header image
 

CBT#5: EU Server Status

Nem tudom kinek milyen véleménye alakult ki a tegnapi tesztelés kapcsán, de a magam részéről, csak pozitívan tudok nyilatkozni. Tegnap este kb. 5-6 órát toltam az egyik legnépesebb (Ariel) teszt szerveren. Olyan szintű tömegek tobzódtak Sanctumban/Eltnen Fortressben, amiktől más MMO-k már fejre állnának. Nem akarok túlozni, de a Sanctumi teleport és az AH között legalább ezer ember álldogált. Eltnen Fortress és a környéke pedig minimum 200 [AFK] feliratú private store-os emberkét láttam. (Jó dolog ez az Private Store, ha másra nem, arra biztos, hogy nem fogsz kiDC-zni AFK miatt. Lesznek még ezzel problémák)

No de nézzük a tapasztalatokat: a CBT#3-ban a start után közel 1,5 órát kellett várni, mert az authentication server nem bírta a terhelést. A CBT#4-en már nem volt gond az auth serverrel, cserébe a régi szervereken (Ariel,Azphel) 1000-1500-as sorok voltak a bejutáshoz és minimum fél óra volt bejutni. Ehhez képest a CBT#5-ön semmi gond nem volt ezzel, sem sor nem volt, sem az auth server nem vacakolt. Mindezt persze néhány apró trükkel érték el, egyrészt már kicsivel 20:30 után már megnyitották a szervereket, így időben eltolódott a nagy tömeg a bejelentkezésnél, másrészt meg letiltották a régi szervereken a karakter generálást.

Lag: Na ez lesz a mostani hétvége nagy kérdése. CBT#3-ban az öt teszt napból az utolsó kettőben totálisan játszhatatlan szerver lag volt, de már előtte is eléggé érezhető volt  lag. Tegnap este nem volt lag probléma, minden instant, minden rendesen reagál. A kínai szerverek után kész felüdülés így játszani. Kérdés, hogy ez kitart-e egész hétvégén.

Nektek mi a tapasztalatotok?

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “CBT#5: EU Server Status”

  1. nekem, cannot connect to autharization server tegnap este 9től és még most is, nemtudok fellépni, most új klienst próbálok letölteni

  2. Az elején volt problémás, mivel új serveren sem engedett karaktert csinálni miközben haveromnak igen. Azóta minden perfekt, ha így folytatják a srácok lehet live startnál se lesznek serverhalálok.

  3. engem gond nélkül engedett fel pénteken 20:45 körül, szombaton reggel és de. semmi gáz, vasárnap de. 11 körül várnom kellett úgy 18-20 percet, hétfő hajnalban szintén gond nélkül jutottam fel.
    No dc, no lag, no para.

    *egro nem béta kulcsod van/volt? nekem azzal produkálta ezt, amikor már lejárt.

Comments are closed.