header image
 

Kié lesz a fortress foglalás után?

Nos, több érdekes pletyka is kering azzal kapcsolatban, hogy mi is a logika a fortress foglalás mechanizmusa mögött. Konkrétan, hogy mi alapján dönti el a rendszer, hogy melyik légió is foglalja el saját neve alatt az adott fortresst. Egyrészt Z barátom bogarászott nekem egy picit koreai powerbookon, másrészt meg a témával kapcsolatban indított aionsource diskurziómra kapott válaszok alapján sikerült összerakni a képet. A dolog apropóját ugy az adta, hogy a Spatalos szerveren, mint Elyos, mind Asmo oldalon bekövetkezett az a fura állapot, hogy adott fortresst egy egy-fős légió foglalt el. Ez már magában is elég gyanús lenne és jó alapot adhatna mindenféle “szar az aion” felkiáltásoknak.

Mi is a mechanizmus a fortress elfoglalásánál a győztes légió eldöntésére?

  • Az a légió viszi akinek a tagjai a legtöbb dps-t toltok ki?
  • Az a légió, aki a fortress alatt a legtöbb contrib pontot gyűjtötte?
  • Annak a játékosnak a légiója viszi aki a legtöbbet sebezte a Guardian Deitybe?
  • Az az ember viszi aki last-hitelte a Guardian Deity Generalt ?
  • Az a légió viszi akit a random() függvény kidob?

Nos ezek mindegyike csak alaptalan pletya, nem ez a lényeg. A megoldás pofon egyszerű, de elrugaszkodik az egyébkénti gyakorlattól. A fortress ostormoknál csak és kizárólagosan az számít, hogy az allianceod (tehát nem a légiód!!!) mit teljesí. Az az alliance fogja vinni a fortress-t, amely a legtöbb dmg-et tolta a Guardian Deity Generalba. Nem számít az hogy mennyi AP-t szereztél, mennyi  PvP kill-t szedtél össze. Mindösszesen annyi számít, hogy melyik alliance tolta bele a legtöbb damage-et a főbossba. Félreértések elkerülése végedt, a medál osztást nem szabad összekeverni az “elfoglaló légió eldöntése” rendszerrel. A medál osztás az ostrom alatt – a fortresshez tartozó terülen belül – lekönyvelt AP alapján történik.

Oké ez mind szép és jó, de ez hol magyarázza az “egy fős légió foglalta el a fortress-t” dolgot? Nos a dolog elég egyszerű. Mi a Varianceszal már jópárszor foglaltunk fortress-t, amikor a Variance elfoglal egy fortress-t, akkor minden esetben azt irja ki a game, hogy “Nocknock killed the Deity General”, holott én jó healer módjára rendszerint végig slackelem az egészet és nyomom a group healt, nameg healelem Lamekot amikor nagyon visit már. Miért is írja ki azt, hogy Nocknock ölte meg a boss-t? Azért mert én vagyok a győzelmet elkönyvelő alliance (NEM LÉGIÓ!!!)  vezetője. Nos, ha én nem a Varianceban lennék, hanem egymagam átmennék a “Nocknock is da best” légióba, majd vezetve (és itt a hangsúly, leadernek kell lennem) a Varianceos alliacet, megölnénk a boss-t, akkor vajon ki lenne a fortress elfoglaló légiója? Naná, hogy nem a Variance, hanem a “Nocknock is da best“.

Teccik érteni? Az ilyen “egy emberes légió elfoglalta a fortresst” dolog nem az Aion és a Fortress rendszer hibája, hanem unatkozó hülyegyerekek szórakozása, akik egy alkalomra kiruccannak a légiójukból és a frakciótársaik bosszantásáért ilyen gúnyt űznek a többiekkel. Arról nem is beszélve, hogy ugye 1.5.1 óta, ha véletlenül bemákolja a srác, hogy 1-2 resetben nem támadják a fortress-t, akkor kap is 30-50 gold medált, plusz 60-100 silver-t.

~ by Menorel on .

Aion