header image
 

Egy különös este a Spataloson, második menet

A hónapforduló picit átrendezte az élmezőnyt a Spatalos Abyss progress listáján. A híres és hírhedt Operation Eskimo légió feladat a küzdelmet, a leader úgy döntött, hogy nagyon easy ez a játék és már mindent elértek benne, úgyhogy gameover. A over-hc-bigface csapatának a nagy része vele együtt abbahagyta a játékot. A légió megmaradt (normálisabb) része egy új légióban próbál újra a csúcsra törni.

Mindez csak ezért érdekes, mert a OpE kimúlásával elindult valamiféle értelmes kommunikáció a Spatalos Elyos légiók között. A múlthét végével egy elég komoly facepalmot kaptunk felső abysson. Az Aionsource Spatalos topicjában ment is az oda vissza oltogatás a nagy légiók között. Szerdán volt egy gyenge rápróbálás felső abyss Krotan fortressére, de a kapun sem sikerült átjutni. Az összes komolyabb Asmodian légió ott volt és kitett magáért rendesen.

Ma már kora délutántól elindult a szervezkedés. Este 8-kor egyszerre állt át Roah és Asteria fortress támadhatóvá. Előbb Roah-t, majd Asteriát is legyalulta az egyesített Elyos brigád (kb 8-10 légióból, 200-300 ember lehetett jelen, plusz az apraja). Este 10-re átállt foglalhatóvá Krotan is. A nagy légiókkal közösen mi is prezentáltunk egy alliance-t és közösen nekimentünk a fortressnek. Bámulatos védelmet produkáltak az Asmok, ennek ellenére kb 30 perc alatt csak leverekedtük magunkat a bosshoz. Már korábban voltunk Krotan foglaláson, úgyhogy tudtuk, hogy nagyon necces még asmok nélkül is elfoglalni a Fortress-t. A Boss valami iszonyat. Fél percenként fixen kivégezte a fél csapatot. 50% alatt pedig rakta fel a curse-t, amivel elégette mindenki manáját. Kész rémálom volt a boss. Ráadásul a nagy Asmodian légiók folyamatosan támadtak. Az Elyos csapat ketté oszlott. Az egyik fél folyamatosan védte a boss termének a bejáratát, a másik fél pedig lassan zergelte le a boss-t.

Néhány hullámot túl tudtunk élni, de a boss 4% HPig jutott csak. Addigra egy Pretzes, Xeos healer különítmény regroupolt és simán kihealelték a bossba menő minimális dps-t. Megközelítőleg 10 percig állóháború alakult ki. Amennyi DPS-t kapott a boss, azt simán bele is healelték. A boss közben leidézte a hero adjait és folyamatosan tolta az AoE-t és a Curse-t. Cirka egy órányi szorult helyzet után annyira elfogyott a nép a folyamatos AoE miatt, hogy előbb 25% HP-ra, majd később 100% HP-ra evadelt a boss. Ekkor a nagyok feladták.

Az előző hasonló című cikkemben azt mondtam, hogy ilyen soha többet nem lesz, de tévedtem. Úgynézki nagyon pozitívan érintett mindenkit már a tudata is annak, hogy hamarosan lesz értelme védeni is a fortresseket. Remélem, hogy még nagyon sok ilyen epikus fortress ostromban lesz részünk. Az élmény simán feledteti azt, hogy egyébként 4%-on bewipeoltunk. Szép volt srácok (mindkét oldalon).

~ by Menorel on .

Aion