header image
 

Év végi beszámoló by Tamat

Tudjátok van az a helyzet, amikor a céges évvégi bulin feláll az elnök és lenyomja a szentbeszédet, valahogy igy: “Kedves munkatársak! Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a kapcsolt vállalkozásainknak köszönhetően nagyon sikeres utolsó negyedévet zártunk, ez némileg feledtetni tudja velünk a harmadik negyedév csúfos bukását és ennek eredmányeként a 300 fő elbocsátását. A jövő évben is mindent megfogunk tenni, hogy egyrészt sikerre vigyük a vállalatat, másrészt pedig megmentsünk minél több munkahelyet. Ennek jegyében büszkéne jelenthetem be, hogy az első negyedévben egyet munkahelyet sem kívánunk leépítés miatt megszüntetni. Ennek megvalósításához persze a TI segítségeteket is kérjük. A kollektív döntés alapján a jövő évben sem csoportos fizetésemelés nem várható és az előző éves bonusz is visszavonásra került. Köszönöm mindenki figyelmét, jó bulizást mindenkinek és kellemes ünnepeket!”

Na valami hasonló feelingem volt, amikor Tamat évzáró irományát olvastam. Persze itt szó sincs leépítésről meg fizetés elvonásról, de azért kiérződik belőle egy kis “legyen már vége az évnek” dolog. A lényegi pontok:

  • A teljes NCSoft fejlesztői studió elmegy ünnepelni, úgyhogy a következő néhány hétben semmit nem fogunk felőlük hallani. (Már nem mintha egyébként annyira napi szinten jönnénk az infók. Minden bizonnyal fel sem fog tűnni ez a kimaradás)
  • Az első negyedévben megcsinálják a micropayment rendszert az EU/US Aionhoz. Ennek keretei között megvalósítják a fizetős karakter név, légió név cserét, a plasztikai sebzés kártyák értékesítését és a nem változtató műtétre szóló kupon értékesítését is. Ezekről részletesebb információ (beleértve az árakat is) 2010 februárban várható.
  • Több update is előkészítés alatt áll az Aion kapcsán, köztük egy komolyabb content update is. Erről természetesen a fejlesztés jelenlegi állapotában semmit de semmit nem tud elárulni. Részletesebb információk a következő év “elején” várhatók.
  • A kommunikációs csapat is pihenőre vonul, úgyhogy senki de senki nem fog nálunk semmivel de semmivel sem foglalkozni. Viszont a support továbbra is elérhető lesz. Sok sikert hozzá, ha valaki megpróbálná.
  • 2010 január 4-én kezdenek újra dolgozni, amikor egy szép és nagy kick-off keretei között megdumálják, hogy mi a franc is legyen ezzel az Aionnal.

~ by Menorel on .

Aion