header image
 

The excrement made physical contact with a hydro-electric powered oscillating air current distribution device.

Menorel már korábban írt a [NA] Azphel szerveren tegnap bekövetkezett apró bakiról. Mivel szerintem az egész roppant szórakoztató ezért kicsit részletesebben leírnám hogy mi is történt abban a pár órában.

2009. 12. 16-án az Elyos oldal elfoglalta Krotan Refuge-ot, másnap 17-én pedig Kysis Fortresst, a két fortress azóta nem cserélt gazdát és nem is történt semmi szokatlan egészen tegnapig…

Az első órák…

Mert bizony tegnap aztán belekerült az a bizonyos a ventillátorba méghozzá elég rendesen, délelőtt ugyanis több dicső Elyos honfitárs elkezdett elképsztő pénzösszegeket kapni postán sikeres Krotan/Kysis védés címen, egészen konkrétan több tíz trillió kinah nagyságrendű összegekről beszélünk.
Szóval, mit is csinálnánk ha találnánk 30,000,000,000,000 kinaht a postaládánkban? Páran úgy gondolták hogy gyorsan vesznek pár dolgot az AH-ban, csak ezt azt, nem feltűnően. A gyors bevásárlás vége az lett hogy percek alatt eltűnt minden értékes dolog a brokertől, fél órán belül meg már alig volt bent valami. Mivel épp most került bele több száz trillió kinah a rendszerbe ezért az árak elkezdtek felmenni, najó ne szépítsünk, mindenki meghülyült és az addigi ár több tíz/százszorosáért kezdték el árulni a dolgokat.
Akkor most gyors perspektíva váltás, mit sem sejtve felkelsz, belogolsz, benézel brókerhez, megörülsz hogy megvették a cuccaidat, végre összejött 10m kinah és tovább tudod húzni az egyik profod, meg is nézed van e bent még 1-2 cucc ami kell, aha pont van bent Armor Flux, lássuk csak, 500,000,000 Kinah???? WAT???
Hát igen, az Elyos oldal nagy része WTF képpel nézte végig a történteket, főleg az első 1-2 órában mikor még nem igazán lehetett tudni mi a helyzet.
Na de térjünk vissza újgazdagékhoz, nézzük meg mit is lehet még csinálni ennyi pénzel ha már AH üres, hát persze, kezdjünk el óriási mennyiségű összegeket küldözgetni postán random, nem is kellett sokáig várni a lulz-ra mert pörögtek az automata bannok a pénzmozgás miatt rendesen, egyesek azt mondják hogy hozzá se kellett nyúlniuk a pénzhez, elég volt hogy a postaládába belenéztek és már repült is a bann.

Az első órák utáni órák…(doh)

Tehát lássuk is hogy állunk, van több száz trillió extra pénz ami bekerülta gazdaságba, az egyik oldalon vannak akik egy lvl 5-ös zöld kardot nem tudnak megvenni mert 10m-ba kerül, a másik oldalon meg azok akik nem tudják mire költeni a pénzüket ezért postán küldözgetik másokat bannolva ezzel. Ez így megy jó pár órája már mire NCsofték észreveszik hogy fail van és csinálni kéne valamit, még újabb pár óráig gondolkodnak a dolgon mire lelövik a szervereket, de a szarvihar addigra már bekebelezte az Elyos oldalt és a rollback tűnik a legjobb megoldásnak.

” Selling 1m kinah 0,99€. 37trillion in stock! “

A válaszcsapás…

Tamat kihírdeti az ítéletet, közel 10 órás rollback, aki nem tudná ez azt jelenti hogy a 10 órával azelőtt állapotra állítottak vissza mindent. Sokan nem tudják hogy az Aion szeptember végi megjelenése óta ez volt a legcsodálatosabb 10 óra az Azpheliek életében mint az a fórumokról kiderül, merthogy az egész legjobb része a fórum kommentek olvasgatása, a trollok, a sírók, a ragelők, a hisztizők…csodás.

A Lost Cause légió bankja, lehet ők finanszirozták ezt a kis mókát?

És kezdetét veszi a cirkusz:

Mint mondtam, az emberek reakciója volt számomra a legszórakoztatóbb része az eseményeknek. Először is az teljesen világos hogy a rollback általi halálra ítélt 10 óra volt a legfantasztikusabb minden Azpheli játékos életében, ilyenkor crittelt 5 sárga craft, pont most esett ki a full Anuhart set DPből, éppen találtak egy 10 trilliót…izé milliót érő godstonet, most mészárolták le az egész Elyos felsővezetést és kaptak over 9000 AP-t. Szóval dráma felsőfokon, élete munkája veszett mindenkinek oda, legalábbis a fórumon ezt bizonygatták feldühödött játékosok hadai.
Továbbá az is kiderült hogy több százan mondták le az előfizetésüket és ez volt az utolsó szög az Aion koporsójában, és ezt ők mind hiteles forrásból tudják.

” XY1: This is total BS, and I’ve deceided to cancel my account.
“XY2: Account Cancelled. GG Not-Cool-Softie, you can take ur pathetic game and compensation and stick it up your butt!”

” YX:**Soft Sad Violin Playing** “

Még volt egy olyan tag is aki tegnap behúzott 2! szintet és ő is itt hagyja a játékot ha nem változtat az NCsoft a hozzáállásán, azt mondtam már hogy 25ös?

A cirkusz…következnek a félelmetes és rettegett..TROLLOK

Természetesen a káosz közepén megjelennek a trollok is és tovább fokozzák a hangulatot, a pár obvious troll mellet volt pár tag akiről nem tudtam eldönteni hogy troll e vagy csak hülye, de végülis nem ez a lényeg, hanem a szarlavina amit sikerült elindítaniuk.
Egyértelműen az volt a legjobb mikor elterjed a rollback fogalmát nem ismerők között hogy az azt jelenti hogy teljesen 0-ra lesz legyalulva a szerver és kezdhetnek mindent elölről. Sajnos túl hamar lett törölve az a topic, alig volt pár oldalas, na mindegy, az ott zajló sírás kárpotolt érte.
Aztán mi is volt még…ja igen, mindenhol meg lehet találni azokat a kommenteket hogy az account warehouse segítségével egyesek átmentették a pénzt másik szerverre és újra fog kezdődni az egész plusz azokon a szerverekken is rollbackek lesznek, szokás szerint előléptek a tömegből a hírók akik szerverük élére állva figyelmeztettek a veszélyre, nevüket örökké zengeni fogják..köhömmidiótákköhömm.
És végül azok a jólelkűek akik azt híresztelték hogy most meg az Asmo oldalon kezdtek pénzt kapni az emberek és újabb szerver down és rollback jön.
A legnagyobb troll kilétét egyelőre nem fedném fel, majd a post végefelé…

A Cirkusz…a műsort zárják aaaazzzzz Asmodian bohócok!!

Mivel a dolog csak az Elyos oldalt érintette  az Asmok igazságtalannak érezték a rollbacket ami érthető is, sajnos ez az igazságtalanság egyeseket arra késztetett hogy leírják véleményüket, megoldási javaslataikat etcetc, ez nem is lenne baj de mint tudjuk, egyesek idióták. ^^
Olyan remek ötletekkel is előálltak emberek hogy úgy oldják meg a problémát hogy beraknak egy kinah limitet, és afölött minden elveszik így nem lesz az embereknek sok trillió és már meg is oldódott a helyzet, aki nem értené hogy mi is a baj ezzel az ötlettel azt arra kérném sose írjon ide kommentet.
Aztán, az asmo oldal abban is egyetértett hogy nekik, és CSAK nekik járna kárpótlás, elvégre a szemét Elyos tehet az egészről, még ha csak 0,001%uk is kapott pénzt, a legtöbb asmo váltig állította hogy ő nem vette volna ki a pénzt és nem ismer olyat aki megtette volna, így ha ugyan ez asmo oldalon történik akkor semmi baj nem lett volna mert mind a pár száz játékos bent hagyta volna a 30 trillióját a postaládában, szerintem reális. Naszóval, jutalom az Asmoknak, a legjobb ötletek amiket olvastam az a quad xp hétvége és a dupla drop rate hétvége, nem tudom mit szívott mielőtt leírta a tag a QUAD XP hétvégés ötletét. Kárpótlásos témában azért elkönyvelhetünk egy WINt is:

” That’s 11 out of average 732 hours in a month. @ $15/mo …$0.22
Here’s your quarter compensation. “

” Asmo: Blablabla fél oldal előtte…Permantely banning anyone who was involved in anyway shape or form in this incident. And, when I say involved I mean accepting the bogus fort rewards….Blablabla fél oldal utána ”
” Ely:MAke me a Sammich”

Mégis az egyik személyes kedvencem az a tag volt aki meg volt róla győződve hogy a megjelent pénz miatt az összes Elyos magas szintű gearben lesz pikkpakk és semmi esélyük nem lenne az Asmoknak Elyos ölni:

” …only thing that would effect us is all the high lvl elyos gear that would suddenly appear and hence we’d have no chance in you know where to kill any elyos because of all of this. “

Miután ledobták az atombombát…

…minden megváltozott semmi nem lesz olyan mint régen, semmi nem lesz olyan mint…10 órája, legalábbis mindenki így látja. A romokat most takarítják, a bannokat most vizsgálják felül, kérdés meddig nem tudnak játszani még azok akik auto bannt kapnak. Szörnyű látvány ahogy a katasztrófa után Asmok és Elyosok céltalanul bolyonganak fel alá a veteran rewardjaikat keresve amiket most adtak a karakterüknek de a rollback elvette őket és az account management azt mondja hogy már egyszer hozzáadták őket.
Egyesek úgy vélik hogy az kavart be hogy a Dredgion még mindig 2 órás ostromokhoz van igazítva és mivel mind a 2 fortresst meglátogatta egy balaur hajó lekésve az ostromot amit talán sikeres védésnek vett játék és ez zavarta össze a dolgokat. Lehet már sose tudjuk meg,mondjuk én már annak is örülnék ha az NCSoft tudná.

A tragédia egyik nagy áldozata…

Ayase, épp tegnap tért vissza dolgozni, abban a hitben ment be a munkahelyére hogy majd csinál magáról pár camwhore fotót twitterre, a sok rajongójával bájcsevejt folytat arról hogy milyen volt a karácsony…de nem, az élet kegyetlen és mást szánt neki, még egy beállított képet se sikerült domo-kunról készítenie és máris dolgoznia kellett.

Ayase mikor az irodába belépve kiderült hogy mekkora rakás failbe csöppent.

És a legnagyobb troll…

Ahogy ígértem elárulom hogy az egész incidens alatt ki vitte véghez a legnagyobb szivatást….
Természetesen ki más mint az NCSoft, 10 órás rollback, szerver down, majdnem 1 napig játszhatatlan realm, és mit kapnak mindezért a játékosok? 5 db Lodas Amulettet, annál még a 25 cent is jobb lett volna amit korábban kiszámoltak. Igazából a vén rókákat nem érte váratlanul a bőkezű kárpótlás…

” Shut up, they will give 20 health potions and some cute bunny transform pots as a compensation. “

De hogy egy cuki nyúllá változtató cukorkát se adtak…
Ahogy egy játékos nagy bölcsen megjegyezte az amulettekkel kapcsolatban: “Istenem legalább csináljátok meg őket úgy hogy stackeljen”

NCSoft HQ, true story.


DESU

DESU

DESU

A történet  tanulsága: SOSE OSSZÁL NULLÁVAL BAZZEG.
DESUDESUDESUDESUDESUDESUDESUDESUDESUDESU

~ by baaldroth on .

Aion