header image
 

Ancient Relic share rendszer…

Egy korábbi cikkben már bemutatára került egy érdekes lootolási rendszer az inner-circle (Krotan, Miren, Kysis) fortressek instance-aira. Ezen instanceok jellegzetessége,hogy egy kb fél órás balaur írtás után jutsz el a főbosshoz, akinél választhatsz, hogy lvl45-ös vagy lvl50-es módba akarod ölni. (alapból lvl50-es, de ha szétvered előtte az artifactot, akkor lvl45-ös lesz). A boss mögött egy csomó láda van üvegfal mögé rejtve. A bossfight 4. percétől kezdődően elkeznekek a ládák eltűnni. Minél gyorsabban ölitek meg  boss-t, annál több láda marad. lvl50-es módban történő ölése esetén egy extra treasure roomba is be lehet menni, ahol egy plusz láda van. A plusz ládában kvázi fixen van 1 gold és 1 silver medál, jópár ancient relic és ritkán egy-egy epix (sárga) gyűrű. A gond csak az, hogy a ládák a boss halála után is tűnnek el, ezért a legtöbb esetben ilyenkor mi szokott történni? Őrült kapkodás és persze free-loot mindenre. Pedig ennek nem felétlenül kell így lennie. Az alábbi módszerhez nem kell fix csapat, nem kell előre lebeszélt heti-napi loot rota és semmi olyasmi ami gondot jelenthetne, percek alatt megértethető a lényege még egy pug csapattal is, de a random összeverbuválódott légiós csapatoknál is nagy segítség lehet ez a módszer. Nézzük mi is ez:

  • Ahogy a boss meghal, balról indulva ki kell nyitni az első ajtót, ahol még van láda. Ki kell nyitni a ládát, majd a többiek rohanjanak a többi ládához, sorban. (Ez eddig a standard menet)
  • A láda kinyitásakor azonnal ki kell belőle venni a pénzt, a questitemeket, a medálokat és ha van benne kék loot, akkor azt is, majd kilépni a ládából, benne hagyni az ancient reliceket és tovább rohanni.
  • A nyitott láda (tehát amit kinyitottál már és nyitva áll) egészen addig nem fog despawnoli, amíg egyetlen ancient relic is van benne. (Ez az amit nagyon sokan nem tudnak, tévesen tudnak). Azt viszont látni kell, hogy amint kipakolod a ládát és már nincs benne több relic, akkor a láda automatikusan despawnol, függetlenül attól, hogy üres, avagy van benne még pénz + akármi egyéb, ami nem relic. Tehát nagyon fontos, hogy ezeket még az elején ki kell pakolni.
  • Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg van (sebességtől függően) 7-8 ládád nyitva, benne kb 15-20 random Ancient Relic. Nos ez után jön a módszer lényege.
  • A sorrend igen egyszerű, a legmagasabb gradetől lefelé lootoltok. Tehát: crown > goblet > seal > icon. Valamint : major > greater > semmi > lesser
  • Az első itemnél mindenki needeli az itemet. Majd jön a második item, itt az az illető, aki előzőleg nyert, az már passzol. Így tovább egészen a 6. Ancient Relicig, melyre ugye már csak egy ember fog rollolni, ezután újabb kör következik egészen addig ismételve amíg el nem fogy minden relic.

Miért jobb ez a rendszer mint a sima rollolás:

  • A free rollos rendszer nagy hátránya, hogy vannak nagy vesztesek. Közel 15 relicnek végig nézni a rollját úgy,hogy egy darabot sem viszel az elég demoralizáló, plána, ha egy másik játékosnak akkora szerencséje volt, hogy akár 6-7-et is elvitt.
  • A shared rollos megoldás ezzel szemben azt garantálja, hogy majd minden tag közel ugyanannyi relicet fog vinni, és egyben az is garantált, hogy legalább egy relatív értékeset is el fog vinni mindenki. Ezzel együtt persze megmarad a roll élvezete is, hiszen nem mindegy hogy ki nyeri a Major Ancient Crown-t….

Egyszerű és frappáns megoldás, amiben senki nem érezheti magát örök vesztesnek, ráadásul talán ha 2-3 perccel növeli meg a lootolási időt, kell hozzá persze egy kis logisztikázás, de ha valakinek ez magas, akkor csókolom.

~ by Menorel on .

Aion