header image
 

Fortressek elfoglalhatósága

Ha jól emlékszem a CBT#4 alatt olvastam betaboardon (sajnos most nem találom a postot): Egy srác panaszkodott, hogy mekkora átverés ez az egész abyss, hiszen igaz, hogy van rajta 9 fortress, de az 3 szintre van osztva, és a legtöbb esetben egyiket sem lehet támadni. Mikor viszont éppen lehet támadni, akkor is egyszerre szintenként csak egyet, max néha kettőt. A srác a tapasztalatait a kínai szerverén szerezte, ahol saját állítása szerint HC PvP légióban játszott két hónapig. Valami olyasmi konklúzió vont le, hogy bizony ez az Abyss egy nagy átverés, mert ha -szerinte- egyszer több mint két fortress lenne támadható (és támadnák is) pl. felső abysson, akkor az egész egy nagy lagtengerré válna és olyan lenne,mint a World of Warcraftban Wintergrasp.

Nagy szavak, lássuk be. Éppen ezért azóta sűrűbben nézegetem az Abyss mappokat. Kíváncsi voltam, vajon tényleg van-e a játékban ilyen fajta belső “védelem” a túlterhelődés ellen.

aion-abyss-fortresschangeMa az EU béta miatt beléptem a kínai szerverre, erre egyből ezt kaptam üzenetként:

Felső abyss 5 Fortresse váltott egyszerre elfoglalhatóvá és ezzel együtt még alsó Abysson is kettő. Szóval ennyi arról, hogy linearizálva van Abysson a PvPvE és nem lehet több fronton is csatázni.

Aion0313

~ by Menorel on .

Aion

7 Responses to “Fortressek elfoglalhatósága”

  1. Itt jön a képbe a Devanion Mist, ha mindenki állandóan egy helyen tartózkodik akkor egy ideig azon a részen nem lehet pvpzni.. gondolom a srác is épp ilyet fogott ki, csak fogalma sem volt róla.

  2. Szép szép és pontosan ez a Köd hogy müködik? Ha mondjuk én Asmo ként védeni akarom az 1-ik fortressünket ami épp foglalhatóvá vált csak szólnom kell 4000 másik Asmonak hogy afk-z anak a fortress tövében?

  3. ÖÖÖ, ha tényleg oda tudsz csábítani 4000 asmot egy Fortresshez afkolni, akkor majd szólj: egyrészt jól fog jönni az Abyss pont, másrészt meg ugye – ebben az esetben – mégcsak Devanion Mist sem alakul ki. Hiszen – a lore háttér szerint – a Devanion Mist a halott Asmodian és Elyos hullák vérének összekeveredéséből alakul ki. Tehát kell hozzá, hogy meghaljon jópár Elyosos is, hogy kialakuljon. Egybként én személy szerint a kínai (Aspel) szerveren egyetlen Devanion Mistet sem láttam. Az egésznek egyébként az a lényege, hogy ne tudjon hosszan elhúzódni a csapat egyetlen ponton sem.Itt a hangsúly az időbeli kiterjedésen van, de persze – ahogy tudom – kell hozzá mindkét oldalról a mennyiség is. Szóval nem tartom túlságosan valószínűnek, hogy ilyen egyszerű lenne megvédeni egy Fortress-t 🙂 Arról nem s beszélve, hogy el sem tudom képzelni mivel tudnál motiválni 4000 Asmot, hogy odajöjjön veszten (rangjától függően) 100-1000 közötti Abyss pontot (minimum).

  4. 🙂 kösz kezdem érteni

  5. Most akkor a Devanion Mist miatt nem lehet elfoglalni a fortresseket, vagy azok maguktól is időnként “not capturable” állapotba kerülnek? Ezt nagyon nem értem. Egyáltalán hogy néz ki ez a Devanion Mist? Ez valami debuff, vagy valami látványos dolog, mint a Rift helyét mutató akármi az égen?

  6. Ha jól vettem észre, egy Erőd folyamatosan és fix időkben váltja a foglalható-nem foglalható státuszt. Egy sikeres foglalás gondolom kinullázza a számlálót, igy lehetséges hogy 5 erőd is egyszerre támadható néha meg egy sem.

  7. Teljesen úgy van, ahogy Blood írja, annyival kiegészítve, hogy – bár lehet hogy ezt csak beleképzeltem a dologba -, de hétvégén sűrűbben váltanak állapotot a Fortressek.

Comments are closed.