header image
 

Lava cave of Taran – Outdoor Dungeon (Morheim)

Az egész úgy kezdődött, hogy az idegenlégiós tankunkról kiderül, hogy neki valójában van egy lvl37-es SM-je, ami ráadásul Asmo. Ugye a dolog már eleve rosszul kezdődik. Ennek örömére szerveztünk egy kis városnézést Morheim-re a srác vezetésével. (Közben kiderült már hogy hímnemű, bár én még mindig nehezen hiszem el, hogy férfi ember képes ilyen karaktert csinálni…) Na de ne kanyarodjuk el. Nikitoval együtt hárman mentünk át a Riften. (Mentünk volna többen is, de ugye minden más kummolt, khm.)

Morheim világa egyébként tényleg szép. Már persze azok szemében, akik szeretik a fagyos téli tájat időről-időre felváltó kopár felperzselt földeket, melyeket időnként olyan területek színesítenek, ahol fogalmad sincs, hogy állatok vagy növények vesznek körül. Szóval a hely elég Asmo-s/Emo-s vagy nevezzük akárhogy. Útközben megnéztünk néhány helyi nevezetességet, legankeltünk néhány magányos sorcerer-t. A legaranyosabb egy ranger volt, akit háromszor kellett megölni, hogy megértse a tutit. Na de már megint elkanyarodtam…

Aion0234

Szóval a nagy nézelődés közben (brutál mennyiségű quest van egyébként Morheim-ben, amit fel lehet venni Elyososként) a tankunk kitalálta, hogy na akkor most mutat nekünk egy igazán frankó helyet. Kis téblábolás után megérkeztünk a címben található “Lava cave of Taran” nevű helyre. Namost ezt így elég nehéz meghatározni, hogy mi is. Nem instance, hiszen nincs instanceolva. Viszont – hasonlóan a Krall-os Chif Tanka odvához – csak eliteket és mini-bossokat tartalmaz a hely. Egyébként lvl25-28 közötti elit bogarak vannak benne.

Aion0244Így hárman kb. 20-30 elitet és egy minibosst tudtunk megölni. A miniboss két zöldet is dobott, mindkettő durván jó a szintjéhez képest. Sajnos hárman nem nagyon tudtunk bentebb jutni, de valószínűleg még megfogjuk látogatni néhányszor ezt az instát. 7 miniboss és egy boss van itt  egyébként.

Néhány érdekes számadat: ugyanez a group Eltnen-en egy nem elite mobért 2,3k EXP-et kap (fejenként mindenki). Morheimen ez már 2,8k EXP. A “Lava cave of Taran”-ban egy lvl25-ös elit bogárka 12,5k EXP-et ad, a lvl26-os partrolok már 13,6k EXP-et adnak. Az egyébként bűn pocsékul elnevezett “Worker Klaw Spawning Ground Guard Captain” nevű minibossért már 36,5k EXP járt.

Azt mindenesetre el lehet mondani, hogy ez a hely nagyon alkalmas lehet a lvl25-lvl28 közötti szintek átvészelésére. (Bár az EU AION-ban lesz erre a szintre egy rendes instance is Abyssban; de azért mégsem mindegy az, hogy itt a Lava cave-ben bármikor összetalálkozhatsz egy komplett Asmodian grouppal is és az az élmény priceless…)

Egyébként Lava cave of Taran teljes bestiáriumja: (boss + minibossok)

  • Worker Klaw Spawning Ground Guard Captain: cipők, meele fülbevaló
  • Fighter Klaw Spawning Ground Guard Captain: cipők, caster fülbevaló
  • Boss Klaw Spawning Ground Guard Captain: cipők, kesztyűl, caster fülbevaló, meele gyűrű
  • King Klawtun: nadrágok, fegyverek (dagger, polearm, mace, orb)
  • Klaw Veteran Bodyguard Captain: kesztyűk, caster gyűrű
  • Nanny Nuk: vállvédők, pajzs
  • És végülis a főboss Queen Taran: mellvértek, fegyverek (staff, kard, longbow, spellbook) plusz egy nagyon brutál kék caster nyaklánc (Taran’s Heart)

Egyébiránt kell, hogy legyen valami hasonló hely Eltnen-en is. (szintén ilyen outdoor dungeon). Kis bányászás után találtam is egy nevet: “Eracus Undergroup Temple”. A név már elve ígéretes, hiszen az Eltnen közepén lévő nagy sivatagot hívják így. Ahogy egy kicsit fejlődik a csapat, oda is benézünk.

Végezetül néhány semmitmondó screenshot, csak úgy just for fun a helyről:

Lava cave of Taran - Aion0238Fire cave of Taran - Aion0239Lava cave of Taran - Aion0241Lava cave of Taran - Aion0243Lava cave of Taran - Aion0245Lava cave of Taran - Aion0249Lava cave of Taran - Aion0250

Találtam egy elég hangulatos kis videót is ami röviden bemutatja az outdoor dungeon-t és a bossokat. (Még a zene is jó alatta) Akit érdekel, hogy miként néz ez ki az Aion-ban, annak javaslom (HD bekapcsol, fullscreen) a megtekintését:

Fighter Klaw Spawning Ground Guard CaptainFighter Klaw Spawning Ground Guard Captain

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “Lava cave of Taran – Outdoor Dungeon (Morheim)”

  1. pro guildnév 😀

  2. Hm, itt Elyosok is csak asmo dropot kapnak nem ?

  3. Ami nekünk esett loot az első minibossból az statra pontosan (lásd utsó két screenshot) megegyezik a boss hivatalos loot táblájával. Ergo valszeg a bossok ugyanazt dobák mindkét frakciónak. A különbség csak annyi, hogy a trashből magasabb százalékkal eshet “hasznos” loot, valamint hogy magasabb EXP-et kapunk.

Comments are closed.