QQSourceon is több asmo vezető), hogy nem a létszám a fő gond, hanem az, hogy a merge után az asmo oldal ketté szakadt (vagy inkább 1000 felé?) Azért ehhez a széthúzáshoz “arcok” kellettek, vajon tényleg azt gondoljátok, hogy a Petenton majd egy pillanat alatt megoldódik minden és képesek lesznek a Spatalos/Asmos nagy vezetők is beintegrálódni az ottani szövetségekbe? (Már persze, ha az ottani asmok vágynak egyáltalán a jövevényekre.)

  Egyébként meg arra ne vegyetek mérget, hogy nem megy utánnatok egy nagy csoportos elyos különítmény. Minden attól függ, hogy a távozók mekkora űrt hagynak maguk után a transfer után. Egészen pontosan egy hónap múlva, már érdemes is lesz beszélgetni a tapasztalatokról, meg arról, hogy mikor kinek miért volt igaza.
  Addig ez a téma valóban parttalan.

 30. Meno, őszintén remélem, hogy lesznek elyos követőink is 🙂 Hidd el, hogy elsősorban nem a PvE beállítottságú playerek transferelnek, nekik tökmindegy, úgy is tudnak menni admát/gd-t/dc-t/dp-t, hogy full abyss zöld, gond csak akkor lesz, ha hoar-ban már az őrökkel együtt farmolja a dp-re várakozó asmo-t az unatkozó ely tömeg… Én azt látom, hogy aki kicsit is szeret/szokott PvP-zni az elmegy Spatalosról, legyen asmo vagy ely. Előbb-utóbb biztosan. És arra is mérget vennék, hogy komolyabb korlátozások lesznek a transfert illetően, mivel – visszajelzések alapján – nagy tömegről van szó. Na ezt nem akarom megvárni és az első lehetőséget kihasználva elhúzok innen.
  Hogy jó döntés-e a tömeges transfer, vagy sem, azt nem tudom. Spatalos számára biztosan nem az, a gond csak az, hogy egyáltalán nem érdekel már Spatalos…

 31. Ez teljesen érthető. És Perenton hogyan formálódtok? Beálltok valami nagy légióba, vagy ott is csináltok egy HA légiót? (csak ugye azért kérdezem, hogy mire módosítsam majd az EU-Aion info panelben a szöveget.

 32. Tegnap
  este becsomagoltam én is . Account warehousebol kiszedtem ami kellhet az útra ah-t kipucoltam. 😀
  Egyébként Dash of Devas állapota hogy áll most perenton?
  Valaki tud infót róla?
  Igazábol amíg a karakterem nem látom az új szerveren addig valahogy nem tudom elhinni hogy ncsoft ezt engedi fogja , ha meg igen akkor ezlesz aion történetének legnagyobb failja az tuti.
  Leginkább a spataloson maradó asmokat tudom sajnálni , nem sok élettér marad nekik úgyvélem .

 33. Nem valószínű, hogy lesz új HA. Talán összeállunk míg kicsit kiismerjük magunkat a légiók között, de több mint valószínű, hogy beolvadunk valahova. Arra is gondoltam, hogy esetleg a frissen transfereltek csinálnak 1 vagy több új légiót, majd kiderül.
  Személy szerint, ha ott is megalakul a CI, szívesen csatlakoznék hozzájuk 😛 Prets-től a Ner féle fix party is Perentóra jön, de a legtöbb Pretses marad egyelőre…

 34. amugy csak 1 karaktert lehet transferelni, vagy vihetem az osszeset egy kerelem alatt?

 35. Nem tudom hogy a sok asmo honnan veszi hogy az NCsoft hagyni fogja hogy több száz asmo el menjen a Spatalosrol, mikor mint ti is írtátok elyos uralom van… ha ezt engedi akkor az egyensúlyt még jobban elrontja….

  Ha ezt mégis hagyni fogja… akkor 1000% hogy 2.0 előtt lesz egy újabb merge, Spatalos+Perento összevonásával

 36. Perento dash of daevas állapota: asmo behúzta az összes abyssos achievementet (lower, upper, divine), tehát az osztogatásnál 9 crown-t kapnak az asmok. Ha szerencséjük van (és miért ne lenne, az NCWestnek nem szokása odafigyelni erre) a frissen oda transferelők és a most ott létrehozott karik is megfogják kapni a crownokat.
  Menothiosról nemtudok semmit, de ha azt is az asmok húzták be, akkor mindjárt 14 crownról beszélünk, ami ugye ~140k AP így beugrónak. Kvázi a transferért cserébe ha mákotok van, akkor kaptok egy lvl40-es elit armor darabot.

  Annyi karaktert transferelsz, amit csak akarsz, de be kell hozzá tartani a transfer szabályat, és ahogy xerb is írta fentebb, az accoutn warehouse-t pakoljátok ki, mert azt mára perentón nem fogjátok elérni.

 37. Lehet hogyha apad kicsit a létszám végre találkozok majd solo asmokkal is. Nem az lesz mint általában hogy mikor ütök egy asmo-t aki látszólag egyedül van a semmiből megjelenik egy alliance.
  Személy szerint rühellem a fort instákat és biztosan nem mennék más szerverre csak azért mert itt minden kék amott meg mondjuk minden zöld. PvP gear ide vagy oda az én is középszerű karimmal is agyon lehet csapni egy full pvp geares majmot. Ráadásul még jobban is esik az erősebbet megverni. Persze ti tudjátok de én továbbra is azt mondom hogy ez butaság.

 38. Elolvastam az összes hozzászólást. Komolyan nem értem, miért kell a merge után néhány nappal máris bömbölni, hogy ely uralom van. Érthető, ha valaki 1 hónap után inkább költözik, de most?

  Egyébként meg barátom SP asmo oldalon van és tegnap mesélte, hogy vicc ami asmo oldalon van. Segítőkészség nulla, csapatszellem nulla, ostromoknál mindenki a maga feje után. Jópáran csak azért nem mennek ostromra asmo oldalon, mert röhejesnek találják az asmo irányítást, illetve annak hiányát.

  A játékfejlesztők még mindig nem tanulták meg, hogy ha egy jó mmo-t szeretnének, akkor leginkább az emberi hülyeségtől kell megvédeni és arra felkészíteni.

 39. Inci: Ahogy nézegettem most a postokat mindenfelé, első kanyarban kb 100 asmo fog átmenni, ebből csak a CI-ből kb 70 ember. Ez valószínűleg még bőven nem üti meg azt a szintet, amire az CNWest bármit is reagálna. Nincs konkrét adatom, de ha abból indulunk ki, hogy csúcsidőkben ilyen 1500-2000 ember/frakció is online szokott lenni, akkor ez nem tűnik olyan soknak. Nopersze másik szempontból pont ez a 100 ember adja ki annak a tömegnek a java részét akik egyébként nem-csúcsidőben aktívak szoktak lenni. De az NCWest csak statisztikai alapon tudja ezeket a dolgokat nyomon követni, ott meg ez nem lesz kiemelkedő tüske. Az persze elég valószínű, hogy a mostani transfer hullám után kap a Spatalos egy asmo-transfer zárolást; vagy inkább, hogy elegánsabb legyen a Perentón tiltják meg, hogy több asmo oda transfereljen, amíg nem “egyenlítődik ki” a helyzet.

 40. Szergely és igazából bárki, aki bármi más elé tudja rakni a siegeket (pl DP helyett) + jön Perento-ra és még vállalni is tud heti 3-4x napi (20:00 és 23:00 siege) online jelenlétet, azt szívesem várom ill. várjuk a CI-ben 🙂
  Viszont egy pár sort nem árt leírni a chronic-insanity.com-ra :_)

 41. “Komolyan nem értem, miért kell a merge után néhány nappal máris bömbölni, hogy ely uralom van.”

  “Egyébként meg barátom SP asmo oldalon van és tegnap mesélte, hogy vicc ami asmo oldalon van. Segítőkészség nulla, csapatszellem nulla, ostromoknál mindenki a maga feje után.”

  Ezek után miért is csodálkozol? 🙂 Bírom, hogy az elyk teljesen el vannak hűlve, hogy omg mekkora serverbalansz van, mégis sorra akarják leavelni az asmok spatalulzt. 🙂 Komolyan asmo oldalon aki így vélekedik, az vagy cancelezte az accountját régen és csak a hírót játssza, vagy teljesen vak.

 42. Szerintem nincs balance a Spataloson, nem is rémlik, hogy bárki is ezt állította volna. Egyébként meg már szerintem súrolgatjuk azt a határt a diskurációval, amit nem biztos hogy mindenki érzékeny lelkivilága elvisel. Nem szeretném, hogyha berobanna a kommunikációba úgy 100+ comment körül egy-két anyázás, úgyhogy legmélyebb tisztelettel megkérnék mindenkit, hogy zárjuk ezt a témát. Már töviről-hegyire lerágtuk a csontot. Az asmojaink elhagyják a Spatalost, indok egyszerű: “a szomszéd fűje mindíg zöldebb”. Majd kiderült 1-2 hónaponm belül, hogy tényleg zöldebb lett-e. Ha igen, akkor nagyon jó döntést hoztak és végre egy élvezhető játékot fognak ők is kapni a pénzükért, ha meg nem, azon ráérnek akkor gondolkozni.
  Én speciel nem féltem a Spataloson maradt Asmokat sem. Már többször átéltük mindkét oldalon, hogy a vezetőség ragequitelt, aminek hatására az addig kvázi elnyomottak fellélegeztek és új erőre kaptak. Egy-két hónap múlva ez is elválik. Addig is inkább ne csikorgassuk egymás idegrendszerét.

 43. Flémgyilkos e vagy?:))))

 44. Crazy: őszintén szólva nem a transfer miatt leaveltem a légiót idő előtt, hanem a hétvégi siege-k kapcsán. Sajnos nem bírom elviselni, mikor siege időben kényelmesen instázgatnak az emberek, míg mások vért izzadnak abyssban. És ezek folyamatosan ismétlődő problémák. Tudom nem azon a pár emberen múlt, meg nem is volt szabályzatba kiírva a kötelező siegelés, de sajnos ugyan ez a helyzet a legtöbb légióban és az már szép szám. És ne jöjjön senki se a gear excuse-okkal, mert ha valahol, akkor a siegeken számít a legkevésbé a gear.
  Emlékszem, régebben instáztunk egy CI-ssel, vagy Pretsessel, már nem tudom, de a lényeg, hogy kissé megcsúsztunk vele és a tag felhívta figyelmünket, hogy ha 10 perccel siege előtt nem végzünk a bossal, akkor bizony leaveli a partyt, mert kivágják a légióból. És úgy is lett, szó nélkül távozott. Ha csak minden 2. asmo lenne képes felfogni, hogy miről is szólna a játék, akkor most nem ott tartana Spatalos, ahol…
  Cya in perento 😉

 45. Meno: QQSource-ra alapozva mondtam amit. De valóban túl lett tárgyalva 🙂

 46. @masako: Komolyan az ideg vág szét hogy sötétebb barátain még a fonnyadt pvp buffjukkal is 364124154 en mennek egy ely-re…

  *** Ne általánosíts, ez egy mass PVP játék, ne csodálkozz, hogyha magányos kalandorként időről időre csoportosulásokkal találkozzol, ehhez nem kell sem a PVP buff, sem annak a hiánya. (szerk.) ***

 47. Kössz az infót menorel.
  Bocs ha lama vagyok de még valamit nem értek. Ugye úgy szól a szabály hogy :” Nem mozgathatsz át egy karaktert, mely több, mint 214,100 Abyss Ponttal rendelkezik.”
  De mi van a crown-okkal meg a többi cuccal . Azokat hogy számolják?

 48. oFF: Mikor kezdődnek most a DG-k? Mintha más időpontok lennének…

 49. Running: a haverodnak fogalma sincs arról, hogy mennyi időt ölünk el azzal, hogy kitaláljunk értelmes forgatókönyveket egy- egy siegre. De mivel nem jön online annyi ember, hogy meg is lehessen valósítani (pl hiába van megadva, h kéne 3 alli megvédeni HF-t, ha csak 15ember van online a kinevezett 4-5 légióból online.. ) vagy hiába van kitalálva, hogy akkor most pihi 20 percet Primumban addig elmegy az elyos DG-zni és beütjük Roah-t, ha irc-n már idézik az elyos LFG chat-et, ahol írják ,h 1 perc múlva indul az asmo zerg primumból…
  Nincs semmi baj az asmo vezetéssel, a baj azzal van, hogy rohadtul nem jön senki siegelni és ezen felül még kémek is vannak a csodás “lehet 2 frakció 1 serveren” dolognak köszönhetően 🙂

 50. xerb: A restrikció csak annyiról szól, hogy nem rendelkezhetsz a jelzett mennyiségénél több AP-val. Ez a restrikció is csak azért van, hogy ne tudd megcsinálni azt, hogy elmész egy PVE szerverre, ott felboostolod magad több millió AP-ra egy hónap alatt, majd visszajösz a saját szerveredre és azzal rajkodsz hogy te mekkora Army Governon vagy. Nincs tudomásom arról, hogy a ancient relicekre bármilyen restrikció is lenne. A tiltott itemek listáján nem szereplnek, úgyhogy ezzel nem lehet gond.
  Apropó tiltott itemek, ha valamelyik ex Castoros asmo is át akarna menni a Perentora, akkor jól nézze át a táskáját nem-e maradt benne Divine Fortress-es Expert Fluxos morph recept, ugyanis ha az nálad van, akkor nem fog sikerülni a transfer.

Comments are closed.