header image
 

Rövid hírek – 2009. 08. 18.

Ma a szokásosnál is csendesebb volt a community. Látszik, hogy vége lett a CBT-nek és mindenki görcsösen várja a nagy bejelentést, az open beta kapcsán. (Ezeddig nem történt meg, csak Ayase riogat bennünket továbbra is, hogy hamarosan jönnek az infók). Nézzük az érdekesebb dolgokat:

 • Kiderült, hogy az EU szerver start nem érinti az összes EU országot. Még korán reggel pattant ki a hír, hogy Litvániát hozzácsapták az Orosz régióhoz és onnan majd csak az orosz szervereken lehet játszani. Közben kiderült, hogy ennek a fő oka, hogy az orosz régiót nem az NCSoft fogja vinni, hanem eladták a jogokat az “Innova Group”-nak. Valószínűleg az alku része volt, hogy az orosz piac mellett megkapják Litvániát is. Az Orosz lokalizáció még sehogy nem áll, és nem is fog szeptemberre kész lenni. Ráadásul sokak szerint az Orosz régióban csak oroszul lehet játszani a játékkal, márpedig a Litván fiatalok nagy része már nem tud oroszul. A fő problémát természetesen nem az jelenti, hogy melyik régióba tartoznak; hanem az, hogy Litvániából IP blockolás lesz az EU szerverek felé (gondolom az Innova Group jól felfogott üzleti érdekei miatt). forrás: http://artojas.blogas.lt/open-letter-to-ncsoft-please-allow-europeans-to-european-servers-of-aion-903.html
 • A dolog napközben tovább gyűrűzött és kiderült, hogy az alku részét nem csak Litvánia képezi, hanem több keleti/balkán ország is, így: Észtország, Letország, Horvátország és Törökország. Elég necces a dolog lássuk be, majdhogy nem mi is belekerültünk a dologba… forrás: http://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/thread/247295 Az érintett országok játékosai petíciókat írogatnak és hivatalos választ várnak arra, hogy Európai országként (pláne EU tagként) mégis milyen alapon zárják ki őket az EU szerverekről. Hivatalos válasz még várat magára. Gondolom ezt nem lesz egyszerű lekommunikálni.
 • Régóta megy az anyázás, hogy a Légiók neve miért csak max 10 karakter hosszú lehet. Ayase megerősítette, hogy a live startra megoldják ezt és növelik a méretet. (http://www.aionsource.com/forum/786458-post.html)

Végezetük egy kis jutubos nyalánkság: (No offense, mindenki azt lát benne amit akar, egyáltalán nem osztom a videóból leszűrhető következtetéseket, de attól még vicces és aranyos, tessék úgy is kezelni)

~ by Menorel on .

Aion, Offtopic

3 Responses to “Rövid hírek – 2009. 08. 18.”

 1. Horvátország orosz régióban? Azért az elég durva, nem csodálom ha “picit” nehezményezik a dolgot…
  Remélem ez a jövőben nem lesz trend, mert kb ilyen alapon Mo is simán felkerülhetett volna a listára.

 2. Ha már a 10betünél tartunk akkor a neveket is hosszabbithatnák egy picit, mert az enyém épphogy nem fog kiférni 😀

  Plusz egy olyan opció nem tudom került e 1.5-be hogy a tooltipeket el tudjam tüntetni mert némelyik skill leirása eltakarja az egész minimapot ha a quickslot végére rakom plusz egérrel játszom, lehet hogy kis dolog, de engem marhára zavar és igy 3 honap game után nem szivesen változtatnék emiatt az UIm felépitésén. Persze ha eddig kibirtam, továbbra is ki fogom. Ha valaki tudja hogy lehet -e esetleg ilyen, szóljon 🙂

 3. Ez nagyon paraszt húzás volt. Kb elborulna az agyam, h velünk csináltak volna meg, nagyjából ugyanakkora lett volna jogosultsága.

  A video üt végre egy szellemesebb próbálkozás.

Comments are closed.