header image
 

Xenophon quest chain

ár tudom sokunk számára ez a téma már erősen a “so-last-year” kartegóriába esik, de remélem azért még sokak tudnak profitálni a leírtakból. Aki nem tudná, hogy pontosan miről is van szó: Mindkét frakció számára a lvl40-es szintet elhagyva megnyílik egy-egy hosszú questchain, aminek a végén legendary (sárga) fegyverek közül választhatunk. Az Elyos oldal már lvl41-en el tudja kezdeni a questet, míg az Asmodianoknak lvl43-ig kell ezzel várni. Cserébe viszont az ő fegyvereik egy picit jobbak is. valamit-valamiért.

Az Elyos oldalon játszók a questet (lvl41 elérésekor) Sanctumban tudják megkezdeni. A könyvtárban egy Xenophon nevű NPC-től kaphatod meg az “A Disturbing Report” questet.

Az Asmodian oldal Beluslanon Betoninál tudja felvenni a questet. Sajnos az ő quest chainjükről nem tudok szinte semmit, de az biztos, hogy végső küldetés a “[Spy] Letter to a Friend” néven érhető el.

Elyos oldalon csak maga a questchain 9,3 millió XP-t ad. Ezen felül a két instance run (Aetherogenic és az Alquimia Research) fog termelni további 8-9 milliót (függően a halálok számától). A 4 Spy questért pedig fogunk kapni 800 AP-t is. De persze mindezek mellett a legcsábítóbb a fegyverarzenál lehet, amiből a végén választhatunk. (Elyos lista)

Nos nézzük, hogy az Elyos oldalon játszóknak mit is kell tennie ezen fegyverek megszerzéséhez:

Első lépésben fel kell venni a Disturbing Report questet Xenophonnál. Xenophon kifejti aggodalmát a Lepharist csoportosulás biológiai kutatásai kapcsán és arra kér, hogy nézzünk utána ennek. A quest arra kér, hogy mennyünk el a Lepharist Aetherogenic Labhoz és a körülötte található kísérleti létesítményekben szerezzünk meg bizonyos riportokat. A riportokat a föld alatti bázisokon (tehát nem az instanceban) tudjuk megszerezni a Medic, Vaegir és Lab Researcher nevű Lepharist ügynököktől. Mindhárom egy-egy fix lapot dob. A lapokkal vissza kell menni Xenophonhoz, aki felkér bennünket, hogy öljük meg az Aetherogenic Lab főbossát az RM-78c fedőnevű androidot. Az android alkatrészéből kiderül, hogy nagyobb itt a baj, mint azt Xenophon gondolta, nem csak ez az egy android van, komolyabb kutatásokat folytatnak a Lepharistok.Viszont ahhoz hogy tovább tudjon haladni a Lepharistok ügyében szüksége lenne egy kutatási naplóra. A napló egy másik Lepharist bázison található, az Alquimia Research Centerben, mely Asmódea földön, Beluslanon található. Nem elég, hogy a központhoz eleve ellenséges földön kell eljutni, de még a kulcsát is meg kell szerezni. Ennek megszerzésében a Beluslani titkos ügynökök fognak segíteni. A szükséges “papirmunka” elvégzése után megkapjuk a “A Suspicious Box” group/spy questet. Feladat, hogy jussunk át egy Rift segítségével Beluslanra és keressük fel a kémet, aki segíteni fog. Mivel ekkor már túl vagyunk a lvl40-en, ezért csak 3 rift jöhet szóba, de nem éredemes egyből átmenni az első adódó riften, érdemes megvárni azt a Riftet ami közvetlenül az Aetherogenic Lab alatt nyílik. Szerencsétől függően 2-3 nap (max egy héten) belül be lehet mákolni, hogy legyen Rift. Hozz össze eddigre egy fix csapatot, akikkel minden nap fix időpontokban ránéztek a Riftre. Ha nincs Rift, akkor meg el tudtok menni együtt Steel Rakebe.(Riftek minden páros órában egészkor nyílhatnak)

Ha sikerül átjutni, akkor nyomás a ügynökhöz. Megkér bennünket, hogy először menjünk el a Research Center bejáratához és az ott lévő Lepharistokból verjünk ki öt darab belépési engedélyt. Az engedély kizárólag a “Scholar” nevű mobból eshet. Ha ez megvan, akkor elárulja, hogy kitől tudunk fixen kulcsot szerezni. Ehhez konkrétan Supervisor Wyrmirren-t kell eltenni a láb alól. Ha megvan a kulcs, akkor leadva azt megkapjuk a belépéshez szükséges engedélyt és máris mehetünk be az instanceba.

Ha azt hitted, hogy túl vagy a nehezén, akkor tévedtél. Bár az instanceban nem kell túlságosan sokat botorkálni, de az a rövid útvonal is fog meglepetéseket rejteni. Nagyon javasolt, hogy legyen a csapatban egy Assassin vagy egy Ranger, mert folyamatosan figyelni kell a lopakodó mobokat. Rögtön az elején egy három mobos húzással kell kezdeni, amint rövidesen egy 4 elites húzás követ. (Amiből könnyen csinálhatsz 6 vagy 8 elites húzást is). Mivel innen már nem nagyon van visszaút, ezért legyetek óvatosak. Ha nagyon wipe gyanús a helyzet, akkor legyen valaki aki tud éledni. Az instanceban egyenesen haladva megtaláljátok jobb oldalt a könyvtárat, ahol máris látható a könyv, amit meg kell szerezni. Ha megvan a könyv, akkor nyomás vissza Sanctumba leadni azt. A naplóból kiderül, hogy a Lepharistok Reshantán tesztelik a legújabb androidokat (RM-114c model). Xenophon megkér, hogy még utolsó lépésként öljük meg neki az androidokat.

Ehhez Reshantára, azon belül is Asteria Lakere kell látogatni. A fortress körüli sziklafalban több járat is található, amelyeken belül megtalálhatók a keresett androidok. Összesen 3 ilyen járatot sikerült eddig találnunk. Kettő a belső oldalon van, egy pedig Asteria külső oldalán. Az androidok legyilkolása után mehetünk is Xenophonhoz kiváltani a legendary fegyverünket.

~ by Menorel on .

Aion