header image
 

Abyss bemutató#1 – utazás, közlekedés

Az alábbi összefoglaló minimális spoiler veszélyt rejt. Aki saját maga szeretné – nulla információval – felfedezni Abyss rejtelmeit, annak javaslom, hogy ne olvassa el ezt a postot.

Miről is lesz szó a postban: (itt még visszafordulhatsz….)

 • Abyss megközelítése
 • Abyssi főhadiszállás és a város teleportok
 • Repülés a sziklák között, a gyűrűk használata
 • Abyss szintjei közötti közlekedés
 • Fortressek megközelítése, Abyssi teleport rendszer

Abyss megközelítése

A 25-ös szintet elérve el kell végezni egy küldetéssorozatot, amelynek eredményeként megvilágosodsz, hogy az Eltnen Fortress lifje alatti üreg nem egy lámpatestet foglal magában, hanem az bizony ott az Eltneni Abyss Gate. Annak használata után egyből alsó Abyssba kerülhetsz. Amennyiben nem használod az Abyssi Obelisket, akkor később is ezen keresztül fogsz tudni idejutni.

Abyssi főhadiszállás és a város teleportok

aion-abyss-teleport-verteronA főhadiszállás nagy része (kivéve az oktató részt) szabadon bejárható, nem kell repkedni. A főhadiszállás egyébként egy nagy épületből és az körül egy nagy platformból áll. Az épületben lényegében minden megtalálható (Brokertől, Warehouseig, vendorok, abyss rewardok, stb.) A platform három felé van tagolva, északról dél felé találhatók a nagyobb régiók (Verteron, Eltnen, Interdiktah) teleportjai. Ezek a teleportok természetesen a városokban visznek. A középső platform szélén áll az Abysson belüli teleportálásért felelős NPC, de erről később.  A teleportok használata természetesen fizetős. Sanctumba ugyan nincs közvetlen teleport járat, de legolcsóbban Verteronon keresztül lehet eljutni a fővárosba.

Repülés a sziklák között, a gyűrűk használata

Abysson a legtöbb esetben csak repülve lehet közlekedni. A lebegő törmelékek között nincs semmi. Ha leesel, vagy óvatlanul szállsz le, akkor bizony meghalsz. A repülésnél nem ritkán nagyon komoly távolságokat kell megtenni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen nálad Secret Remedy of Wind potion. A potion előállításához mindösszesen Aether Crystal,Elemental Water(Elemental Stone) és üvegcse kell, valamint 130-as Alchemy szakma szint. 10 adag alapanyagból 30db poti készíthető, ha egyik sem failel. Miért fontos ez a poti? Ez repülés alatt (tehát nem glideolás) visszaad 24 másodpercet a más eltelt repülési időhöz. (tehát nem az elején kell beinni, hanem amikor már eltelt legalább ennyi idő). Ügyesen használva akár megkétszerezhető vele az egy szuszra megtehető repülés táv. De nem is ez a legfontosabb értéke. Talán ami még fontosabb: főleg az elején gyakran előfordul az emberrel, hogy rosszul méri fel a távolságokat és még berizikózik egy picit távolabbi sziklaperemet. Ha ilyesmi történne, akkor csak be kell hörpinteni (még időben) egy ilyen potion-t és megúszol (már lvl25-ötön is) több mint 10k Soul Heal-t és közel 1% permanens EXP elvesztést. Volt szerencsém Abyssi látogatásaim elején egyhuzamban akár tízszer is meghalni zuhanás miatt, nem kifizetődő. Másik érdekessége Abyssnak a gyűrűk. Elég sok – térkapura hasonlító – gyűrű-t lehet találni Abysson az egyes sziklák között. Ezeken a gyűrűkön átrepülve egyrészt kapsz egy 4 másodperces gyorsaság bónuszt, másrészt viszont ezek is visszaadnak darabonként és átrepülésen ként 7 másodperc fly-timeot. Könnyen belátható, hogy ezekkel a módszerekkel valóban extrém sokáig lehet repkedni Abyssban.

Abyss szintjei közötti közlekedés

aion-abysslvl-teleportsAbyss szintjei között egy a zónák jobb és bal szélén található sziklák belsejében lévő platformokról lehet teleportálni. (Látványos event formájában). Egy út 1200 kinahba kerül. Érdemes óvatosnak lenni ezen a részen mint az ellentétes frakció is ugyanezeket a teleportokat használhatja.

Komoly PvP alakulhat ki itt egy-egy közeli erőd ostrom idején. A teleportok elhelyezkedését az alsó Abyssban lásd az alábbi térképen pirossal jelölt részeken:

Fortressek megközelítése, Abyssi teleport rendszer

aion-abyss-internalteleportJó 3 napomba tellett mire kiszúrtam, hogy az elfoglalt Fortressek és a főhadiszállás között van közvetlen teleportjárat is. Bárhonnan bárhova lehet teleportálni. Az ára nagyon borsos (legrövidebb út is 4000 kinah körül van, de visszaútra Abyss szintek között elkérnek akár 8000-et is). Nemhiába, nem olcsó az ilyen luxus.

~ by Menorel on .

Aion

9 Responses to “Abyss bemutató#1 – utazás, közlekedés”

 1. Köszi az infókat, hasznos volt számomra. Sajnos CBT alatt nem sikerült átjutnom Abyssra. 🙁

 2. Hali köszi, hogy kitették a linket, rss-t meg minden!

  Másodjára gz a bloghoz, nagyon jó, hogy egyre többen vagyunk 🙂

  ON:

  A gyűrű kb a legnagyobb isten, mi csak “tankolásnak” hívtuk, amikor ide oda repkedtünk a gyűrűkben, hogy feltöltsük a flight timeot. Ha megismered az abysst megtanulod a távolságokat és a gyűrűk helyét, akkor korlátlan ideig fenn tudsz maradni a levegőben. Ja és rájuk lehet állni és vadászgatni a töltekezni jövőket.:)

  Potival, jó szárnyakkal, flight timeos ruciban meg tényleg nem kell leszállni. Főleg hogy később jön a +36-os és a +48as poti.

 3. Üdv!
  Köszi az összefoglalót, hasznos anyag.
  Volna egy félig meddig off kérdésem, amire nem találtam választ eddig:
  Az Abyssban vannak channelek, mint a szintezős területeken, vagy nincsenek mint pl a fővárosban?

 4. Nincs multi-channel egyik “PvP enabled” zónában sem. Tehát Elyos oldalon Eltnentől kezdve már csak egy channel van. Ez gondolom alapvetően pont azért van, hogy koncentráltabb legyen a PVP (lásd Rifteken keresztül), másrészt meg kicsit vicces lenne ha Abysson (10 channel esetén) 80 fortress lenne amit el lehetne foglalni.

 5. “Abyss szintjei közötti közlekedés”
  Jav: A térképen a jobb oldali piros karika az eggyel feljebb lévő szigetet célozza.

 6. uppsz… ezt valóban benéztem rendesen.

 7. javítva, köszi mégegyszer, hogy jelezted.

 8. Olcsó közlekedés, bár nem “csak” abyssos. Amennyiben sorcerert játszik valaki, vagy van a csapatában sorci, az 20as szinten kap egy Illusion Gate skillt, amivel nyithat kaput amit a party tagjai is használhatnak.

  Hogy miért érdekes ez? Azért mert ha Sanctumba nyitod, valószinüleg olcsóbban megúszod a teleportokat mint bárhonnan máshonnan 2 “város” közt. Még leellenőrzöm pontosan az összegeket de elég vszinü hogy jobban jársz 20. szint körül, később már nem pénz, ha van elég 🙂

  • Válaszolok magamnak. Olcsóbb!

   Eltnenből:

   Heiron – 3878
   Theobomos – 2424
   Verteron – 2060
   Sanctum – 1817

   Sanctumból:

   Heiron – 3001
   Theo – 1681
   Verteron 599
   Eltnen – 1800

   Kis pénzek, de level 20tól sok ilyen megspórolhat neked egy adag lóvét.

Comments are closed.