header image
 

Abyss pillanatképek

Aki eddig azzal jött, hogy hú de nem jó ez az AION, mert alig lehet repülni egy-két helyen, a glideolás meg körülményes, azoknak üzenem: gyertek Abyssra és vissza fogjátok sírni azt, amikor szilárd talaj volt a lábatok alatt. Ha nem pusztultam bele a lezuhanásba vagy tízszer, miközben azt dünnyögtem magamban, hogy “na azt a peremet ott még elérem!”…
Bő két napja még csak, hogy betettem a lábamat Abyssra, de ez a hely lenyűgöz. Olyan szinten, hogy konkrétan semmit nem is haladtam a szintezéssel. Egyszer sikerült rávennem magam, hogy vissza menjek Eltnenbe kicsit questelni, de kb 10 percig bírtam és mentem is vissza Abyssba. Konkrétan 2 napig semmit nem csináltam, csak “szoktam a légkört”. Ez a hely brutálisan jó. Abyssnak 3 szintje van: alsó (Base) és felső abyss (Top) és a mag (Core). Utóbbiról semmit nem tudok, de az biztos, hogy ott valami hatalmas buli folyhat. A felső és alsó abyss között egy NPC segít átjutni egy látványos átrepülés event közepette potom 1200 kinah-ért. Nem akarok nagyon sokat írni Abyssról, mert egyrészt nekem is még sok a homály, ráadásul nem akarom most a CBT#4 előtt szétspoilerezni mindent azzal, hogy mi vár ránk Abyssban, de az biztos, hogy valamikor a jövőhéten – ha kellően sikerül képbe kerülni – írok egy alapos beszámolót.

Aion0155

Amit azonban érdemes tudni: Abyss szintjei nem egybefüggő területek, hanem a világűrben lebegő szikladarabok halmaza. Az egyes szikladarabok között akár komoly távolságok is lehetnek. Vannak olyan távolságok, amelyeket akár még glideolással sem lehet átrepülni a flying time elfogyása előtt. Ezen a problémán segít a képen is látható kapu-izé (aki tudja a pontos nevét az légyen szíves írja meg, és javítom). Ezek a kapuk egyrészt adnak egy 4 másodperces gyorsítást, másrészt viszont vissza adnak átlagosan 6-7 másodperc flytimeot. Mivel a nagyobb “szigetek” között vannak bőven ilyen kapuk, így belátható, hogy nagyon komoly távolságokat lehet megtenni repülve/gildeolva.

Valamiért – amíg nem jutottam el Abyssba – az a kép élt bennem, hogy Abyss egy szürke, kaotikus, alvilági terület lesz. Ehhez képest komoly pozitív csalódás ért, amikor végig repültem a felső abysst (Top). Az alábbi képek felső abyss dél-nyugati és észak-keleti csücske között készültek. Enjoy it:

Aion0134Aion0136Aion0138Aion0142Aion0144Aion0145Aion0146Aion0149Aion0152Aion0153Aion0156

Alsó abysson (Base) volt szerencsém végig nézni, ahogy elveszítjük az egyik Elyosos Fortress-t. Esélyem sem volt megszámolni, de ránézésre kb. 50-70 Asmo küzdött a fortress bossával az elfoglalásért. Sajnos az ostrom részből kimaradtam, így csak a végjátékról van néhány képem. Mondhatom élőben elég epikus volt. Így nézett ki az ostrom előtt a főboss:
Aion0105

Majd belecsöppentem az ostromba…

Aion0113Aion0114Aion0116Aion0127Aion0129Aion0120

Az utolsó kép szerintem magért beszél… nem értékelték a “független fotós” szerepkörömet.

Lehet mégis ki kellett volna tenned a SPOILER tagot a címbe ? hmm…

~ by Menorel on .

Aion