header image
 

Tamat, a helyes ügyfélkezelés kulcsa…

... about WTF

Mielőtt rátérnék a napirendi oltás pontra, picit tekintsünk vissza a nem is oly régmúltba: “Az Igazi Eye of Community“: Röviden annyi történt ugye, hogy az egyik lelkes twitterelő elpanaszkodta, hogy a játékosok folyamatosan hagyják el az Aion-t és mondjon már valaki végre valamit, hogy mi is fog történni, szóval kéne neki egy jó indok, hogy miért töltse fel az accountját. Mire Tamat – büszkén a mellét verve – felhívta a figyelmét, hogy valamikor a év vége felé bizony lesz itt újabb content is, és addig is nagyon kafa GM eventekkel fognak bennünket szórakoztatni. Nézzük a történet folytatását:

  • 25-én este 10-kor Tamat bejelentette, hogy húú egy nagyon-de-nagyon sűrű nap után végre haza tud menni, mely sűrű napon végre megtervezték az első saját GM eventjüket.
  • Másnap “reggel” belekiáltotta a gondolatait szintén a közösségbe és megkérdezte,hogy: na-na, kit érdekel ez a fantasztikus GM event?
  • Ugyanaznap délután neki is fogtak a szokásos “cukorka osztogatásnak” a twitteren, ahol előre megadott kódokat kell hozzáadni az accountodhoz és akkor potion packeket kaphatsz, persze ha te vagy a leggyorsabb.
  • Rögtön után, jöttek is a WTF-ek, hogy ez volt a nagy GM event? Mire Tamat egyből javított, hogy á dehogy, ez csak a szokásos twitter event volt és a GM event az jajj de nagyon jön.

Na azóta semmi a hatalmas in-game GM eventről. Ilyen ez a “hamarosan”…

Most nézzük a ma történteket: Még tegnap este az egyik twitterelő jelezte, hogy kapott fakenek tűnő e-mailt, amiben az van, hogy az resetelődött a jelszava és hogy mit kezdjen ezzel. Ezek után – két órával később, munkaidőben – Tamat a következő választ adta: “Igen, Ez sajnos egy általános metódus a phisingre. Jól tetted, hogy ignoráltad a levelet. Köszi a bejelentést“.

Nos, ha nem nézegetném folyamatosan Tamatnak a twitterét és nem klikkelnék rá arra, hogy az ilyen válaszokat kinek és mire írogatja, akkor simán lehetne, hogy én is beszívom ezt a trükköt. Azóta eltelt lassan egy nap és sem egy figyelmeztető twitter üzenet, sem egy post a hivatalos oldalon. Még szerencse, hogy van ugye az aionsource, aki mondjuk kezd is valamit az ilyen bejelentésekkel. Csak az a baj, hogy az ilyen informatív siteok száma rohamosan csökken, nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy Aion témában egy kezemen elfér a infó siteok száma, sőt valószínűleg ez akkor is igaz lenne, ha mondjuk csak egy ujjam lenne rajta.

~ by Menorel on .

Aion