header image
 

Egy nagyon különös hét #2

Na nem feledkezünk meg ezen érdekes hét további részleteiről sem. Nézzük csak mi történt pl. pénteken este 8-kor Asteria ostrománál. Boldogan nekikészültünk a szokásos fél órás medal runnak. Jött az elején néhány asmo, akik kellő AP-t adtak, hogy nyugodtan mehessünk ki Eastern Shardra kampelni a feljárót. Ekkor jött az üzenet (kb 3-4 perc telt el), hogy Dreadgion megjelent és rohamléptekben el is indult Asteria felé. Gondoltuk ezt csak megnézzük. Mire visszaértünk, már ott is volt Dreadgion és le is teleportálta az első adag troopert. A boss teremben már azt láttuk, hogy a Seasoned Crusader javában üti a Deity Generalt. Sleeping Forest fortressről beszélünk, tehát igen kevés ember érezte, hogy bármit is kéne tennie a megvédéséhez, amúgy is jó lenne egy fortress upper abysson ami a balauré, lehetne végre még egy helyen farmolni a Boiling Bloodot. (Asteria különösen jó hely lenne, belül piszok sok elit balaur lenne)  

Dobálják fel a bossra a scrollokat és még néhányan healelgetik is boldogan, de persze a Seasoned Crusader bontja szépen. Látszik, hogy nincs meg a megfelelő mennyiségű healer, aki tudná kompenzálni a kb. 20 másodpercenként 5-6%-os fix HP zuhanásokat. (Special attackja a Seasoned Crusadernek amikor Guardian Deity-t üt). Alig telt el 10 perc és Dux már 10% HP-n volt. Ekkor – sok már légióval egyetemben – visszavonulást fújtunk és az alliance disbandolása mellett Teminonból néztük végig Asteria bukását… Néztük volna végig… Merthogy eltelt egy perc és semmi… Ekkor nézem a chatet és következő üzenetet látom: “OMG, a Seasoned Crusader lefordult Duxról és átfordult Azaliere, mindenki healelje Azalie-t“.

Ezek után csak visszamentünk néhányan, mert ezt meg kell nézni. És igen, visszaérve azt látjuk, hogy Dux javában csapkodja a Seasoned Crusadert, de az helyette Azalie-t csapkodja. A Guardian Deity kb 3-4%-on lehetett. Nos igen, egy assassin konkrétan leDPSelte a Guardian Deity-t. Tegyük félre az ilyenkor előkerülő “biztos haxolt” okfejtéseket és képzeljük el, hogy tényleg lehetséges, hogy bevédd a balaurtól a fortresseket úgy, hogy betankoltatod a legendary besorolású balaurokat. A csavar az egészben, hogy playerbe terészetesen nem nyomja ezt a wrathful strikeot a Balaur… Tehát mi történt pénteken Asteriánál? Az ostrom végéig Azalie boldogan tankolta a Balaur Crusadert, majd 20 óra 35 perckor despawnolt Dux… Szép volt… A Balaur faj újabb tanubizonyságot adott arról, mekkora szerepet tud betölteni a “balance” megvalósításában. No persze a szokásos megjegyzés… Ha a kedves asmo testvéreink ott ettek volna… De nem voltak. Nos igen, a Balaur végképp leszerepelt ezen az estén.

Nos igen, a mi gondoskodó NCWest üzemeltetőnk vigyázó szemei folyamatosan a játékot pásztázzák. Ahogy irták a legutóbbi Eye of Communityban is, folyamatosan figyelik az Abyss statisztikákat és folyamatosan fogják figyeli az egy órás ostrom változás hatásait is. Igazából csak arra lennék kiváncsi, hogy vajon kinek lenne a feladata figyelni, hogy a Balaur önmagában totálisan esélytelen és kéne neki adni egy kis támogatást vagy legalább egy tolókocsit…

Néhány screenshot a fura helyzetről…

Azalie betankolja Seasoned Crusader-t... wtf?

Szerencsétlen Veteran Dux már majdnem a halálán van, de azért küzd, hogy visszavegye a Crusader-t...

Duxot szépen-lassan visszahealelik... biztos ami biztos...

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “Egy nagyon különös hét #2”

  1. Ez beteg 🙂

  2. “Sleeping Forest fortressről beszélünk, tehát igen kevés ember érezte, hogy bármit is kéne tennie a megvédéséhez” :))

  3. Az igen kevés ember (ely) a legutóbbi bebukott ostrom próbakor se tűnt olyan kevésnek. Kb. 60 főt sikerült odaráncigálni (a többi ott dekkolt persze a saját erődben és teleportert farmolt, miért is ne… az a biztos medál, nem az ha mész és a talán semmiért ostromolsz). Pedig fasza taktika meg minden le lett egyeztetve… Ezen létszámot kb 3 perc alatt le is darálta az a “kevéske” védő…

Comments are closed.