header image
 

Sötét napok jönnek #3

Előzmények: Sötét napok jönnek #1 | Sötét napok jönnek #2

Aki a post olvasása közben esetleg “kapcsol”, az tegye meg, hogy nem lövi le a poént a többieknek… Még nagyon messze van a történek vége…

Miközben nyomozóink javában agyalnak azon, hogy mit is jelenthetnek azok a fura jövőképek a városokkal, kicsit vonatkoztassunk el a régmúlt eseményeitől. Időnként az ember úgy érzi, hogy ki kéne törni a mindennapok robotolásából. Meló/suli, kinek mi jut. Előtte/utána/közben pedig játék, család, barátok,stb. Időről időre az ember szeretne egy picit kikapcsolódni és belerévedni a természet csodáiba. Eldobni a notebookot, a mobil netet, sőt még a mobilt is és elmenekülni a világ egyik távoli zegzugába, távol mindentől, távol a civilizációtól, távol az Aiontól és minden mástól. Pár nap, egy hét vagy akár egy hónap, de szép is lenne. Pont ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor rátaláltam Kingsmouth városkájának a honlapjára az interneten. (http://www.kingsmouth.com/) Csodálatos, nyugodt, csenged, tengerparti kis városka a Solomon szigeten. Ha tehetném – de UGYEBÁR nem tehetem – most azonnal rohannék oda…

Szokásos warning… Ne ásd bele ebbe magad, tényleg jobban játsz, ha skippeled ezt az egész témát. Beteg addiktció incoming… Csak saját felelőségre tovább.

Ha már egyszer nincs időm elmenni erre a távoli és csodaszép szigetre, akkor legalább virtuálisan érdemes körbejárni azt. Ebben nagy segítséget nyújthat a városka honlapja. A városka Main szigetétől északkeletre található Solomon szigeten érhető el. A népesség picit több mint 1500 fő. A lakosok büszkék arra, hogy képesek fenntartani a tipikus New Englandi varázst. Kingsmouth nagyon gazdag történelemmel rendelkezik, mely az 1600 évekre nyúlik vissza. Az átlag amerikai a területet rendszerint csak “Doboló Hegyeknek” nevezi, mely visszavezethető a szigeten feltárt számos Indián nyomokra. Sőt egyértelmű bizonyítékai vannak, hogy a szigetet érintette több Viking csapat is korábban. A városka a végleges nevét 1667-ben kapta. Bár tényleg izgalmakban teljes a szigetecske története, de nézzük inkább Kingsmouth érdekességeit, amiről nem árt tudni:

  • Kingsmouthban található a legmagasabb világítótorony egész észak-kelet USA-ban!
  • A pletykák szerint több titkos alagút köti össze a városka fontosabb épületeit és Solomon sziget más pontjait.
  • Egyes emberek bizonyítottnak vélik, hogy Kingsmouthot egy Európai titkos szervezet parancsára alapították.
  • Solomon sziget ad otthont az Innsmouth Academy-nek, mely egy excluzív magániskola speciális és egyedülálló képességekkel rendelkező gyermekeknek.
  • A helyi legendák szerint a hegyeket egy sötét és misztikus erő átkozta meg.
  • Nagyon sokan látni véték a városka falain kívül a Bigfoot-ot 😉

A város nem csak egy alvó város, számtalan program, látnivaló, érdekesség várja a látogatókat érdemes szétnézni a városka honlapjának “activities” menüjében is.

Érdemes szintén szétnézni még a városka galériájában. Csodálatos tájakba és persze a nyüzsgő hétköznapokba is bepillanthatunk.

Itt kérnék elnézést mindenkitől, akik a harmadik felvonásban a nyomozás további részleteit várták, hamarosan az is megérkezik persze. Addig is mindenkinek kellemes böngészést kívánok. Ennyi kikapcsolódás talán mindannyiunknak kijárt. Miközben várakozunk, hogy nyomozóink újabb nyomokra leljenek, picit gondolkozzunk el egy apróságon. Vajon a “Call of Cthulhu” mítoszt megalkotó H.P.Lovecraft dark-fantasy író járhatott valaha is Kingshouthon? Hiszen az író több regénye is a képzeletbeli Innsmouth városban játszódik. Vajon a vak véletlennek köszönhető csak, hogy a szigeten található “különleges képességekkel rendelkező diákokat” oktató zárt és misztikus intézmény neve “Innsmouth Academy” lett? Érdekes dolog ez a fantázia… Persze hessegessük gyorsan el ezeket a buta gondolatokat… ilyen ez a véletlen.

~ by Menorel on .

Offtopic

2 Responses to “Sötét napok jönnek #3”

  1. […] január 28, 2010 menorel Szólj hozzá Go to comments Korábban már foglalkoztunk az Aion-on blogon “kingsmouth” városkájának honlapjával. A honlap tele van rejtett üzenetekkel, […]

  2. Fikció vagy sem a sziget ill. szigetcsoport létezik, ellenben hiába keresnénk a várost jól megszokott google earth barátunkkal nem leljük. És ha már itt tartunk nem csak Pápua meletti szigetek jöhetnek számításba hanem létezik USA-ban egy folyó melyben található egy pici hordalék sziget, nem fogjátok kitalálni hogy hívják:) Véletlen vagy sem?

Comments are closed.