header image
 

Kristályok és Extracting Tool

A mai fortresseket követően sikerült néhány légiósnak rávennie, hogy mennyünk már egy levezető “B” grade Dark Poetát. Minden tuti, igaz chanter nincs, úgyhogy láttam előre, hogy szívni fogok rendesen a healeléssel. 5400 Hp-s ranger, 5700 Hp-t mage, kész élmény volt. De végülis végig csináltuk és a B grade boss is meghalt, ami vajon mit dobott? Hát persze, hogy azt a rohadt kék sapkát. De nem is ez a lényeg. A run végén volt két “homlokcsapás”. Gondoltam – ha már okultunk -, akkor megosztom a bloggal is a felfedezéseket, amikről esetleg lehet hogy néhányan nem tudtok. Első téma a játékban gathering útján szerezhető krisztályokkal és azok használatával foglalkozik, míg a második téma a disenchantolásról szól és arról, hogy mit is érdemes disenchantolni.

Recovery, Life és Mind Crystal

Az Aionban van 3 féle kristály, ezeket gatheringeléssel lehet megszerezni (avagy AH-ból) és alapvetően az a céljuk, hogy instant töltsenek vissza vagy 5000 HP-t, vagy 5000 Mana-t, esetleg mindkettőt. Nemtudom a többi szerveren ez hogy van, de nálunk a krisztályok AH-s ára bőven a megszerezhető szinten van. A Mana visszatöltő 20k körül mozog, a HP visszatöltő pedig 70k kinah körül, tehát bőven vállalhatók, tekintettel arra, hogy mennyire hasznosak lehetnek. Nézzük a konkrét köveket:

  • Recovery Crystal (5000 HP, 5000 Mana), forrás: Ruby, Sapphire és Diamond node
  • Life Crystal (5000 HP), Oricalcum node
  • Mind Crystal (5000 Mana), forrás: Mithril node

A Crystalok 0,25%-kal szedhetők a nodeokból, úgyhogy direktben farmolni felesleges. A kristályok fél órás CD-n vannak, tehát sűrűn nem lehet használni őket, ellenben viszont nagyon fontos, hogy nem rakják CD-re a potikat. A Life Crystal egyértelműen PvP eszköz. Major Life Serummal kombinálva potom 6400 HP-t tudsz instant visszatölteni, amely a néhány classnál lefedi közel a komplett HP pool-t. A Mind Crystal egyértelműen PvE eszköz, Nagy használt lehet venni a rohanós Dark Poeta runokon, vagy ha picit bealszol és nem figyelsz a mana regenre.

Extracting Tool

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a General Good Vendortól bárki tud vásárolni Extracting Tool-t, amivel szét lehet szedni tárgyakat, amikből Enchanting Stoneok keletkeznek, ezeket később – rendszerint – borsos áron el lehet adni. Egyrészt kérdés lehet, hogy mit lehet szétszedni, másrészt pedig hogy milyen kvalitású tárgyakat. Nos a képlet úgy néz ki, hogy bármit szét lehet szedni, amin legalább egy manastone socket, tehát: fegyver, pajzs, mellvért, nadrág, cipő, vállas és kesztyű. Mivel az Aionban a fehér besorolású tárgyakon is van manastone socket, ezért értelemszerűen a fehér tárgyakat is szét lehet szedni.

Nos nézzük mit is érdemes szétszedni. Tapasztalati úton raktuk össze, hogy fehér tárgyakról akár 10 szinttel kisebb enchant stoneok is simán jönnek; zöld tárgyakból jobb esetben jön olyan kő ami azonos a fegyver szintjével; kék itemek esetén nagy átlagban 3-6 szinttel magasabb enchant stone keletkezik; sárga itemek esetén már elég nagy a szórás a Xenophon és Kromede fegyverek szétszedéséből arra lehet következtetni, hogy átlag plusz 7-14 szinttel nagyobb kövek keletkeznek. Egy dolog ugye a kő szintje, másik, hogy mennyi keletkezik a szétszedés során. Erre jelenleg azt tudjuk mondani, hogy teljesen random. A legtöbb esetben egy darab keletkezik, ritkán több. Volt már olyan, hogy kék itemből 5-6 azonos – magas – szintű enchant stone is kijött. Mielőtt egy számodra szükségtelen itemet szétszednél, vagy eladnál vendornak érdemes megnézni az alternatívákat. Ha egy lvl48-as zöld dagger-t (pl. a Comet Dagger-t) el tudsz adni vendornak 460k kinahért, talán meg is vennék 600-700k-ért AH-ban és a lvl48-as enchant stone ára az Brokernél 70k kinah, akkor érdemes gondolkodás nélkül eladni a tárgyat. Ha meg is vennék AH-ban, akkor is nyernél rajta talán 200k kinah-t, de elég bizonytalan, hogy megveszik-e. Disenchantnak semmi értelme, ha tényleg csak egy lvl48-as kő jön belőle (márpedig ez a legvalószínűbb), akkor elbukod a vendor price 80%-át. Eredmény: mehet a vendornak.

~ by Menorel on .

Aion

One Response to “Kristályok és Extracting Tool”

  1. Csináltak egy elég érdekes tesztet koreában, összeszedtek 5 fajta lvl 50-es fegyvert, mindegyikből 100 darabot, ha jól emlékszem mindegyik kék volt és volt köztük craftolható és drop is.
    Naszóval, összetörték az 500 fegyvert és azt jött ki hogy a tradelhető cuccokból áltag 4,5 stone jött, a nem tradelhető cuccokból pedig átlag 1,5 stone.
    Nem is tudom hol láttam már, majd előkaparom a táblázatot ha érdekel.

Comments are closed.