header image
 

Draupnir Cave elérése Elyos oldalról

“Mi a francot lehet csinálni az endgame-ben” rovatunkat ezennel megnyitva lássunk egy érdekességet Aion világából:

Attól függően, hogy melyik frakcióhoz tartozol Beluslan vagy Heiron fővárosában időnként találkozhatsz egy ilyen rendszerüzenettel:

  • A secret passage to Indratu Fortress has appear
  • Corridor to Draupnir Cave has opened

Mik is ezek pontosan? Az eredeti játék (1.0-ás aion) endgame instanceai Draupnir Cave és Indratu Fortress volt. Mindkét instance lvl43+-os és ennek megfelelő lootokat is dobhatnak az ott lévő mobok. Mindkét instance jellegzetessége, hogy az odajutás igencsak körülményes, sok-sok száz elit balauron kell átverekedni magad, hogy oda érhess. Persze itt sem tökéletes a balance, míg az Elyos oldalnak egy brutális balangrendszeren kell átverekednie magát Indratu Fortressig, addig az Asmodian oldalnak nyilt terepen kell kerülgetni a mobokat, sőt Thulf blogbejegyzése alapján némi textúra ugrálás segítségével simán lehet is skippelni mindent és simán bemenni Draupnir-ba. Na de hagyjuk is a frackió unbalanced részt, hisz most nem erről van szó.

Érdekesség, hogy mindkét frakciónak megvan a lehetősége, hogy ne csak a saját régi-endgame instanceát használja. Ehhez persze egy hosszú spy besorolású quest chaint kell végig csinálnia. Ezt követően kap értelmet a fenti két rendszer üzenet. Amikor ez a rendszerüzenet megjelenik, akkor mindkét frakció outdoor elit részén (Indratu és Bakarma) megnyílik egy-egy Rift (ezek nem kék, hanem piros szinűek), melyek közvetlenül a instancehoz teleportálnak, ezzel skippelve a nehéz odautat. Ezt követően egy újabb opciót nyersz a napi időtöltésre Dark Poeta, Dreadgion, fortress ostrom, Steel Rake, stb. programok mellett.

A tovább után röviden összefoglalnám, hogy mit kell tennie ahhoz az Elyos oldal játékosainak, hogy megszerezhessék Draupnir kulcsát és használhassák ezt a rövidítést.

A questchain lvl43-on kezdődik “Meeting the Mau Spy” questtel. A quest Kishar Village alatt lévő helyőrségen vehető fel. Feladat, hogy Indratu Barracks-ban szerezz három Balaur vér mintát és azzal menj át Beluslanra és ott keresd meg a Mau kémet. A vért kizárólag az Indratu Outriderekből lehet megszerezni. A legtöbb ilyen mob Indratu Barracksban található még abarlang előtt.  A vérminták megszerzése után át kell menni Beluslanra. Köszönhetően – az inbalanced újabb példájaként – Red Mane Cavern-nek, egyetlen Rift van, amivel át lehet menni megcsinálni a questet, ez pedig a Xenophonos Rift Lepha Aetherogenics Lab alatt. A Riften áthaladva kezdődik csak az igaz móka. Első lépésként el kell menni a Mau kémig, ennek az útvonalát az ábra mutatja. A Mau kém elérése előtt még van egy kis “poén”, az útvonal látszólag átmegy egy barlangon, aminek viszont nincs kijárata. Ha odaáig elérsz, akkor ne menj be barlangba, hanem attól jobbra haladj tovább a szikla mentén, ott megtalálod a Mau kémet.

Mukaditan a Mau Spy megtalálása után 900e XP és 200 Abyss Point jutalmat is bezsebelhetünk, plusz a questchain folytását. A vérminta leadásával igazoljuk a Mau kémnek a rátermettségünket, ezért folytatásként megkér, hogy szerezzünk kulcsot Draupnir barlangjához. (Key to the Cave quest). A kulcs természetesen két darabból áll, amelyeket a Bakarma Curselockokból és a Bakarma Worldbenderekből lehet megszerezni. A kérdéses mobok 3 pontos lvl45-ös elite nagák és balaurok. Megtalálásukhoz simán csak locateljétek a questből a mobokat.

A két kulcsdarab megszerzése után nyomás vissza Mukaditan-hoz (Mau kém). Ezt követően megvan a hozzáférésünk a instancehoz. Ha minden igaz ennél a pontnál már lehet használni az Indratus gyors Riftet is, bár ezt még nem volt szerencsénk kipróbálni.

Ám a quest chain it még nem ér véget. A Mau spytól búcsúzóul megkapjuk a “The Draupnir Weapon” questet. A quest teljesítéséhez el kell jutni Draupnir Cave közepéig és a Scholar boss mögött kell megkeresni a fegyvert, melyet Perentonak kell leadni New Heiron Gaten. kb 1,5 milla XP és újabb 200 AP a jutalom, plusz a questchain utolsó stepje: “The Draconic Assignment”. A questben újra el kell menni Braupnir Cavebe és összeszedni számos balaur alkatrészt. (Balaur Blue Blood, Colored Scales, Black Magic Crystal). Az alkatrészek összeszedése után Brosiához kell visszamenni a Kishar Village táborba. Az utolsó step a szokásos 200 AP mellett 900k XP-t ad és választani lehet egy lvl45-ös kék chestet is. (mind 7%-os flight speedes és 3 socketes)

Mi másért érdemes rendszeresen játni Draupnir Cave-be? Az instance beteg sok balaurt tartalmaz, akik büszkén dobálják is az alkatrészeiket. Aki pénz akar keresni, annak ez egy nagyon jó hely, hiszen nyugodt körülmények között lehet balaurokat ölni és kiszedni belőlük a expert szakmák húzásához szükséges alapanyagokat. Az instanceban szintén elég jól potyog a Blue Balaur Scale, ami ugye elengedhetetlen előfeltétele Dark Poeta látogatásának.

~ by Menorel on .

Aion