header image
 

És mégis mozog…

Tegnap este olyasmi történt, ami már nagyon régen nem volt a Spataloson. Asmo oldal összehozott néhány légiót és neki rohantak este 10-kor tiszta erőből Mirennek. Éppen nyugisan crafolgattam Sanctumban (kb karácsony óta próbálom felhúzni a Cookingot, kifejetetten nyögvenyelősen megy), mikor feltűnik, hogy Miren körül mindkét artifact asmo kézen van és támadható is. Különösebben senki nem csipogott, mivel a fotress a Youyou kezén van és ennek eredményeként nem annyira akaródzik senkinek megvédeni. De persze ha lehet választani, akkor inkább a Balaur vigye el, akkor legalább lehetne farmolni Boiling Balaur Blood Stain-t. Csak odanéztem, hogy mi is folyik odabent. Odaérve elég durva látvány tárult elém, a fortress teljes belső része vérvörösen izzott. DooM, Cronic Insaity, DeathroW; ezek a légiók látványosan ott voltak. (Ott volt egyébként elég szép számban a hamvaiból éledező XeodeS névre átkeresztelt Xeo FreneZy is.) Ami viszont sokkal feltűnőbb volt, hogy a zupersztár légiók (Pretz, AD; utóbbi még csak-csak érthető, hiszen konkrétan halott légió; de hogy a Pretz miért nem tolta oda a képét…) látványosan elkerülték az ostromot is. Nemtudom, hogy pontosan mikor kezdték az Asmok a bevetést, jómagam 22:25 körül csatlakoztam, akkor már bőven lent voltak a bossnál, aki 55% körül. Az összecsapás valamikor 22:48 körül fejeződött be egy összehangolt artifact zúzás eredményeként. Addig is egy 30-40 fős elyos csapat kényszerítette az asmokat, hogy a boss helyett inkább a bejáratot védjék, ezzel húzva az időt. Néhány alliance megpróbált kirusholni, hogy elfoglalják Flaming Hell-t, de ekkorra a Youyou Team nagyon beásta magát, tudták, hogy legegyszerűbben így lehet megvédeni Mirent.

22:45 körül elcsattant egyszerre az összes artifact és elkezdődött a megmaradt asmo csapatok kitakarítása. 22:47-kor a boss HP-ja visszaevadelt maximumra. Hogy miért bukták el az Asmok az ostromot? Külső szemlélőként egyrészt hagyták, hogy az artifactokat elfoglalja és megvédje az Elyos oldal, másrészt meg hagyták, hogy az ostrom alatt folyamatosan berusholjon egy-egy Youyou-s officer a bossig és rárakja az insignia scroll-t, ami ugye 10 percig 50% dmg reduction-t ad a bossnak.

Szép volt, jó volt, remélem a hétvége hasonló pozitívumokat rejteget. Nagyon kéne már újra egy kis pörgés Abysson. A tovább után néhány nagyon pocsék screenshot, amit az izgalom hevében sikerült ellövöldöznöm.

2010.03.10 - Miren siege on Spatalos - 22:32

2010.03.10 - Miren siege on Spatalos - 22:34

2010.03.10 - Miren siege on Spatalos - 22:40

2010.03.10 - Miren siege on Spatalos - 22:47

~ by Menorel on .

Aion

23 Responses to “És mégis mozog…”

 1. Egyetlen oka, annak, hogy nem sikerült elfoglalnunk ill leverni a Dux-ot az az volt, hogy egy két lelkes elyos ki volt loggolva a boss lábánál, és amikor eljött az idő, szépen visszaloggolt és feltolta az 50% dmg reduce-t (ugye ha beloggolsz és nem mozdulsz meg akkor nem tudnak sebezni). Nem akarok meggyanúsítani, de pl Jeyzus meglepően sokszor ki-be loggolgatott a lábánál:) Egyébként 15-20% ig ment le, úgy hogy 4x fenn volt a scroll (40perc). Én mint asmo, nyílván megvetem ezt a módszert és szánalmasnak tartom, de a másik oldalról nézve mondhatjuk, hogy kreatív a srác és csak kihasználta az adott lehetőségeket (dual client relog etc.) 🙂

  Persze nagyban hozzájárult a Balaur oldal is, hogy ennyi ideig tudtunk benn lenni, feltételezem a galamb csapatok jórésze ott volt megvédeni a másik fortot első körben.

  Mindenesetre jó volt végre látni egy kis akciót, bár ha a high rank asmo playerek használnák néha azt az istenverte transform skill-t akkor lehetne még izgalmasabbá tenni a dolgokat:)

  U.I.: a prets le****ja a siegeket 🙂

  Crazy-Chronic Insanity

 2. Egy embernél egyszerre csak egy darab Insignia lehet, tehát nem lehet belőle betárazni. Jeyzus azért loggolt ki be egyfolytában, mert reportolta a boss statust.
  Tény, hogy az Insignia of Light komoly nehezítést okozhatott az asmo oldalnak, de az is tény, hogy nem azon múlott. Ahogy te is irtad: 15-20% körül volt már a boss, ergo 23:05-ig simán lement volna. A gond – külső szemlélőként -, ahogy azt már fentebb is irtam, az volt, hogy az Asmo oldal feladta az artifactokat és nem is nagyon erőltette meg magát, hogy Flaming Hell-t visszaszerezze.
  De mondom ezt én, mint aki tényleg csak a történés közepén csöppent oda és levonta a saját tanulságait.

 3. Nem csak Jeyzus volt ott, de a többeik nevét nem jegyeztem meg. Mindenesetre ha csak azért volt ott, hogy a boss statust nézze azt megtehette volna kintről is a másik 2-3 kisbarátjával együtt akik loggolgattak.Bár furcsa volt, hogy mindig akkor kerültek fel a buff amikor beloggolt egy galamb:) Whatever. Persze ez nézőpont kérdése, fordított helyzetben én is azt szeretném hinni, hogy csak a boss-t reportolta. Aztán lehet, hogy csak én beszélem be magamnak és csak véletlen egybeesés volt és tényleg ez történt amit írtál, de ez nem fog kiderülni.
  Egy biztos: szép csata volt, végre éledezik az asmo oldal HALLELUJAH o/
  Oh és igen az artifactok… ha nincs insignia, a boss halott lett volna mire befejezed a fözöcskét:) (artifact késöbb bukott 22:48 mint írtad).
  Tudom túl sok a feltételes mód, de én csak próbálom védeni az asmo oldal becsületét, kérlek nézd el nekem 🙂

 4. Bocs, félreéthető voltam. Én nem azt mondtam, hogy nem a beloggolók rakták fel az insigniát. Sőt ismerem annyira vérprofinak a Youyou-t, hogy ennyire előre fel vannak készülve, hogy lerakják az embereket insigniával a kezükben.
  Én csak annyit irtam, hogy Jeyzus azért loggolt olyan sokszor ki és be, mert riportolta a boss statuszt.
  Szóval nem akarom én itt szinesíteni a dolgokat 🙂

 5. Hát azért az asmok nagyon durván jelenvoltak az első 25-30 percben fent is, sőt, fél körül konkrétan annyira ráértek, hogy belülről ütötték a még ép fort kaput, és az elyosok kifelé menekültek. :p Én nagyon élveztem az egészet, és sajnálom ezt a scroll dolgot. Túl nagy táp egy ilyen bossnak.

 6. szep siege volt valoban, majdnem meglett, amugy pedig sajnos a scrollon mulott. nem tudom pontosan hogy mukodik ha faszssagokat beszelek akkor irjatok le hogy van pontosan, tehat vegig rajta volt a bosson az 50% scroll illetve egyszer nem volt rajta olyan 5-6 percig. ha jol szamolom az 50% debuff akkor olyan 160% hpnal wipoltunk le. persze lehet maskepp alakult volna, 1 scroll ugyis volt rajta, es ugy volt sajnos ahogy crazy irta jezyus checkolgatta es kb 10 kulonbozo youyous logolgatott ki be vegig a bosslabanal, remek ez a jatek 🙂

 7. 50%-os dmg reduction-t ad az insignia of light a guardian deitynek 10 percig. Nem lehet dispellezni. 10 percenként frissíteni kell.
  Gyakorlatilag, ha végig rajta van a bosson, akkor 200%-os HP boostnak minősül, másra nincs hatása.

 8. Láttam én már 2 scroll-t is a bosson kijelezve (nem ezen és nem most). Lehet ilyen is? Mert ha igen akkor az már extra szívás az ostromlóknak.

 9. Egyszerre egy időben csak egy lehet fent. Ha kettőt látsz az vagy ui bug vagy tényleg kettőt rakták fel de különböző időben.

 10. Lehet fenn 2 scroll, most is 2 volt, de a másik valami 50defet ad, szóval az gyakorlatilag semmi.

 11. * ha megnézed Menorel utolsó képét, ahol targeteli a Dux-ot, ott is fenn van a 2 (egyik majdnem lejárt).

 12. Én mondjuk már nem nagyon játszom, tehát ez nem sírás, de ha valaki játszott valaha hasonló RvR játékkal az hamar felismeri,hogy hiába sír itt az Elyos oldal, hogy mennyire nem történik semmi, igenis kettőn áll a vásár. Amit sok ember nem fog fel az az, hogy lehetnek a galambok istentelendurvánjó játékosok, ha továbbra is így állnak a dolgokhoz, akkor tényleg nem lesz ki ellen játszani. Eddigre már bőven felfoghatták volna a nagyobb légiók vezetői, hogy hiába az ncsoft féle statisztika, az asmok sokkal kevesebben vannak. Ennek ellenére minden egyes (havi kb 1) értelmesebb asmo megmozdulást kb atombombával súlytanak és az utolsó utáni galambot is ráeresztik a maradék asmora.

  Ha nincs sikerélmény az nem fun, ha kudarcba fullad minden támadás akkor előbb utóbb nem lesz siege sem, az pedig az pedig senkinek sem fun. Persze ez az egész nem lenne gond ha még mindig sokan játszanának de már 3-4 hónapja megszűntek/vegetálnak a nagyobb asmo légiók és nem nagyon fog ez változni patch ide patch oda.

  A játék szempontjából érdekesebb lenne ha nem zergelnétek le a kisebb létszámú oldalt csak azért hogy verhessétek a melletek és még lehet nektek is több játék jutna úgy.

 13. Szerintem meg ez így nem igaz! Azért nem várhatjuk el az Elyos oldaltól hogy csak úgy nyerni hagyjanak minket s siker élmény miatt, mint Ödönkét az apukája társasjátékban! Ök csak azt teszik amiért a játékot vették, mi is azt próbáljuk, és néhény dolog meg az Ncsoft sara, de úgy nézz ki hogy az 1.9 patch sok mindent balanszba tesz! Egyetértek azzal, hogy nem minden a scrollon múlott!
  Viszont én mint “belső” szemlélő azt láttam, hogy sajnos nem voltunk elegen ahhoz, hogy a bosson is legyen dps és az artifactokra is jusson asmo! Tudom nem a nagy légókon múlik minden (ezért már átharapta a torkom egy magyar AD tag), de azért az mégis mutat valamit a régebbi időkről, amikor még aktívan összefogott (a kicsikkel is) az AD (halott), Deo Vindice (halott) Prets (na…). Szóval nem tudom mi a megoldás! Talán összevonás a Castorral, ahol meg annyi az asmo, hogy az elyos van hasonló helyzetben..

 14. Én csak egy kicsit játszottam az elején, de nem igazán érdekelt a játék , de most ezt látva megmozdult bennem valami. Most már biztos hogy vissza megyek tolni és még hozzá az Asmo oldalra. Ez hiányzik a Wow -ban egy Ultra Brutal ellenfél és nem a Balaurokra gondoltam 🙂 Rettegjetek galambok , ÁCS FERI és Bandája visszatér – várjál már nincs is bandám – 🙂 !!!

  Ja és az előttem lévőhöz szólnék: Ha jól értem te azt szeretnéd, hogy ha ostromol az Asmo akkor az Elyos karba tett kézzel nézze végig és amikor az Asmo győz akkor rázzák meg egymás kezét és mindenki boldog minden szép vagy nem jó értettelek? Előre is bocs csak érdeklődöm !

 15. Nem Nem az előttem lévőhöz hanem az az előttihez, izé Dynn-hez lol 🙂

 16. Dynn: Egyrészről az asmo oldal nem halott. Ha LFGzett premade-del megyünk Dreadgionba, akkor rendszeresen futunk bele egy-egy Twilight vagy Pretzes premade csapatba. Jellemzőjük, hogy olyan szintű rutinnal és gearrel rendelkeznek, hogy csinálhatunk amit akarunk, de szétzergelnek. És ilyen csodacsapatokból van kb 10-15 (csapat) az asmo oldalon. Másrészt nem az Elyos oldal feladata, hogy kontrollálja a játékot. Több hete van már az asmok kezén pl. Roah és nem igazán erőlteti meg magát az Elyos hogy megszerezze. Nem azért, mert “boldogan adtuk oda a béke kedvéért”, hanem azért, mert a két legnagyobb légiónak már van 2-2 fortress-e a többiek meg nyalogatják a sebeiket és várják a patchet.

  Másrészről, csak mellékesen jegyzem meg, hogy az asmo oldal sikertelenségéért síró asmok hatalamas tévedésben vannak. Igenis van jópár (fortresselésben is) sikeres asmo légió (pl. a Cronic Insanity), akik letettem már nem keveset az asztalra, csak éppenséggel a többi asmo nem hiszi el nekik, hogy tényleg maguktól is képesek lennének valamit közösen elérni (lásd most Miren ostromot, ahol CSAK ha 10%-kal több asmo lett volna, akkor lehet meglett volna); helyette inkább az NCSoft-ot és az Elyososokat hibáztatják a kialakult helyzetért.

 17. Crazy: igen megnéztem, ezért is írtam, hogy akkor lehet fenn kettő scroll a Duxon, ha időben máskor rakják fel, de ilyenkor is csak az egyik fejti ki a hatását. Tehát nem stackelődik, stb.

 18. Nem értem minek kelett ez a Scroll a játékba, szerintem védeni könyebb mint támadni, nem kell semmivel foglalkoznod védéskor, csak, elszedni az artifaktokat, és jo idöben elnyomva, berontani a támadókra. Most is mondjátok, hogy azért nem tudta elfoglalni az asmo, mert hagytak az artifaktokat, de mennyi embert kelett volna elküldeni a bossrol, ahoz, hogy ezeket az artifaktokat megtarthassuk, visszaszerezzük? Ha x asmo elmegy artifactot szerezni, akkor a scroll melett nem lesz elég dmg a bossba. Egyébként már azt is elég neccesnek érzem, hogy egy scroll nyerje meg nekünk a sieget, ez nagyon bohoc dolog szerintem. Tényleg nem értem mi szükség volt rá, akkor ha ncsoft szerint gyengek a bossok, irjon hozza pár számot a hp-hoz, de hagyjuk már ezt a scroll dolgot, miért nem lehet akkor már partyba hivni, és chanter tökig buffolná, és megölne mindenkit. 🙂

  Amugy fölösleges Elyostol azt várni, hogy majd egy kis “elönyt” adnak. Folyamat megy a Celestial sirás, hogy nincs ellenfelük, nincs kivel pvp-ni, de ha odamegy coreba pár asmo elszednek egy artifaktot, lepakoljak a kiskeket, és elkezdenek pvp-ni, akkor wormweed csapatának elsö dolga nem az lesz, hogy pvp-en, hanem rárontanak az artifaktra, leütik kiskeket és elszedik, majd aztán azt várják, hogy az asmok ujra visszaosonnak, beütnek egy artifaktot, lerakjak kiskeket, hogy aztan megint ugyanez történjen. Öket nem érdekli, hogy bárhol bármi elönyt kapjon asmo, és utána talán, élvezetesebben játszhatna, ök csak ownolni akarnak, mind1 kit, hol mikor.

  Siegen viszont csak ownoljon elyos, a legtöbb asmo klán nem érdemli meg hogy fortress közelbe jusson, a doom még a mai napig azért lázad, mert fél évvel ezelött elhuzott pár ember a játékbol, és most miattuk nincs fortressünk, ilyen emberekért fölös küzdeni, ezért szarik bele a prets is.

 19. Először is, egy elyosos ne mondja meg már DG-s csapatokból a másik oldalról, hogy mennyire aktív.

  És természetesen nem azt mondtam, hogy hátratett kézzel kéne nézni, ahogy az asmok elfoglalják
  a Fortot, de megint csak látszik, hogy az emberek, hogyan gondolkodnak. Nyomjuk le a másikat nem
  számít milyen áron. Ez az ár pedig a saját szórakozásod lesz. De mi lenne ha teszem azt nem 4-5
  legió menne egy adott nap védeni hanem csak 2-3 az egyik nap aztán a kövi nap/ostromra a másik 2-3.
  Visszavenni meg bármikor vissza tudjátok ha esetleg elbukjátok mert egyszerűen isteniprofik vagytok
  ahogy itt olvasom.

  De mint mondtam ez nem sírás. Nem nagyon érdekel, sőt tudom ha server merge lenne és véletlenül fordulna
  a kocka akkor az asmok tipornának el egészen unalomig titeket. Elöbb utóbb lesz amugy balance itt is,
  mert majd jól megunja a sok galamb hogy nincs ki ellen harcolni. Amúgy meg már látom tök feles volt
  véleményt alkotni itt is, csak a szokásos dolgot bizonyítottam vele.

  Arguing on the internet is like running at the special olympics.
  Even if you win, you’re still retarded.

 20. Dynn +1

 21. talan arra gondol Dynn, hogy nem volt igazan sportszeru taktika a jatek kiskapuit kihasznalva fentartani a Duxon a buffot; kulonosen nem a server jelenlegi helyzetet tekintve. A fentebb leirtak alapjan, ha nem lett volna ki/be logolas, akkor az asmo egy esetleges gyozelmet konyvelhetett volna el.
  Hiaba hozunk 10%-al tobb embert, ha az ellenfel ilyen eszkozokhoz folyamodik. Tenyleg elkeserito lehet, hogy keszulsz, szervezkedsz, vegre jo az idozites is, s minden osszeallni latszik, utod a boss fejet, s akkor azt tapasztalod, hogy belogolgatnak a bosst buffolni, s nem tudsz ellene sokmindent tenni..
  De persze szerelemben es haboruban minden megengedett, szoval…:)
  Lehet itt mondani, hogy igy vagy ugy kellett volna az asmonak tartani az artifactot, vagy hogy tobb ember kellett volna, nem ez a lenyeg…

 22. Pedig eléggé cry szaga van a dolog Dynn, tekintve, hogy előbb várnád el az elyosoktól, hogy átpasszoljanak 1-2 erődöt, mint az asmoktól, hogy mindannyian vonszolják ki a seggüket ostromra. Szerintem. Mindegy, Mirent akkoris megérdemeltétek volna, az a scroll köcsögség.

 23. Dynn: Ahogy azt fentebb is irtad, már nem nagyon játszol. Erre idejösz retartozni… A scroll azért került be a játékba, mert drasztikusan lecsökkentették az összes Duxnak a HP-ját, amikor lehúzták a siege timert 2 óráról fél órára.
  Ezek után az NCWest persze felemelte a timert 1 órára a sok whineolás miatt. De ez irreleváns.
  A scroll nélkül 2-3 alliance egy védelem nélküli Duxot 10-12 perc alatt tud leverni (lásd a Kysis legutóbbi elfoglalását). Az aztán tényleg nagyon fair lenne.
  Dynn: “csak a szokásos dolgot bizonyítottam vele.” Tudod mit bizonyítottál? Azt, hogy egyszemélyben tudod reprezentálni az asmo oldal nagy részét: sírsz, majd ha nem sajnálnak meg, akkor eljátszod a mártírt… Köszönjük az értékes hozzászólásaidat.

Comments are closed.