header image
 

A biztonság hamis érzete

Aki online volt még múlthét szombat késő este és abysson tevékenykedett, az találkozhatott az alábbi érdekes üzenettel:
“Asmodian Army 4-Star Officer Sindura have died in Primum Fortress.”

Amikor megláttuk kicsit furán néztünk ki a fejünkből, egy 4-Star Officer megpusztult Primum Fortressben? Wtf? Annyi történt, hogy két Aeresis-es assassin konkrétan bestealtelt Primum Fortressbe (Asmok kezdőhelye Abysson) és szépen kivárták a nagy fogást. Majd megjelent Sindura, aki odaballagott az Brokerhez, mire Nicox és Myisca konkrétan lemészárolta. Nicox ezek után simán kiballagott Hideban, Myisca meg elvitte a balhét Rank9-ként. Mit vesztettek? Szinte semmit, ha véletlenül meghalt volna Nicox is, akkor is Rank7-es volt az akció elkövetésekor. Mit nyertek? Fejenként kb 1800 AP-t. Egy jobbfajta vesztes Dreadgionért járó AP kb 2 perc alatt.

Az akciót elszenvedő Sindura külön postot nyitott siralmának az aionsourceon. Akit érdekel, az elolvashatja, hogy szegényt milyen mélyen érintette a történés. Tovább után egy screenshot a kegyetlen eseményről és persze egy kis kiegészítés a történethez a várható változások fényében.

Sok szerencsét a vadászathoz mindkét oldal assassinjainak. Egyébként a történet koránt sem újkeletű. Még anno a kínai szerverünkön engem rendszeresen lőttek szét Teminon Landingen a berepülő sorcererek. Persze ennek a “mókának” is végez fog vetni az 1.8-as patchben behozásra kerülő AP motivációs rendszer, amelynek ugye annyi lesz a lényege, hogyha több mint 5 rank különbség van a killer és a victim között, akkor drasztikusan csökken az AP nyereség. Jelen esetet alapul véve, Nicox és Myisca kb 1-1 AP-t kapna az új rendszerben ezért. Hogy akkor ennek fényében mi értelme is lesz az új rendszernek? Növeli a PvP harcokban a fair helyzetek kialakulását. Ha szeretnék sok AP-t kapni a Star Officerek öléséből, akkor nem Rank9-en mész ki abyssra, hanem Rank 1-en, vagy Star Officer rangon, persze ilyenkor nő a veszélye annak, hogyha te halsz meg, akkor te 100-200 pontot buksz, hanem több ezret.

~ by Menorel on .

Aion