header image
 

Apróságok a nagyvilágból (2010.03.17)

További megjelent érdekesességek az 1.9-ről:

Néhány dolog  ami nem érdemli meg, hogy külön postot kapjon:

  • Teszt szerveren egy srác felhúzta 449-ről 499-re az alchemy-t. Saját tapasztalata szerint ez kb 6 millióba került neki a felhúzás, de nem is ez a lényeg. a 490+-os skill lvl-en meg tudta venni a következő szintű (lvl60) manastone upgrade skilleket. Tehát a +22 MB, +70 HP-s fehér gemek recepjeit is. Ezek ugye critelhetnek +27-re és +95-ra. A dolog érdekessége, hogy ezek a gemek az 1.9-ben még nem lesznek lootolhatók, hiszen a hozzá szükséges szintű mobok még nem lesznek előrhetők. Tehát ezeket a gemeket csak és kizárólagosan alkímiával lehet előállítani. Iszonyatosan fel fog értékelődni az amúgy is OP szakma szerepe az 1.9 ideje alatt. El sem tudom képzelni, mennyibe fognak kerül a lvl60-as manastone kövek a piacon…
  • Szintén alchemy: természetesen gyárthatók lesznek a következő gradeű potionok is, amelyek szintén csak alchemyből lesznek megszerezhetők. A srác leírása szerint a legdurvább a 480 és a 499 közötti szinthúzás, ahol temérdek Balaur Heart és Boiling Balaur Blood Stain kell. (Csak a baj van ezzel a Boiling Blooddal)
  • A Daily quest rendszerről egy kis extra infó: Minden reggel 9-től tudod felvenni az aznapi questet, ami minden nap mindenkinek más és más (szóval random). Van olyan quest amiben több NPC-vel kell beszélgetni, de van olyan amiben általános mobokat kell öldökölni és olyan is van, amiben gyűjötgetni kell valamit és azt leadni. Persze vannak PvP questek is. Van olyan quest, amiben kapsz egy “Medic Set”-et, amivel abysson fel kell gyógyítani 5 embert. Eddigi tapasztalatok alapján minden questre elég 20-30 perc maximum, amiből ugye mindenki kettő tud felvenni. (lvl30-as és lvl40-es quest groupból), mindkettőért kaphatsz (a quest nehézségétől függően) egy vagy két token-t.
  • A lvl30-as napi questekért átlagosan 60-70k XP-t lehet kapni. A lvl40-es PvE questekért 250-340k XP-t, a PvP questekért pedig 700+k XP-t lehet összekaparni.
  • 1.9-től megjelennek az enchantment és manastone socketelés esélyét javító un. “enchant supplement” itemek. Ezek úgy működnek, hogy amikor enchantolni, vagy manastone socketelni akarsz és van a táskádban ilyen por,kristály, stb., akkor megkérdezni, hogy akarsz-e abból használni az esélyek növeléséhez. Ebből a tárgyból a játékban három grade lesz: lesser, medium és greater, ebből csak a lesser lesz elérhető most az 1.9-ben. A szintjétől függ gondolom, hogy mennyit erősít az esélyen. Fontos viszont, hogy már látszanak ezeknek az árai az 1.9-ben: lesser: 5,888 kinah, medium: 14,131 kinah, greater: 28,262 kinah.
  • Mint azt már korábban irtam, 1.9-től 15-is lehet enchantolni a tárgyakat és 10-től felfelé extrém nehéz lesz az enchantolás. Egy lvl35-ös sárga fegyvert 10-től 11-re csak úgy sikerült felhúzni, hogy 85-ös enchant stonet használt hozzá a srác és használt hozzá 10 enchant supplement is. Lehet izzadni, hogy vajon a lvl50-es gearekhez milyen enchant stoneok fognak kelleni.
  • Valószínűleg sokan emlékeznek még Brian Knox nevére. (aki nem az klikk ide: Brian :: Search Tag :: Variance) Mint blogger nem igazán vagyok barátja a “rendszer”-nek, így a rendszer működéséért felelős vezetőknek sem. Ezzel mondjuk sok újat nem mondtam szerintem. Brian Knox különösképpen a nem kedvelt egyének közé tartozott, hiszen egészen társ producerként azon hatalmas feladat hárult rá, hogy az EU/USA Aion beindításra allkolát anyagi forrásokból megfelelően gazdálkodva managelje az Aion zökkenőmentes indulását. Lássuk be, a srác nem igazán jeleskedett ezen a téren. Rosszul kalkulálták ki a valós igányeket, legyintettek a 7-8 órás queuekra, majd amikor a queue már magától majdnem megoldódott a tömeges “fog a franc várni 8 órát, hogy játszhassak” ragequit miatt, akkor nagykegyesen fellőttek 3 EU és 2 USA szervert plusszba, melyeken azóta már a hullafoltok is beszáradtak. A srác egyébként valamikor december végén “távozott” az NCWesttől. Nincs információm a távozás okáról, de minden bizonnyal sokat számított az amit producerként tett vagy éppenséggel nem tett az Aionért. Hogy miért is irtam le mindezt. Klikk ide és megértitek: GCD Gameplay Demonstration :: ??? :: ???. Én személy szerint hanyatt estem a székkel amikor megláttam. Öröm és boldogság, hogy megvan a következő MMO amit Brian Knox fog nekünk producerálni… Szeretém hinni, hogy tanúlt a srác valamit is abból, amit elcseszett az Aionnál… szeretném.

~ by Menorel on .

Aion

2 Responses to “Apróságok a nagyvilágból (2010.03.17)”

  1. Knox kapcsán: David Noone is lelépett, ment Knox után terázni, most ott lead writerkedik…no comment

  2. Jaja, láttam ma terafanson én is ahogy nagy mosollyal vigyorog.

Comments are closed.