header image
 

Szintezés 20-on túl Abyssig (Elyos oldal)

Alább egy kivonat található a készülő lvling guide-ból. Most hétvégén lesz (2009. júli 17-20) az EU/US Closed Beta Test, ahol lehetőség van a karaktereket felvinni 20-ról 25-re. Alábbi leírás segíthet, hogy minél gyorsabban eljuss a lvl25-re és a szintezés helyett inkább Abyssban töltsd javarészt a hétvégédet. Mindenkinek sok sikert!!!

lvl19-21:

Ha nincs group, akivel lehetne csinálni Verteronban a Krall questeket, akkor nyomás egyből Eltnen-be. A Fortressben, alatta, mellette, rengeteg questet lehet felvenni. (kb 10-15db). Ezek nagyrészt arról szól, hogy a Fortess körül és a Manduri Forestben ölj meg mindent és szedj fel mindent ami mozdítható. A gathering questeket lásd a “Gathering (Extract Vitality) szintezése 100-199-ig (Eylos oldal)” postban, érdemes megcsinálni őket, adják jól az EXP-et. Miután kiirtásra kerül a teljes állatvilág és eltiprása a komplett növény és ásványkészlet, máris készen állunk az első Eltnen campaign questre. Mennyünk a Manduri Forest délnyugati részére, ahol egy nagy kerítéssel elkerített romos épületcsoport van, tele makimajmokkal. Indulhat a hentelés.

A Gem of Hope quest (20k EXP): feladat, hogy keress meg egy földdarabot (Ferile Soil) és ültess bele valami magot. A Földdarab a Manduri Forestben található, a földdarab mögött egy kis forrásnál lehet leadni a questet az ültetés után. Ezzel itt egy komolyabb questhub nyílik meg, ahol további 8-10 quest fog lépésenként előkerülni. (Mind a Manduri erdőbe szól). A Fertile Siol így néz ki és itt keresd:Aion0001 - Fertile Soil - The Gem of Hope quest

Stolen Goods quest: A gyűrűt a kerítésen belüli makiktól lehet megszerezni, míg a csomagot, az épület mögött lévő szökőkút körül ólálkodó makikból. Nem biztos, hogy fixen itt esnek, de nekem a csomag kb 100 maki megölése után sem akart kiesni a kerítésen belüli részen, míg a szökőkútnál kb 10-ik makiból kiesett.

A teljes questhub (Eltnen Fortess és Manduri Forest) cirka 2 szintnyi fejlődést ad. Ha nem jönne össze a questhub végére a 21-es szint, akkor itt is található ismételgető quest, amikben a makikat és madarakat kell mészárolni és bronz érmét lehet kapni érte. (Ezek beválthatók itemekre Eltnen Fortessben)

lvl21:

Eltnen Fortess és a Manduri Forest újabb questekkel segít, hogy könnyen meg tudd lépni a lvl22-őt. Ha nagyon rosszul jönnél ki, akkor a bronz érmés quest mellett további 3 ismételhető questet is kapsz, amikben a változatosság kedvéért annyi feladatod, hogy irtsd ki a Fortress és az Manduri erdő teljes állatvilágát.
Ha esetleg Verteronon kihagytad volna a teljes Krall-os küldetésláncot, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy LFG-n szerezz egy csapatot, akikkel végig csináljátok a teljes questláncot. Ehhez egy kis gyorstalpaló: Krall és a Haverok II.

A 22-es szint eléréséig nem érdemes elhagyni az erődöt és az erdőt, mivel azon túl egyrészt lvl24-26-os mobok vannak, másrészt meg ha mégis megtudsz csinálni bármilyen questet is a sivatagban, vagy Theobomos szigeten, akkor később fog gondot jelenteni a szintezés az előrerohanás miatt. Ha elmaradtál a Gatheringgel, akkor érdemes felhúzni 150-ig, mivel ennyi fog kelleni Theobomoson és az Eltneni sivatagokban majd a “Linen” szedéséhez.

lvl22:

Érdemes egy kis időre elbúcsúzni Ethnen-től, mielőtt még a rengeteg maki gyilkolástól és szedegetéstől nagyon befásulnánk, megtehetjük ezt, hiszen van nekünk egy Theobomos szigetünk is, ami szintén lvl20-lvl25 közötti kihívásokat tartogat. Azért is érdemes ide átnézni, mert itt rengeteg paradicsom és krumpli van a kezdőhely körül, így könnyen felhúzható a 75-ös skill szinten lévő gyűjtögetés, ha valaki eddig nem húzta volna tovább. A szigetre való átjutás (teleport) után, mindjárt találunk is 5-6 questet. A questek nem okoznak komolyabb fejtörést. Kissé keletre van egy Kerubian (mutánspanda) ásatás, ahol halomra kell gyíkolni az ártatlan panda macikat. Ha nagyon sokan lennének azon a részen, akkor nézz kicsit szét, a környéken van még 4-5 ásatás, azok is ugyanúgy jók. Útközben odafelé mindenféle bogarakat és earth-elementálokat kell öldökölni, amelyekből a kihulló alkatrészek szintén kellene egy ismétlős questhez. Ha már az ásatáson vagyunk és legyilkoltuk a teljes panda populációt, akkor érdemes összekapkodni néhány ősi leletet is:

Aion - quest - Ancient Relic

A vérpanda ásatás fosztogatása után irány a “Red Wasteland”, ahol egy csomó páncélos vörös bika várja, hogy végre valaki húsáruvá aprítsa. A vérbikák öldöklése közben érdemes egy kicsit szétnézni és a földön keresni egy halott patkánynyúl (shugo) hullát, majd leadni a questet ott:

Aion0003

Visszatérve a vérbikás questhez (Animals Destroying Cooking Ingredients) kell még itt ölni férgeket is, a beépített questhelper szerint ezeket nehéz megtalálni, annyira azért nem. Kicsit tovább menve a halott Shungón találhatók ezek az aranyos lényeg:

Aion0005

Van még Theobomos-on néhány érdekes quest, pl. a “Searching for Treasure Map“. Ebben mindösszesen annyit kell csinálni, hogy virágokat (ásványokat) kell szedni a környéken és a virágok/ásványok helyett időnként kődarabok jönnek. Nem túl fejtörős, különösen segít, ha valaki lemaradt 75-ös gathering skill környékén. Mivel ismételhető a quest, így érdemes itt felhúzni legalább 150-re ennek a questnek a mentén, közben érdemes legyilkolni a környék undead és ghost állományát is, hiszen ezek is tárgyát képezik egy ismételhetős questnek. (A mass-pull előtt azonban érdemes odafigyelni, mivel a zóna egy része után ezek a mobok már lvl24-25 szintűek). Valószínűleg csak a véletlennek köszönhető, de a kődarab középső részét én kizárólagosan a Topaz ásványból tudtam kiszedni. Mindenesetre mire befejeztem a Theobomosi küldetéseket 3x tudtam leadni ezt a questet, amiért 2x zöld cuccokat kaptam.

Ideje visszatérni Eltnenbe és tovább folytatni a Manduri Forest rémségeinek takarítását. A korábban már említett szökőkút felett két rémséges főnök is lakozik (Wily Kundu és Dirty Ciundu), Wily a kerítésen belül az egyik romhalmazban lakozik, míg Dirty a két tábor között partollozik. Mielőtt magunk mögött hagynánk a Ciundu-Kundu testvárpárost (már ha egyáltalán testvérek, de ez most mind1), ne feledkezzünk meg összeszedni a gyümölcseiket, amiket olyan lelkesen hurcibálnak és dobálnak hozzánk:
Aion0041

A gyümölcsözés után visszafelé álljunk meg még egy pillanatra a szökőkútszerűségnél és a romos oszlopok mellett lévő fa alatt keressük meg a papírrepcsit (Paper Glider). A papírrepcsit el kell vinni egy leányzónak (lásd beépített quest helper “Location” funkció), akit ezután el kell kíséni a közeli forráshoz, ahol végre véget ér a “The Manduri’s Secret” campaign chain (éppen ideje). 120k EXP.

Oda és visszafelé ne feledkezzünk meg kinyírni a komplett Freeneck (kis dinó) populációt és szedjük össze a Rhubarb növényeket is. Jutalmunk a körért kb 200k EXP és egy durva meele nyaklánc. Ha időközben kiesett a makákókból a “Worn Book”, akkor a “Weapon Researcher’s Request” questtel egyeteben érdemes elmenni Sanctumba és meglátogatni a könyvtárat, ahol le lehet adni mindkét questet. Ez a kis kitérő újabb 150k EXP-pel jutalmaz. Ez az a pillanat amikorra már illő módon el kéne érni a 23-as szintet, ha mégsem, nem kell csüggedni. Van még mit csinálni bőven Eltnenben, irány tovább…

lvl23:

Eltnen Fortress kijáratától jobbra található egy mocsár (Putrid Mire), annak az északi részét egy kisebb Kerubian törzs. Feladatunk, hogy fosszuk meg őket a szarvuktól (Revenge of the Elim quest). Ezzel párhuzamosan érdemes megcsinálni a Scourge of the Elim questet is, ehhez mindösszesen a közeli mocsárban kell a Slájmokat gyilkolászni. A két “… of te Elim” quest után természetesen kapunk még egyet, amiben a mocsárban lévő barbapapákat kell öldökölni a változatosság kedvéért. Ha ezzel megvagyunk, akkor meg kell keresni a repkedő bogárizé királynőt a Maraudi Forestben. Ahogy a quest szövege is írja, a dögje szereti az édes dolgokat. Ehhez egy kis segítség:

aion-ss-spiderqueen-home

Sajnos a királynőnek nem erőssége a folyamatos respawnolás és mivel Eltnen-ben már channelek sincsenek a PvP zóna miatt, ezért ide valószínűleg néhányszor vissza kell nézni, hogy meg tudjuk ölni. Ha ez megvan, akkor a quest miatt vissza kell menni Verteronba és ellátogatni a jó öreg Deadly Poison Slacy körül hemzsegő mutáns nyulakoz (Mud Ribbid), akik egyébként a Containtment Swamp környékén tanyáznak. Három nyuszi legyilkolása után már mindenünk megvan, hogy leadjuk a questet. A questért busás jutalom jár (80k XP és 8800 kínah), ráadásul folytatásként olyan questet kapunk, ami kék (érted KÉK, érted EPIX) lootot ad, a gond csak az, hogy ezért át kell ruccani Mortheim-be, amihez kell egy Rift, nosza innentől figyelni a general chaten a Location linkeléseket, hogy hol nyílik Rift. (Valamint kémlelni az eget, hiszen a riftek hejét különös égi jelenségek is jelzik)

Ez az a pillanat, amikor – legkésőbb – már meg kellett volna dingelned a lvl24-et. Ha ez nem történt volna meg, akkor tessék beiktatni egy Krall run-t a kicsikkel, vagy a változatosság jegyében csinálni az ismétlős questeket Theobomoson és Eltnen-ben.

lvl24:

Ha megvan a lvl24, akkor irány vissza Theobomosra, van itt még néhány érdekes quest. Látogassunk el a Burning Land bejáratára, ahol egy égő Elim (faemberke) ad egy questet, feladat elég egyszerű öljünk Basiliskeket. Ne dőljünk be a questhelpernek, nem kell elmenni Mortheim-re ezért. A környék tele van Linen növénnyel, ami kell egy questhez , ezért érdemes learatni azt is közben. Kicsit bentebb található egy nagy izzó meteor, ami körül rengeteg bazi-liszkusz található. (Csak megjegyzem, hogy patrolozik a meteor közül egy mini-boss is, aki fixen dobál zöldeket) Ha ezzel megvagyunk, akkor megkapjuk a “Mercy for Them” questet, ahol az a feladat, hogy többi égő Elim-et kell a környéken lemészárolni és bizonyítékként elhozni magvaikat. A magvak nem csak az Elimek dobják, hanem a kis járkáló tűzlények is, gyorsan össze lehet kapkodni a 20db-t. Leadásakor epix potit kapunk cserébe, ami HP-t és mana-t is tölt egyszerre. Theobomos Relic zóna északi részén még befejezhetjük a Ghost és Undead ölő questet is, itt jegyezném meg, hogy van egy quest (Where is the Swindler), amelyet egyébként a városban a hírdetőtábláról lehetett felvenni. A feladat, hogy keressük meg “Fork Ear Rokes” nevű illetőt és intézzük is el. A gond csak az, hogy ez az ürge egy assassin, aki elvileg bárhol lehet Theobomos Relic zónában, találtunk egy helyet, ahol relatív sokszor spawnolt,viszont érdemes tudni, hogy spawnolás után kb. 10 perccel el is tűnik, szóval ha bárhol meglátod, akkor azonnal célszerű nekirohanni. Megjegyzem eléggé erős az illető, folyamatosan stunnol és 500-600 körül szurkál, plusz ha bajban van akkor el is tűnik egy rövid időre, hogy megpróbáljon hátba szúrni. Még lvl24-es clericcel is necces volt a megölése soloban. Az ürge egyébként így néz ki:

Aion0047

Érdemes viszont tudni, hogy a fejvadász a questért mindösszesen 7000 kínahot ad és a quest is csak 32k EXP-es, szóval nem érdemes komoly energiát fektetni a keresésébe. Ha útba esik, akkor érdemes megnézni. Az élőhalott hodák öléséhez egébként 2 quest is kapcsolódik:

  • A Sound to Make Hair Stand Up – 4000 kinah, 24,6k EXP + random scroll (ismételhető quest)
  • Life is Important Even to the Villain – 8000 kinah, 60k EXP

Mielőtt végképp magunk mögött hagynánk Theobomos szigetét még a Burning Land bejárata előtt (ahol a nagy vörös meteor van) jobbra található egy Kerubian ásatás. Ide érdemes betéri és gyilkolászni a Treasure Searchereket, akikből előbb utóbb kiesik a quest item a “A Clue Left by the Dead” questhez. Az 50,1k EXP-es jutalom mellett kapunk egy group küldetést is rewardként. Ha van csapat, akkor lehet is azt csinálni.

Ideje viszont visszatérni Eltnen-be, azon belül is a roppant szimpatikus nevű “Putrid Mire”-be, itt a változatosság kedvéért Kerubianokkal fogunk találkozni. a putri közepén egy kisebb város található, melynek déli felén két kunyhó között találhatunk egy kosarat. A kosár mellett álldogál egy Kerubian Figther, amit meg kell ölni. (Ami elég érdekes feladat, tekintve hogy kb 10% hp körül beordítja a teljes falut; megoldás: kiteold el). Egyébként valami ilyesmit kell keresni:
Aion0049

A kosárral el kell menni a közeli vízeséshez (a Kerubian falutól dél-nyugat irányba) és ott megtölteni vízzel, majd leadni a questet néhány lépésben. Eredmény 132k EXP. Tiszta profit. A Kerub mocsár után ideje, hogy szétnézzünk az Erion sivatagban. A sivatag közepén egy Elim több questet is az, további sivatagi questek vehetők fel a Maraudi erdő déli részén lévő helyőrségen is. A sivatagban szokás szerint mindent meg kell ölni, ami csak az utunkba kerül (persze ha felvettünk minden questet). Van a sivatagban egyébként 3 neves kuty-isznó is, azokat is meg kell ölni: (Three Kures Borthers quest)

  • Fat Athos: a legnagyobb (lvl25-ös) egyhelyben áll a sivatag északi részén, könnyű megtalálni a Recless Kures-ek között van. (9800 EXP)
  • Runt Pordos: lvl24-es kutya, a sivatag északi részén patrolozik. lassan-komótosan. könnyen elkapható (9100 EXP)
  • Nimble Aramis: Na ő kemény dió. A questadó Elim alatti úton spawnol és lóhalálában fut körben a sivatagon. A baj csak az vele, hogy sebzésre sem aggrozik és fut tovább. Masszív CC, stun, snare stb. kell a megöléséhez. (9100 EXP)

A 80k EXP jutalomért érdemes rápróbálni néhányszor Aramis-ra is. A questadó Elim mellett lévő Shugo megkér bennünket, hogy hozzunk neki Balaur csontokat, mert megy nagyon a biznic, viszont veszélyes egyedül összeszedni azokat. A Shugo szerint a csontok a Keleti Erakus Sivatagban vannak, ami igaz is, csak nem árt tudni, hogy ez bezony a Shugohoz képest nyugatra van. Szóval irány a nyugat, fel a parton és máris ott a sok csont. Így néznek ki a keresendő csontok:
aion-balaurbonesHa megvan a 160-as Gathering skill, akkor a környékről össze kell kapkodni az arany rögöket és azt is lehet leadni Eltnen Fortressben.

A questek leadásakor már meg kell, hogy legyen a lvl25. Ha mégsem akkor a következőket teheted:

  • Nyomás vissza Theobomosra és csinálni a 4 ismétlős questet.
  • Megcsinálod a “The Snipeshell’s Pincers” questet Eltnen sivatagban. (Nagy bogarakat kell ölni a sivatag déli részén az ollójukért. (8k EXP/mob +80k EXP a questért.)
  • Keresd meg a Refuge Camp-et, ahol Ernia már várja, hogy megtaláld. A megtalálása után (a mellette lévő Shugo) 72k EXP-et kapsz.
  • Ha van nyitott Rift és elég bátor vagy egyedül (vagy csapattal átmenni), akkor nyomás át, ekkora már két quested is kell hogy legyen, amiket odaát meg tudsz csinálni.

Ha mindennel végeztél, akkor engedd meg, hogy elsőként gratulálja a lvl25 eléréséhez. Mehetsz megtanulni az új skilleket/spelleket és kezdetét veszi az “Abyss Entry” campaign quest chain!!!

aion-menokolbi-lvl25

~ by Menorel on .

Aion