header image
 

Sötét napok jönnek #1

Aki a post olvasása közben esetleg “kapcsol”, az tegye meg, hogy nem lövi le a poént a többieknek… Még nagyon messze van a történek vége…

Az egész valamikor 2007 májusában kezdődött, amikor is – feltehetően, bár ez sosem bizonyosodott be – Ragnar Tornquist (úgy érzem, érdemes lesz ezt a nevet jól megjegyeznünk…) egy misztikusnak szánt levelet postázott szét a nagyvilágba. Nézzük mi is szerepel a levélben…

Feladó: Hide Seek
Subject: Az Igazság

Szia, Te nem ismerhetsz engem és bár félve merném magamat “barátnak” nevezni, de ezt most mégis megengedem magamnak.
A nevedet egy fórumon találtam, és látva, hogy miket írtál úgy éreztem, hogy kapcsolatba kellene veled lépnem. Felfedeztem valamit, ami nagyon aggaszt és szeretném ezt kibeszélni magamból még mielőtt túl késő lenne. Azt gondolod, hogy őrült vagyok, nos igen. Korábban én is őrültnek gondoltam volna magam, de az eltelt idő engem igazol. Nos, jelenleg csak annyit tehetek, hogy kibeszélem magamból a dolgot és reménykedem, hogy valaki valahol meghallgat. Nem te vagy az egyetlen akivel a mai napon kapcsolatba próbálok lépni és ha te nem tudsz/akarsz nekem segíteni, hát majd más megteszi – biztos vagyok benne. Bár a forrás kilétét titokban kell tartanom, de hozzám került egy potenciálisan nagyon veszélyes dokumentum. Azt is elmagyarázom hamarosan, hogy miért érint ez téged, de szeretném,ha előbb saját szemeddel látnád ezt a dokumentumot.

Természetesen eredeti. Ez egy digitális kivonata azon eredeti dokumentumnak, amelyet egy nagyhatalmú ember birtokolt és próbált rejtve tartani az egész világ elől. Kérlek ne kérdezd, hogy én hogy jutottam hozzá, nem árulhatom el. Különben pórul járnék. Ez egy globális összeesküvés, amely mindannyiunkat érint és ez évezredekre (vagy akár tíz ezer évekre) vezethető vissza. Ráadásul ezen dokumentum CSAK egy apró darabkája annak a hatalmas tudásnak, amit ez az ember tud és tervez.

De természeten nem ez az amiért írok neked. Megtudtam, hogy mások is rátalátak ezekre a titkokra és azt tervezik hogy – haszonszerzés céljából – egy virtuális világot próbálnak felépíteni ezen titkokra alapozva. Félek, hogy ez meggondolatlanság és nagyon veszélyes. Vannak dolgok, amiknek rejtve kell maradniuk, ez is egy azok közül. Ezek az emberek meggondolatlanok. Azáltal, hogy létrehoznak egy játékot ezen információk alapján, egyértelműen kinyitják Pandóra Szelencéjét. Nos ki kell mondanunk a szót: “MOST” – Meg kell, hogy akadályozzuk őket, hogy túl mélyre ássanak és biztosítanunk kell, hogy a dolgok rejtve maradjanak egészen addig amíg a világ nem készül fel az Igazságra.

Tudom, hogy az tervezik, hogy ezen ősi dokumentum segítségével próbálják promótálni és terjeszteni a játékukat. Kérlek, barátom, szükségem van a segítségedre és mindazok segítségére is, akik hallgatnak rád. Fel kell fednünk a terveiket, mielőtt még több bajt okoznak. És meg kell értetnünk velük, hogy a tűzzel játszanak – márpedig ez a tűz mindannyiunkat meg fog égetni.

Tudom, hogy mindez abszurdnak hangozhat számodra. Mégis egy játék hogyan lehet VESZÉLYES? Ha tudhatnád amit én tudok, ha láthattad volna mindazt  ami én láttam… ezt nem kérdeznéd. A tudás fegyver, és rossz kezekben a tudás mindannyiunkat elpusztíthat.

Kérlek szépen, terjeszd amit most tőlem megtudtál. Fedd fel ezeket az embereket és terveiket. Ha mást nem, legalább annyit elérünk, hogy az mindenki megérti, ez nem csak egy játék, hanem a sötét és veszélyes igazság, ami közeleg.

Még nincs túl keső, de valamit tennünk kell MOST!

A grim, odd arcane sky.
Any god, I mark sacred.
A masked cry adoring.
A dreamy, sick dragon.

Nos, innentől kezdve mindenkinek CSAK saját felelőségére ajánlom a nyomozás folytatását… Iszonyatosan addiktív más maga a story is. Tovább után néhány okfejtés, ami eddig kiderült ezen titokzatos és veszélyes igazság után. Tényleg csak az mélyedjen bele, aki képes még három (3,+++,HÁROM) évet kibírni… (2012. december 21. déli 12 óra 00 perc.)

Szándékosan nem akarok még mindent ellőni előre, de azért érdemes egy picit magunk elé venni azt a bizonyos dokumentumot. A dokumentumban szereplő vers magáért beszél. Mindenki eméssze, felesleges lefordítani, hiszen szándékosan olyan a szövegezete, hogy bármit ki lehet belőle hozni és egy fordítással szándékosan belemagyaráznám a saját elképzeléseimet. Arról nem is beszélve, hogy egyértelműen minden sora egy-egy anagramma. Viszont a dokumentum rengeteg egyéb információt is tartalmaz, nézzük csak ezeket:

 • Spanyol felirat, fordítása: “Hogyan fogja ez befolyásolni az Iluminatit?
 • Norvég felirat, fordítása: “Amundsen-t a jég alatt találtuk
 • Héber felirat, fordítása: “Isten fia
 • Francia felirat: “Mindez mit jelent? Kik azok a nyolcak?
 • Német felirat: “Valami a sötétség háborúján túl
 • Angol felirat: “négy sor, négy szimbólum. Vajon elérjük a negyedik korszakot” (Nincs a végén kérdőjel, de kérdő mondatszerkezet…)
 • 2012-es szám
 • A végtelen jele
 • A templomos lovagok pecsétje

Külön érdekesség, hogy a négysoros mindegyikén egy-egy különös honlap volt elérhető még 2007-be, ezek a honlapok sajnos már nem léteznek… A négy honlapon egy-egy különös szimbólum és hozzá egy-egy latin szó szerepelt. Ezek egyértelműen a “négy sor, négy szimbólumra” utalnak. És a félbemaradt kérdés, valószínűleg arra utal, hogy vajon megérjük-e a negyedik szimbólum által jelzett korszakot.

Na azt hiszem ez egy nagyon jó pillanat arra, hogy azt mondjam: folyt. köv.

~ by Menorel on .

Offtopic

3 Responses to “Sötét napok jönnek #1”

 1. WTF?
  Erre kíváncsi vagyok 🙂

 2. Valaki valamit szivott, es nem birja. 🙂

 3. […] Sötét napok jönnek #1  @Variance::Aion blog […]

Comments are closed.