header image
 

Szüreti mulatság

“Az ősi Atreián, a Szüreti Mulatság a lakomák ideje volt, az idő, amikor az Emberek és a Dévák megpihentek az aratás után, ahol közösen begyűjtötték az élelmet. Sajnos mára a lakomák és az örömünnepek helyett a Szüreti mulatság napja egyet jelent a rettegéssel Elysea földjén. Röviddel a kataklizma után egy ember (akinek a neve Moros volt), olyan átkot szabadított Elysea földjére, amely miatt ebben az időpontban élőholtak seregei árasztják el a földeket.

Moros egy ismert bölcs volt, aki meg akarta tudni, hogy hova tűnt az öt Empyrean Lord a kataklizma után. Eléggé ismerte az ősi mágiát, hogy tudja annak segítségével választ kaphat a kérdésére, de ekkor még maga sem tudta, hová fog ez vezetni. Bölcs lévén, ezért felkereste azokat a teremtményeket, akik elég tudással rendelkeznek, hogy képesek legyenek  mélyre ásni és segíteni neki: A Shugokat.

Moros felkereste Mericunyerk-et, akivel már régóta tartós és bizalmi üzleti kapcsolatot ápolt, majd némi “motiválás” mellett megkérte, hogy segítsen. Mericunyerk egy ősi mágiával tért vissza. Némi extra Kinahért cserébe azt is elárult, hogy hol találhatók a mágiához szükséges alapnyagok. Az alapanyagok megszerzése csöppent sem volt egyszerű, homályos utalások vezérelték szegény Morost. Az ősi varázslat nem véletlenül volt rejtve ezidáig, hiszen megvan az esélye, hogy hiba történjen annak használata esetén. Mivel a világ szétszakadása előtt Aion Atreai lakosságának minden kérdésére bölcs választ volt képes adni, ezért senki nem tudhatta, hogy ezek az ősi varázslatokat egyáltalán bárki használta-e és ha igen, akkor sikerrel tette-e azt.  Bár pletykák természetesen mindig is voltak ezekkel kapcsolatban.

Moros miután megszerzett mindent, belekezdett a varázslat elkészítésébe; fittyet hányva a lehetséges hiba eshetőségre. Azonban koránt sem volt felkészülve a varázslat használatára és elkövetett egy apró hibát. Ekkor Elysea felett az ég elfeketedett és a halottak felébredtek sírjaikból. A csodálatos Elysean pánik tört ki, ráadásul az elsötétedés megismétlődött egy évvel később ugyanazon a napon. Majd jöttek az élőholtak is…

A bolod Moros rémálommá változtatta az egykoron ünnepnapot. A sötétség és a halottak feltámadása arra kényszeríti Elysea lakóit, hogy családjukkal együtt bezárkózzanak házaikba és csak akkor keljenek útra ezen az estén, ha az tényleg létszükséglet. Ezt a napot el is nevezték a “Sötét Éjszakának”. Ezen az éjszakán néhány órára a sírokból kikelnek a halottak és a sötétségből nyert erejükkel támadásba lendülnek. Az élőholtak nem képesek kommunikálni; csak azt hajtja őket, hogy megtámadjanak mindenkit akit csak meglátnak.

Az Elyos nép már évszázadok óta kénytelen együtt élni az évenkénti élőholt pestissel. Elképzelésük sincs, hogy hogyan tudnák megállítani ezt és mégcsak azt sem tudják, hogy pontosan mikor és hol fognak felbukkanni az előholtak. Éppen ezért az alkalmas Elyos lakók “Sötét Éjszakai Csoportok”-at hoznak létre évről-évre azzal a céllal, hogy felkutassák és visszaverjék sírjaikba az élőholtakat. Mindenki, aki nem vesz részt az Abyssi csatában, ilyenkor segíti a csoportosulásokat. ”

Íme a Szüreti Mulatság története az Elyos nép szemszögéből, ezt a történetet lehetett összerakni a mulatság ideje alatt kapott információmorzsákból. A Szüreti Mulatságot természetesen az Asmodian nép is “ünnepli”, bár számukra ez egy teljesen más történethez kapcsolódik. Az ő történetük minden bizonnyal legalább ilyen érdekes…

~ by Menorel on .

Aion