header image
 

Ezek tényleg tiszta hülyék…

... about WTF

Akik olvasták korábban “az AionMeter story“, azok tudják, hogy mibe bukott bele az AionMeter project. Konkrétan a CM-ek képtelenek voltak értelmesen megmondani, hogy akkor a system.ovr file módosítása az sérti az EULA-t (End User License Agreement), avagy sem. Ugye ennek a filenak a módosítása szükséges ahhoz, hogy be lehessen kapcsolni a naplózást, ami után a külső parser programok képesek a combat logból értelmes grafikonokat, DPS és Heal metereket csinálni. Abban a postban nagyon örvendetesen jelentettem be, hogy végre Tamat kifejtette: “ő is használ külső log parsert és ez tök jó és egyébként nem kell senkinek félnie a banolástól, ez nem sérti az EULA”.

Erre ma Ayase alakított, de nem kicsit. Az AionDPS (AionMeter fork) még javában készül, de nemrégiben bejelentettél a “King’s Damage Meter” nevű projektet, ami már készen van, .NET kódot futtat és egyébként tényleg jó. Szokás szerint felvetődött, hogy na vajon ezért jár-e ban. Jöttek az okoskodók, majd Ayase is beszállt a szájkarateba:

“Ez az alkalmazás befolyásolja a játék klienst (gondolok itt a system.ovr file módosítására), és ez miatt sérti a User Agreementet. Szeretnénk ha a játék tiszta maradnak és nem fogunk hezitálni hogy tegyünk az olyan csalások ellen, amik pl. automatizálnak bizonyos dolgokat a játékban vagy egyéb módon használnak ki sérülékenységeket. Azonban van nálunk is rangsor, hazudnék ha azt mondanám, hogy az ilyen ‘ártatlan’ programok terjesztése/telepítése kiemelkedő helyen lenne a listánkon jelenleg.”

Oké, akkor fordítsuk ezt le: A külső log parserek használata illegális, mivel sérti az EULA-t. Azonban most kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy ezzel foglalkozzanak, ezért nyugodtan rakjuk fel és használjuk, de persze nem kizárt, hogy fél-egy év múlva majd jól kibanolnak érte, amikor már nem lesz jobb dolguk ennél. Köszi…

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “Ezek tényleg tiszta hülyék…”

  1. Cori ha fizetem a repcsi jegyed odamész és szájbacsapkodod őket?

  2. Olyan mintha az egész egy nagy vicc lenne, és nem lenne egy értelmes felnőtt ember, aki a másik 25-35-150 gyökeret a helyére rakná.Teljes a káosz szerintem a játék üzemeltető között,vagy legalábbis kifelé tök úgy tűnik mintha fogalmuk nem lenne arról hogy mivel is foglalkoznak valójában.

  3. …vagy mind becuccozott és ratyi.

Comments are closed.