header image
 

Fergus McGreedy fejfájása

Fergus McGreedy különös életet élt. Szemében az arany és a gazdagság egyarán volt közel és távol. A kincsesládája tele volt tömve Elysea és Asmodea – és persze Abyss – legcsodásabb kincseivel. Évekkel ezelőtt Fergus ismert alakjává vált  Atreián világának. Ki ne emlékezne egy zöld ruhába öltözött apró koboldszerű lényre, aki folyamatosan a ládája körül hevert, ami nagyobb volt mi ő saját maga.

Sajnálatos módon a hírneve oda vonzotta Atreia világának kevésbé kellemes tagjainak figyelmét is. A Shugo bankárok régóta fenik a fogukat a hatalmas zsákmányra, de csak nemrégóta találták meg a kiskapukat az Elysea és Asmodea adózási rendszerében. A kiskapuk feltárása után a Shugok kinyilatkoztatták követeléseiket és Shugo adóbehajtók hada iramodott Fergus nyomába.

Nos a kobold lények nem igazán arról híresek, hogy nagyon szeretnék szétadományozni vagyonukat. De ebben a különös helyzetben Fergus mégis úgy döntött, hogy inkább adja oda a vagyonát a többi kobold lénynek, mintsem, hogy adótartozásként azt befizesse.

Legnagyobb szerencsénkre Fergus nemrégiben elvesztette szemüvegét, miközben megpróbált elrejtőzni egy különösen ijesztő Krall vámszedő elől Poetán. Azóta naphosszat csak ül és meséli mindenkinek szomorú történetét. Szegény a szemüvege nélkül annyira vak, hogy néha bábukhoz és üres székekhez beszél. Folyamatosan próbál megszabadulni rettenetes adótartozásától, ezért egyes pletykák szerint már több esetben is adott vadidegen embereknek komolyabb vagyon csak azért, mert zöld ruhába voltak öltözve.

Ennyi a rövid és “kedves(?)” történet, ami a minap jelent meg az AionOnline-on. Nem, nem vagyok hajlandó kifejteni a lényeget, aki nem jön rá magától ennyiből, hogy holnap GMT 17:00-kor menjen el a főváros fogadójába (Sanctum: Dionysia, Pandarágógumi: Apellbine fogadó) és zöldre mázolt (érted zöld festék) ruhában beszéljen egy pár szót Fergus-szal, az megérdemli, hogy ne kapjon semmit cserébe tőle.

~ by Menorel on .

Aion

11 Responses to “Fergus McGreedy fejfájása”

 1. Honnan lehet zöld festéket szerezni? xD

 2. A turquoise vagy mi jó hozzá?

 3. Ez egy nagyon jó kérdés. Elvileg az a feladat hogy “légy zöldben”. Ez jelentheti azt is, hogy elég egy zöld ruha is.
  Direkt “Green Dye” nem létezik. A játékban a következő petalokkal lehet elérni zöldes színt: Wiki és Meon petal.
  Ezen kívül van ugye az alap zöld szinű de nem zöld nevű festék.
  Ennék konkrétabbat eddig nem sikerült kideríteni.

 4. Egyébként 99% hogy GM eventről van szó. Tehát nem az a lényeg, hogy egy bizonyos festék legyen rajtad, hanem az, hogy zöldnek nézz ki. Ráköszönsz gondolom a GM-re, aki majd jól megnéz téged (naná 1000 másik ember mellett), hogy zöld vagy-e és ha igen, akkor kapsz valamit.
  Ez a “valami” persze sokminden lehet. Tekinttel arra, hogy a post első sorában ott szerel, hogy az “arany és a gazdagság egyszerre volt hozzá közel és távol”. Tehát nem kizárt, hogy valami event cukorkát fogunk kapni, vagy lodas amuletet esetleg potionokat vagy tudja a franc.
  Kicsi esélyt látok arra, hogy ténylegesen kinah vagy egyéb beváltható/eladható cuccot kapnánk.

 5. Zsolt: nemtudom mit követtél el, de a wp csont nélkül spamnek gondolta a commentedet, biztos nem szeretik a turquoise szót 🙂

 6. igen. láttam. 🙂

 7. Végignéztem AH-t, nem volt benne olyan petal ami zöldnek lett volna írva, de a már említett szintől elétrő zöldebb karikat látok mindenhol. :/

 8. surveyben kapod

 9. Nah megvolt…
  Jöt GM, először azt se tudtuk hogy tényleg ő az. Majd össze vissza spawnolt a 200-as tömegnek, ahol a mobok dobtak 25k-t. Persze nem tudta ember megszerzni, csak a nagy dps-el kezdő karik.
  Majd rájöttek, hogy trédelni kell vele. Na igy már kaptak az asmosok 20 platinum coint. Majd mikor megnézték jobban, kiderült hogy elyos-os coin, magyarán semmit se érnek vele.

  Hát GG NC. Siralmas “event”.

 10. “kiderült hogy elyos-os coin”

  Mivel nincs szemüvege annak a szerencsétlen koboldnak :):):)

 11. 60 silver coin a kiskarimon, mert azzl toltam az eventet. Nem elyosos coin.

Comments are closed.