header image
 

Hogyan használjuk kényelmesen a private channel-eket

A legtöbb játékos számára a különböző private channelek használata, csak akkor kerül képbe, amikor légió szinten kerül kialakításra egy-egy alliance channel, a játékélmény/aktivitás/groupolás fokozása érdekében. Mivel az Aion private channel rendszere erősen fapados, ezért gondoltam írok egy kis szösszenetet.

Az első és legfontosabb információ: a private channelek tagsága ideiglenes. Tehát – más MMOkkal ellentétben -, minden egyes esetben, amikor online leszek, be kell lépned az összes channelre. Másik rossz hír, hogy maguk a private channelek is ideiglenesek csak, amennyiben minden tag elhagyja azt, akkor a channel megszűnik. Ezen problémák kezelésére a legegyszerűbb megoldás egy macro elkészítése. A macro panelt az “U” gombbal tudod előhozni, ha nincs még másra bindelve. Hozz létre egy új macro-t, amibe a következőt ird bele:

/CreateChannel szoba pass
/JoinChannel szoba pass
/ChannelInformation

Adj a macronak valami tetszetős nevet és ikon-t és – ha van üres helyed a action bar-on – akkor húzd ki oda. Ezt követően minden egyes belépésnél csak rá kell nyomnod a macro iconjára, ami megcsinál mindent. Ha nincs szoba, akkor létrehozza azt, ha van , akkor belép rá és kiirja neked, hogy mennyien vannak belépve a szobába. Ha szeretnél időnként ránézni, hogy mennyien vannak a szobában, esetleg, hogy kik vannak konkrétan ott: (szintén belerakható egy másik macroba)

/ChannelInformation
/ChannelMemberInfo 5

Az “5” szám a szoba sorszámát jelenti. A játékban 4 fix szoba van (general, trade, LFG és class), melyet további 6 private channel követhet. Szóval amennyiben, csak egy privát csatornát használsz, akkor annak a sorszáma az 5-ös lesz. Ez azért is fontos, mert a channelre is pl ezzel a sorszámmal fogsz tudni írni. Egészen pontosan “/5 Hello!

Ha szeretnél, akkor tudsz csinálni, külön fület a chat pannelen a private channeleknek, ehhez csak egy jobb gomb kell valamelyik fülön és “Add Tab”, nevezd el a tabot, majd a Tab optionsban mindent kapcsolj ki, kivéve a “Channels->5”-öt. Ha úgy kényelmes, akkor akár ki is tudod húzni (simán a tab-ot elhúzod) az adott tabot és ilyenkor külön látszik az adott tab.

~ by Menorel on .

Aion