header image
 

Auto-Attack vs. Special Attack

Hasonlóan más MMO-khoz, az Aionban is van meele swing-timer. Ez különösen a lassú, kétkezes  fegyvert forgató classoknál nagyon fontos. Ez a post is leginkább a Gladiator és Chanter classt választók számára lehet érdekes. Lényeg az, hogy egy srác megnézte még CBT#3-ban, hogy milyen hatása van a Special Attackoknak a Auto-Attackra. Arra jött rá, hogy a Special Attackok minden esetben resetelik az Auto-Attack swing-timerét. Alább egy video, amiben lassított felvételen be is mutatja ennek a hatását. Mi ebből az egészből a tanulság? Azon classoknál, ahol a sima “fehér” auto-attack is normális sebzést oszt (Gladiator, Chanter és talán még a Templar is), ott érdemes odafigyelni, hogy a Special Attackokat mindig az Auto-Attack után közvetlenül nyomd el, így nem lesz – akkora – kiesés az Auto-Attacknál.

Alább a videó:

ui: Egyébként, most hogy megnéztem a videót rendesen, rájöttem, hogy nem – csak – erről szól. Lényeg, hogy nem érdemes a special attack után egyből spammolni a skillchain következő elemét. Meg kell várni, amíg bejön egy auto-attack és csak után rányomni, így bár nullázódik a swing-time, de nem marad ki auto-attack.

~ by Menorel on .

Aion

4 Responses to “Auto-Attack vs. Special Attack”

  1. Hm. Ez érvényes a Clericre is. Hiába nem melee class, akad néhány ilyen skillje. Észrevettem én is, hogy a skill animáció és a sebzés ideje nem egyezik, de én a lagnak tudtam be.
    Ismét okosabb lettem.

    Köszi a postot.

  2. Ezt már én is észrevettem és… gáz. Oké, hogy wowon “nevelkedtem”, de nem lehet akkor kiosztani a sebzést, amikor az animáció odaér? Ez kiélezett helyzetekben jól kicseszhet az emberrel.
    Btw a videóban azt írta, hogy nem biztos hogy minden classnak minden szinten megéri várakozni.

  3. #Hanky Ez azért van mert Aionban nincs global cooldown a skilleken hanem helyette az animációkat kell végignézned.

  4. Ez az AION sajátossága. Az Aion-bn valóban nincs GCD. Amikor elnyomsz egy képességet, akkor abban a pillanatban megtörténik maga a sebzés, majd ezt követően csak az animáció. Maga az animáció funkcionál global cooldownként. Az Attack Speed növelés valójában az animációt gyorsítja, ugyanez helyzet az 1.5-ös patchben előkerülő cast speed növeléssel is. Lehet, hogy ez most így hülyén hangzik, de valójában a játék szempontjából nem az. Az ilyen módon gyorsított képesség, castolás animációk ténylegesen azt az érzetet keltik, mintha felgyorsulna körülötted a világ. Ráadásul pont az ilyen fentebbi trükkök miatt a képesség gyorsítás valódi skillket is igényel a játékostól a nagyobb hatásfok elérésében.

Comments are closed.