header image
 

Aion Magazine – első szám

A mai napon jelent meg az Aion magazine első száma. Corinak (AionHun) köszönhetően jómagam is hozzáférést kaptam az online újsághoz. Alapvetően – mint minden NCWest termékhez – ehhez is kifejezetten borúsan álltam neki. Mielőtt még belekezdenék a magazin véleményezésébe, nézzük előbb mint rejtett még a 12 hónapos előfizetés:

Dogy Bag

Egyrészt ugye megkaptam az 5 db True Black Dye-t, amelyet hülye leszek felkenni a gearemre, majd valamikor a jövőben talán 🙂 Addig is büszkén tartogatom. Megkaptam a Kerub Horn Hat-et, ami annyira bűn ronda, hogy ki sem merem ide rakni, mert magam is rosszul lennék a látványától. Ezen kivül (mégegyszer hatalmas köszönet Corinak, najó meg az NCWest-es srácoknak is, egye fene) a 12 hónapos előfizetésnek köszönhetően megkaptam a nagy csomagot is, benne:

  • White Feather of Birth (szárny)
  • 10 db True Black Dye (igen ezzel együtt van 15 darab…)
  • Pilot Hat (Pilóta sapka, egészen normálisan néz ki…)
  • 40 db Greater Running and Fly Speed scroll

Nézzük a szányat és a pilótasityakot:

Ennyit a Dogy Bag tartalmáról, nézzük mi it van a magazinban… (A Szárny +60 flight time-os, a Sapkáknak nincs semmi statjuk és nem is lehet őket remodellezni)

Aion Magazine – 1 szám

Alapvetően nem voltak komoly elvárásaim a magazinnak kapcsolatban, ehhez képest viszont kifejezetten pozitívan csalódtam benne. Na nem kell megilyedni, egy valamire való játékosnak a magazin nem igazán tud sok meglepestést nyújtani, de a célközönség (kezdő játékosok) számára mindenféleképpen hasznos lehet. A Magazin egyébként teljesen interaktív, mindenféle klikkelhető infók vannak benne, vannak beágyazott videók is, minden amit el lehet várni egy online magazintól. Raádásul az egésznek a szedése, tördelése kifejezetten igényes. Nézzünk néhány problémát is, amik egyből szemet szúrtak:

  • A magazin több helyen is pontatlan kifejezéseket tartalmaz, mint pl. “Major Protection Scroll”, holott ilyen nevű item nincs a játékban, van helyette ugye Anti-Shock scroll… Ha már hivatalos, akkor lektroálhatták volna kiadás előtt…
  • Vannak cikkek, amiket játékosok írtak és tényleg részletes/profi hozzáállást mutatnak, viszont vannak olyan témák is, melyeken érezni lehet a totális amatőrizmust.
  • A magazin nagyon ívben kerüli a játékmechanizmus részletezését. Sok helyről hiányoltam olyan ismert információkat, amiket a játékosok már empirikus úton kiderítettek (pl. socketelési esélyek, stb.).

A magazin tartalmáról nem nagyon szeretnék részletekbe bocsájtkozni, akit érdekel, az majd megveszi és elolvassa. De azt eltudom mondani, hogy egy kezdő játékos számára mindenféleképpen sok-sok hasznos információ van benne. Többek között bemutatásra kerülnek a szintező zónák Eltnen, Morheimmel bezárólag. Van egy manastoneokról szól cikk, ami bemutatja, hogy melyik classnak mik a jó manastoneok valamint bemutatja a stoneok pontos hatását és szintjeit is. Érdekesség viszont, hogy a manastone működési elvéről (socketelés sikeressége), mindösszesen egy totális használhatatlan táblázat került a magazinba erről, ami nem foglalkozik sem a stone szintjével, sem azzal, hogy mennyi a valódi sikeresség esélye…

A szintező contentből bemutatásra kerül még Nochsana Training Camp, a cikk szépen bemutatja hogy mit érdekes csinálni és pl. a kezdő játékosoknak tanácsokat is ad arra, hogy hogyan lehet “etikusan” elosztani a lootokat. Az endgame contentből Dark Poeta bemutatása kerül a magazinban terítékre. A leírás szépen bemutatja Dark Poeta területeit és hogy hol milyen bossok vannak. Mint ahogy a cikk végén is szerepel, a bemutatott bossok megölésével “B” gradet lehet elérni. A cikk nem beszél sem a magasabb gradekről, sem az nem található meg benne, hogy pontosan milyen adatok szükségesek az egyes gradekhez és az endbossok sincsennek bemutatva. Talán majd később.

A magazin érdekessége, hogy minden számban bemutatnak egy sikeres légiót és egy sikeres player-t és azok kalandozásait. A 102 oldalas magazinnak kb eddig a feléről írtam. A maradék tartalom totálisan irreleváns és finoman szólva is placeholder.

Csak magamat tudom ismételni: Kezdő játékosok számára sok érdekességet fog tartalmazni a magazin, de akik konkrét játékmechanizmusra, statisztikákra és valódi endgame segédletre vágynak, azok csalódni fognak. (Én legalábbis biztos csalódtam volna, ha egy fillért is adtam volna ezért).

~ by Menorel on .

Aion

One Response to “Aion Magazine – első szám”

  1. Igazából csakis a plusz cuccok miatt “éri meg” fizetni érte, főként a festék az ami szerintem sok embert rávezet a megvételre, úgyhogy az nem volt hülyeség a részükről.. kétlem, hogy egyébként megvennék egyáltalán 🙂 Az viszont szomorú, hogy pénzt csinálnak abból, hogy az emberek szeretnének valami normális festéket a ruhájukra, bezzeg koreaiaknak osztogatták a fekete festéket ünnepkor..

Comments are closed.