header image
 

King Zugog (World Boss, Morheim)

Az egész úgy kezdődött, hogy tegnap el akartunk menni kitakarítani Lava cave of Taran-t. Össze is jött a csapat, de a tankunk bekummantott. Biztos Írországban máshogy mérik az időt. Bánatunkat abba fojtottuk bele, hogy átmentünk az első Rifttel Morheimbe és “vééér-vééér-sok-vééééRRR” felkiáltás mellett nekifogtunk keresni a kóbor Asmokat. (reggel volt ezzel kapcsolatban egy epic failünk…). Asmokat (vagy ahogy azt panci monda: “na itt már lehetnek hordások! tudom, hogy nem hordások, de én akkor is azt mondom!”) nem igazán találtunk, de találtunk cserébe néhány nagyon durva [infiltration] besorolású questet. Az egyiknek ( az “[infiltration] Message to Informer” quest follow-upja) annyira epikus volt a feladat, hogy szégen szemre neki is fogtunk virágot szedni Morteim-en. Micsoda program.

King Zugog és Én

King Zugog és Én

Közben jött az ötlet (nikito-tól): aionarmorin outdoor elitek keresése. Na talált is egy World Boss-t, nevezetesen King Zugog-ot. A bosst gyorsan meg is találtuk a “Sprigg Habitat”-nál, a vízesés alatt. Egy nagyon komoly treasure box-os őrzött, amiben volt vagy 210 kinah. Viszont a boss esetleges megölése kék lootokkal kecsegtetett, úgyhogy nem lehetett kihagyni.

Kezdetnek nekimentünk kb 2-3x úgy, hogy megpróbáltuk a spirit master petjével tankolni. Oké, ekkor még nem esett le, hogy ezt raiddel szokták ölni… Egyébként talán még ment is volna, de nagyon necces volt a healing agro. (Meg el is bénáztam egyszer).

Hirtelen ötlettől vezérelve: van nekünk egy chanterünk. Pajzzsal és buzogánnyal a kezében már-már úgy néz ki mint egy tank, tisztára összekeverhető. A következő helyközi Rift járattal át is jött. (sokkolásos módszerrel újra is élesztettük) Készen álltunk a nagy csatára. Setup: lvl28 chanter (tank), lvl26 cleric (healer), lvl25 spiritmaster, 2x lvl24 assassin. A boss jellemzői: King Zugog, lvl28-as óriás rák-állat. Target frame besorolása alapján “Hero”. Aggro pöttyei alapján “Master” besorolású. Jelen esetben world boss.

Elindult a harc. A boss 400-600 körül üt (harap, csíp vagy tudomis én). Folyamatosan pumpálni kellett a tanknak csúfolt csantert, de nem volt veszélyes. Eltelt az első perc, aztán a második és szépen lassan fogyakozott is az boss HP-ja. Kb. ötödik perc körül a spiritmaster eltűnik. Lejárt az accountja. (Ami egyébként szemétség, ugyanis az angolosítás miatt nem látjuk, hogy mennyi gameplayünk van még, ezért mindenkivel random időpillanatban fordul elő…)

Mivel ekkor esélytelen volt tölteni, ezért szépen el is búcsúztunk pancitól. Folytattuk a harcot tank,healer és két assassin setuppal. Ekkor volt a boss kb. 76-78%-on. A harc folytatódott mínusz egy (nagyon durva) dpssel. Kb 48%-nál nyomott a boss valami special attackot, ami levitte az egész grouppot 20% HP-ra ő meg felgyógyult 50% fölé. Reménykedve, hogy nem csinál még egyszer ilyet, folytattuk. A boss végül huszonnégy (HUSZONNÉGY!!! 24!!!) perc után eldőlt és kidobta nekem a szörnyen jól kinéző és KÉK, pajzsomat: King Zugog’s Carapace (aionarmory szerint akár 120k kinahért el lehet adni vendornak)

Már alig várom, hogy előkerüljön a templarunk és az orra alá dörgölhessem a pajzsot. Egyébként a boss, ilyen felállásban, 120k EXP-et adott. Nem mondom, hogy óra/EXP-ben ez annyira jó arány lenne, de végülis a lehetséges lootok fényében, nem is rossz.

Néhány pillanatkép az átkelésről és az epikus csatáról.

Aion0271Aion0272Aion0273Aion0274Aion0280Aion0281Aion0285Aion0293
Legjobb beszólások:
 “Valami üt, valami üt!!! szedjétek már le!!!” “Nem üt semmi, csak lehúztad a boss-t.”
 “Bazz panci nyomott egy HS-t vagy mittudomén” “Ööö, lejárt az accountom… Na szevasztok”
 “Nem fogom bírni a tankolást, mert elfogy a manám, valaki adjon mana potit, pont ilyenkor nem hozok magammal mana potit.”
 “Ööö, ez meg mi a franc volt? Visszahelelődött a boss!” “Háát a skill neve alapján lehet ki kellett volna húzni a vízből.”
 “Mit dobott??? MIT DOBOTTTTT!!!????”
 

~ by Menorel on .

Aion