header image
 

Végülis mire jó az az AutoReportHunting?

Ugyebár tudjuk azt, hogy van a játékban egy /AutoReportHunting nevű parancs, amivel elvileg botokat lehet riportolni, ugyanezen funkció közvetlenül is elérhető a Skill->Actions alatt, hogy ki lehessen tenni action bar-ra (kb lvl30-ig ki is fér…)

Viszont jó kérdés, hogy mi is ennek az értelme? Szóval ami látszik, hogy óránként el lehet lőni 10 ilyen riportolást, de mi történik ezekkel a riportokkal? Ellenőrzi ezt bárki is? Ez alapján kibanolnak bárkit is? Én személy szerint úgy dingeltem be a lvl50-et, hogy leghalványabb lövésem sem volt arról, mi a franc is ennek a funkciónak az értelme. Néhányszor persze rányomtam egy-egy idegesítő mobra, de különösebb foganat nélkül hamar leszoktam a használatáról. Pedig ezt NAGYON rosszul tettem. A hiba persze nem az én készülékemben van, a nyomorék NCWest semmit nem mondott erről a funkcióról egy közleményben sem, pedig ez a funkció nagyon is fontos. Konkrétan arról van szó, hogy egy bot gyanús karakter minél több bot reportolást kap annál komolyabb büntetéseket szenved el. A játék folyamatosan tárolja a bot riportolásokat minden karakterhez, nem lehet ezt az értéket semmivel sem resetelni (még a logoff sem segít), a tárolt pontok persze idővel (néhány nap elvileg?) csökkennek, ha nem érkezik újabb riportolás. Nos mi is ez a bűntetés?

  • Ha kapsz egy riportolást, akkor a játék jelzi, hogy riportolás érkezett ellened. Ekkor még nincs semmilyen büntetés.
  • Ha kapsz 3-4 riportolást, akkor automatikusan átlépsz az kettes bünti fázisba. Ez annyit tesz, hogy amíg ebben a fázisban vagy, addig 30%-kal csökken a bejövő XP, Abyss Point, sikeres gathering/mining esélye, valamint a kinah szerzés valószínűsége a megölt mobokból.
  • Ha további riportokat kapsz, akkor átlépsz a hármas büntetés fázisba. Itt a penalty már 50%-os, valamint – és ez a lényeg – a megölt mobokból SEMMILYEN tárgyat nem tudsz lootolni.
  • Ha tovább halmozod a begyűjtött riportolásokat akkor elérsz a 4. fázisig, ebben a fázisban már 100% a penalty. Tehát a bot semmi nem termel, csak vegetál a rendszerben.

Nos ez az ok amiért KELLETT volna, hogy használjuk az /AutoReportHunting funkciót, akkor amikor a rohadt botok miatt mozdulni sem lehetett Theobomoson és Heironon. Most így utólagosan persze ennek már nem sok haszna van, a játékban a folyamatos ban hullámok miatt nagyon kevés bot van már, mindenesetre nem árt azért tudni, hogy van ennek a funkciónak értelme.

Oké, ezek után felmerülhet az emberben a kérdés, hogy ha ennek a funkciónak ilyen komoly hatása van, akkor nem-e lehetséges, hogy ez miatt haladt annyira rosszul korábban a grindelés közben? Hiszen – főleg – nyílt terepen bárki lehet olyan jófej, hogy mindenkit riportol és ezzel felbosszantja a frakció társait. A játék rendelkezik egy “/Restriction” paranccsal, amellyel ellenőrizni tudod a bot penalty állapotodat. Ez normális esetben a “Currently Normal.” választ fogja adni. Amennyiben érkezett ellened riport, akkor viszont a penalty állapotodat adja vissza a rendszer.

Az AutoReportHunting funkció használható negatív célokra? Pl. kidobni egy csapattagot az instanceból? (Ezt nem irtam, de Phase2-ben ha groupban voltál, akkor kidob a groupból, és nem is tudsz az felett groupba belépni) Vagy bárkinek kellemetlenséget okozni vele? Részben igen, de a limitált riportolási lehetőség (max 10 report ticket, amihez óránként kapsz még egyet); de komoly megkötések vannak azért ehhez is. Csak olyan helyen lehet riportolni, ahol tényleg van is létjogosultsága a riportolásnak. A városokban, a fővárosban a fortressek közvetlen közelében és sok-sok más helyen ez a funkció nem működőképes.

Nem árt(ott volna) ezt is tudni…

~ by Menorel on .

Aion

4 Responses to “Végülis mire jó az az AutoReportHunting?”

  1. Én még Private store-os sellereket is reportolom folyamatosan, még akkor is ha nincs értelme.. pl jó funkció lenne ha blokkolná ezt a funkciót is.. és Sanctumban is lehessen reportolni.. sztem kb 5-10 percig tudna valaki így “hirdetni” (bár nyílván itt is lehet visszaélni, de úgy tudom van restriction légió szinten is nem csak az 1 órás limit)

  2. A privátstore neked is hasznos lehet, ha van egy kis elfoglaltságod, de nem akarsz kilogolni, főleg, ha van ténylegesen eladó holmid, de AH tele. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy érdekes opció lenne, ha egy a játékba a fejlesztő által betett funkció használatáért bannolnának embereket. 😛

  3. Shay a goldsellerekről beszél aki Privat Storeal hírdeti a websiteját.

  4. Lehet, h nem volt érthető, én kvázi azt javasoltam, hogy ha egy goldseller (vagy bárki) kiül Private Store-ba árulni/hirdetni, és kap egymás után 20-30, mittudomén mennyi reportot akkor automatikusan befejezi az árulást és ennyi. Sztem frankón tudna működni..

Comments are closed.