header image
 

Napi Variance 2010.01.06.

Azért a tegnap este nagyon durva volt… Aki nem volt jelen a légióból az bánhatja, mert végre közel egy hónap után újra megmutatkozott, hogy mi is az  world pvp…

Már elindult a szervezkedés du. 6 óra körül. Mikorra géphez kerültem ezer whisper, menjünk Krotanra, jön egy csomó légió. Közben ment a nagy agyalás, hogy ezer asmo készüldik eastern shardnál és tuti esélytelen igy Krotan, de ha megpróbáljuk megvédeni FH-t, akkor legalább ki tudnánk őket wipeoltatni. Jött a “taktika”, FH-t (Flaming Hell, felső abyss közepén a nagy artifact) befoglalta az Enclave és első körben az Afternoonosoktól meg is védte az AmberEye és a Phalanx. Mi voltunk (Variance) az elővédvonal, el is hullottunk mit a kutyák. Jött az ostrom…

Utasítás: keleti kapu és próbáljunk rá Krotanra. Fogtam a fejem, de oda lett vezényelve a tömeg. A Flaming Hellen hagyott Phalanxosoktól jött az infó: “OMFG, thousands of asmo incoming, FH is lost!”, mi továbbra is lelkesen ütöttük a kaput, mire jött ventrin az infó: “fordítsátok csak meg a kamerát”. Visszanéztem és tényleg ránézésre legalább 300-400 asmo jött szép rendezett alakulatban, a mi kis kb 100-150 fős “söpredékünk” pillanatok alatt hullott el. Oké, stratégia váltás,ez igy esélytelen, ezt igy nem lehet elfoglalni, semmi gond akkor legalább játszunk el egy “Divine Intervention“-t. Ha az asmo egyszer elfoglalja a legnehezz felső abyssi fortress-t (Krotan), akkor azt a büdös életben nem foglaljuk vissza 30 perc alatt. Regroup az FH-nál, szépen be is foglaltuk, a Variancé lett. Úgyhogy rám hárult  a megtisztelő feladat, hogy 15 perc múlva szénné égessem az Asmokat. Gyors taktika egyezkedés, Enclave bármi áron is de védje meg a Fiery Stacatto artifactot, mi pedig bármi áron is de tartsuk Flaming Hell-t. Aki nem tudná mindkettő területi AoE sebzést ad, a FS kicsit kevesebbet de továbbig, míg a FH 5x pumpál több mint 1000 sebzést egymás után. Szépen telt le a 15 perc, az Enclaves srácok folyamatosan jelezték, hogy 1-1 alliance kijött, hogy leverje őket, de esélyük sem volt, közben kétszer hozzánk is eljött egy-egy AD-s alliance. Mondjuk annyi értelme volt hogy odajöttek, hogy duplán adták vissza azt az Abyss Point-ot amit a kapunál elvesztettünk. Szóval pozitívba fordultak a mérlegek. Három artifactnál három leader bekészülve, mire jött az utasítás 1 perces CD-nél, hogy nyomás mindenki, nyomjuk be az ajtót. Ekkora az asmok már jó 10 perce mindenféle bántalmazás nélkül üthették a boss-t, gondolom sokan már dörzsölték a kezüket. A Scoutok jelentették, hogy 62%-on van a boss és már vadul nyomja az AoEket, hullanat az asmok rendesen, de jól elvannak. 20:16-kor odaért az összes elyosos légió és elkezdték betolni a vár oldalát, megkaptuk az utasítást, mehetnek az artifactok. És akkor egyszerre elindult minden, mivel én nem lehettem ott ezért a guild tabon néztem a contrib pontot, alig fél perc alatt 13ezer pontot nőtt, mondhatni kivettük rendesen a részünket a Flaming Hell pozitív hatásából egy-egy 4000 DP-s skill használatával 🙂 Persze megfordítani nem lehetett a dolgot, az asmok telepakolták az artifact roomot a kiskjeikkel, amit ennyi idő alatt nem lehetett leverni. Innentől volt már a végéig kb 10 perc, a boss 45%-on volt, a feladat egyszerű, minél kevesebb veszteség elkönyvelése mellett állóháborúval interveniálni az ostromot. A 10 perc alatt ezt simán tudtuk tartani a felső bejáratot, alig szenvedtünk el 23-án összesen 4-5 halált, ez mondjuk köszönhető volt annak is, hogy minden groupra két cleric is jutott, főleg csak azok haltak meg akiket vagy behúztak, vagy előre rohant valami miatt.

Az ostrom végére átlag 230 kill-t szedtünk össze és a legtöbbek 500-1000 AP plusszal jöttek el, még a örök morgós Koppányunk is (aki Rank2-vel jött oda) elkönyvelhetett 3 halállal egy +150 AP-s nyereséget.

Az ostrom után rám msn-ezett egy kedves asmo ismerősöm: “Azért az a Flaming Hell nem volt szép. Boldogan ütjük a boss-t, amikor megjelenik, hogy Nocknock aktiválta az FH-t, következő pillanatban elhullotta a termben lévő asmok 3/4-e, mert a boss is akkor AoEzett pont.”

Oké, lement a 8 órási ostrom, közeledik a 10 óra. Foglalható: Sulfur, Miren, Kysis. Különösebben nem aggódtunk, láttuk, hogy a hatalmas asmo sereg tele volt pve-only légiókkal, akiket gondolom csak nagy könyörgések árán tudtak odarángatni, ráadásul nagyon sok magas rankú is elpusztult az ütközetben. Papírforma volt, hogy aznap nem tudnak mégegyszer összeverbuválni egy ekkora csapatot, pláne úgy, hogy Sulfur foglalható lesz, amit nagyon meg akarnak védeni az asmok. 10-kor papirforma szerint felnézünk 4-5 full alliancenyi csapattal FH-re, azóta is a Variance kezében volt “érintetlenül”. Megvártuk ott a 22:10-et, mire jött az öttlet, hogy üsse kavics, akkor legalább nézzünk le Sulfurra. Bár mondtam, hogy az Eastern latesranon menjünk le alsó abyssra, de nem, mindenki irogatja, hogy western, onnan kevesebbet kell repülni. Naná, hogy a Freelancer (Asmo légió) alul várt bennünket és jópár Elyosost kinyirtak. Semmi gond regroup Teminonnál. Ekkor disbandoltam a Varianceos groupot, de én még elnéztem a többiekkel sulfur felé. Latesranon meg volt a napi jócseledeketem, beleküldtem az asmo tömörülésbe egy Word of Destruction-t, be is jött kb 600 AP egy pillanat alatt. Mintha ez a skill lett volna a csatakiáltás, az összes Elyosos nekifeszült a transport platformnak és Sulfur kapujáig üldöztük az asmokat, persze ekkorra már 22:30-nál járt az idő, úgyhogy értelmetlen lett volna rápróbálni a fortress-re.

Az asmo légiók által meghírdetett nagy össznépi offenzíva eredménye: nulla elfoglalt fortress, nulla elvesztett fortress; mindkét oldalon. Jómagam nagyon remélem, hogy ez a lelkesedés kitart még sokáig mindkét oldal részéről, mert végülis ezekért a csatákért kezdtünk bele legtöbben az Aionba.

Nagyon várom már, hogy Asteria (a utolsó megaradt Elyosos felső abyssi fortress) foglalható legyen, kiváncsian várom anna az ütközetnek a végkimentelét.

~ by Menorel on .

Aion