header image
 

MythBuster: Medálok osztogatása Fortress ostrom után

Hetek óta próbálunk rájönni, hogy pontosan mi is a mechanizmus a sikeres Fortress ostromokat követő medál osztogatás mögött. Hozzánk hasonlóan a “nagyokon” is kifogott ez a kérdés, az aionsourceon több topic is aktívan foglalkozik ezzel a témával, próbálják összemetakozni, hogy vajon mi is kell a medálokhoz.

“Smokespirit” nevű játékos tette fel ezt a kérdést az “Eye on Community” keretei között: “Hogyan tud egy Cleric Abyss Pontot szerezni?”. A rá adott válasz azonban túlmutat a kérdésen. Olyan régi súlyos kérdésre kaptunk végre választ, mint: “Mitől függ, hogy a fortress ostrom végén kapunk-e Medált?”

Nézzük pontosan milyen választ is kapott:

Az Abyss Point általánosságban egy jutalom a csapatod által okozott sebzésért. (A csapat azt amaximum 6 embert jelenti, akikkel egy groupban vagy). A Cleric nem kap Abyss Pointot, ha soloban játszik és más külső group tagokat gyógyít. Azonban megkapja ugyanazt az Abyss Pointot, amit a csapat társai szereznek ellenséges playerek, mobok öléséből. Ha a Cleric soloban sebez egy ellenfelet és az ellenfél legyőzésre kerül, akkor pontosan ugyanazon elv szerint kap belőle Abyss Pointot, mint bárki más.

A Fortress ostromok alatt szerezhető Medálok szétosztása az össz szerzett Abyss Point alapján történik. Ha átfogalmazzuk az eredeti kérdést: “Hogyan tud egy Cleric Medált szerezni?” A Medálokért cserébe lehet megvásárolni az értékesebb Abyssi felszereléseket. Medálokat az kaphat aki a sikeres fortress ostrom után benne van a top100 Abyss Point szerzők listájában.

Alapvető cél, hogy mindenki részt vegyen az Abyssi fortress ostromokon. A játék ezen rendszer folyamatosan fejlődik. Úgy érezzük, hogy a jelenlegi Abyss Point és Medál rendszer előtt még nagyon hosszú út áll, hogy ténylegesen tudja kompenzálni a játékosok valódi hozzáadott értékét. Az Aionban megpróbáltuk a legjobbat átemelni a korábbi MMO játékokból: Játssz a barátaiddal, játssz csapatban.

Ezen kívül van még egy bekezdés, ami az 1.5.1-es patch fortress védés utáni medál osztogatást ecseteli, de ez most a téma szempontjából irreleváns.

Nézzük milyen hasznos tudásokkal és levonható következtetésekkel gyarapodtunk: (a következtetéseknél alapul veszem azt is, amiket egyéb forrásokból korábban már megtudtunk, de ezeddig nem sikerült összerakni a hiányzó információk miatt):

  • A végeredmény szempontjából nem számít, hogy mekkora allianceszal mentek fortressre. CSAK az számít, hogy a groupod minél több AP-t tudjon összeszedni.
  • A group alatt ténylegesen csak az adott group (tehát max. hat ember) értendő. Hiába tol az Alliance egyik groupja nagyot, ha te egy másik groupban vagy.
  • Clericként tégy meg mindent, hogy a groupod és a tankok életben tartása mellett minél nagyobb DPS-t tolj. Ha meghal egy group tagod, akkor minél hamarabb éleszd fel, mert a kieső DPS-e a te össz AP-dat is csökkenteni fogja. Gondoskodj mindig arról, hogy legyen manád és a groupod max HP-n legyen. Ha nem tudod feléleszteni a group tagod, akkor kérj segítséget. Ne halj meg, ha mégis, akkor legyen lebeszélve, hogy ki fog éleszteni. Lehetőleg olyan tag élesszen, akinél a DPS kiesés legkevésbé rontja az átlagot.
  • Tankként szintén azzal tudsz a legtöbbet tenni a medál szerzésedhez, ha maximálisan supportolod a groupodat. Told ki a maximumot, amit csak tudsz DPSben és Fortress Siegenél gondoskodj arról, hogy a partyd DPS tagjai mindig életben maradjanak, szedd le róluk az őröket, használd a Bodyguard stigmát, hogy életben maradjanak és ha mégis bárki is elbukna a groupodból, akkor első legyél aki feléleszti. Nagy AP boostot adhatsz tankként, ha berakod a Siegekre a Siege Break (vagy valami hasonló nevű) Stigmát, ezzel mind a Fortress körüli őrtornyokba, mind a fortress kapuba hatalmas DPS-t tudsz beletolni, amivel arányosan több AP-t is kap a groupod.
  • DPSként ne foglalkozz semmivel, csak azzal, hogy a Fortress Siege teljes ideje alatt minél több DPS-t vigyél bele mindenbe. Nem csak a te Abyss Pointjaidért vagy felelős, de a teljes groupod pontjáért is. Ha slackelsz, tévét nézel; vagy egyszerűen csak nem adsz bele apaid-anyait, azzal a csapattársaidat “lopod meg”. Mindíg ésszel élj, ha a csapatod healere magára ránt heal aggroval egy fortress őrt, akkor a teljes group azonnal váltson ki az adott őrre és szedjétek le. Abból is ugyanúgy kapjátok az AP-t.
  • Nem csak a Boss számít. A Bossig el kell jutni, ami nem csak annyit tesz, hogy beverjük az ajtót és lerohanunk a bossig. Ott vannak közben az őrök. Ha azokba nem ütsz bele, akkor értékes AP-tól bukik el a csapatod.
  • A csapat végezzen összehangolt munkát. Ha a csapat egy tagja üt egy mobot, objektumot, stb., akkor a csapat többi tagja is azt üsse.

Tehát a tisztázás érdekében még egyszer csapat egyenlő group, csapat nem egyenlő alliance…

~ by Menorel on .

Aion