header image
 

Logitech G19 + Aion

Shay készített egy nagyon frappáns leírást a Logitech G19-es beépített szines LCD-s keyboard és az Aion összeboronálásáról. Itt az 1.9 EU PTS és a 2.0 KOR PTS árnyékában ez talán könnyed felüdülést nyújthat mindenkinek. Át is adnám a szót neki: (Hatalmas köszönet neki a leírásért. Eddig is nagyon gondolkodtam, hogy lecseréljem a jó öreg G11-emet, de ez most megadta a végső lökést)

Logitech G19 – LCD Applet for AION (http://www.aion-lcd.com/)

Mivel van egy csodálatos barátnőm, aki karácsonyra meglepett a Logitech G család legújabb billentyűzetével, ami – hát, valljuk be – ár/érték arányban talán nem a legjobb vétel legtöbbünk számára, de ahelyett hogy lehordtam volna inkább bevallottam, hogy tulajdonképpen vágytam rá, s most használom, és így írok róla nektek egy rövid bemutatót különös tekintettel az Aion-hoz készített alkalmazás bemutatásával.

Általános blabla ismertető:

A 320×240 képpontos, dönthető kijelző a játékok által küldött paramétereken kívül képes megjeleníteni a VoIP kommunikációs adatokat, a pontos időt, de leolvasható róla a processzor aktuális terheltsége, és képek vagy videók is megtekinthetők rajta. A G19-es 12 programozható gombot kapott, melyek három makrójukkal összesen 36 különböző kombinációt képesek eltárolni, ezenkívül a billentyűzetnek az sem okoz gondot, ha egyszerre öt gomb van lenyomva. Továbbra is a szolgáltatások listáján szerepel a Game Mode kapcsoló, ez letiltja a Windows gomb működését, megkímélve a játékosokat attól, hogy egy véletlen mellényúlás miatt kilépjenek a játékból. A Windows és Mac alapú számítógépekkel kompatibilis billentyűzeten kétportos USB hub is található, ahová további eszközöket lehet csatlakoztatni. Külön áramforrást igényel, a színes kijelző és az USB hub miatt.

A bal oldali LCD az EVEREST softwarer/hardware diagnosztizáló program általam kreált képe, lehetne még bonyolítani de engem más adat annyira nem érdekelt a gépemről, de egyébként nagyon könnyen testreszabható, saját háttérkép,stb.

A jobb oldal pedig a szóban forgó Aion Applet nyitóképe; ez ugrik fel ha az aion.bin betöltésre kerül, majd pedig a karakter beloggolás után az alábbi képernyők közül választhatunk:

Alapvetően 3 részre van szedve, és ezen belül is két mód van. A fel/le valamint a jobb/bal LCD navigáló  gombokkal válthatunk, ahol kell, ott pedig az OK gombbal nullázhatjuk a számlálókat.
Az első screen teljesen egyértelmű, HP, mana, DP, Kinah, táhely a Cube-ban, Flight time (amit személy szerint kivételesen hasznosnak találok számmal kiírva), valamint az XP csík. Ha váltunk egyet a jobb gombbal, akkor pedig a ToNextLevel állást mutatja százalékban (jobb oldali kép).

Kiírja az éppen kiválasztott  mob/NPC/Player nevét és a HP csíkját is, de nem, NEM írja ki hogy hányas szintű az illető, ami ugye valljuk be a leg cool-abb dolog lenne az egészben. Én is nagyon izgatott voltam hogy micsoda hasznos dolog lesz majd nem mindig Alt-Tab-olni és kikeresni az ellen nevét, vagy pl siege alatt a tömegben azokat ölni akiket van is értelme (alacsonyabb szinten). Természetesen ez nem lenne fer azokkal szemben, akiknek nincs 50k pénzük egy übergeek billentyűzetre, és amúgy is „elvben” már így is megszegted a szabályzatot e program használatával, mert ugye hozzáférést kell engedned az aion.bin-hez hogy működhessen (természetesen semmit nem módosít, csak memóriát olvas).

Mindezek ELLENÉRE a honlapon található  videójuk talán pont ezt a szolgáltatást reklámozza a következő frissítéshez, lehet hogy rosszul látok, de ott már a lvl ki van írva.
http://www.aion-lcd.com/silverlightvideos/demo1.wmv

ABYSS: A második lap is teljesen adja magát, de talán ez egy fél fokkal hasznosabb lehet, főleg a Lost AP, ami tulajdonképpen az AP csökkenések szummája, azt hogy végül pluszban vagy minuszban vagy azt neked kell kiszámolni, de talán így egyszerűbb. Jobb oldal pedig értelem szerűen a skalpokat számlálja.

INSTA: Ezt a részt nem sikerült teljesen kitapasztalnom, de szerintem még nem működik teljesen jól. Elvben az instáról kellene adatot szolgáltatni, és szerintem az éppen aktuálisan betöltött térkép/insta szörnyeit számlálja, de felettébb kibogarászhatatlan módon. Úgy vettem észre, hogy tudja érzékelni egy legalább 100 m sugarú gömbben a körülötted lévő mobokat, de a tört szám akkor sem egyértelmű; a screencap alatt pl alsó abysson tartózkodtam. Ha SR-ben vagyok, akkor például barangolás közben nő a Remaining monsters és tuti hozzávesz a Low/High-ból is. Ami hasznos lehet az a megszerzett Kinah és Xp, főleg ha lenullázod az insta előtt (jobb oldal: nullázás után).

Sajnos nem tudsz vele loggolni (legalábbis nem találtam még meg) és ha kilépsz minden adat elvész. Alapvetően nincs egyetlen nélkülözhetetlen funkciója sem, de ez igaz szinte minden G19/G15-ös appletre, tehát maga a 320×240-es kis képernyő, ami egyébként nagyon jó minőségű és éles, nem létszükséglet csak extra, de még annyira se hasznos mint a légkondi. Egyébként viszonlag jó a támogatottsága a játékokhoz (pl WOW is), mostanában játszom Bad Company 2-vel is és ahhoz „gyárilag” van G19 LCD megjelenítés (ott is a szokásos dolgok: kills, rank, ping, mapname, stb).
A billentyűzet maga egyébként nagyon masszív, szép és jó, a gombok a rózsaszín minden árnyalatában tudnak világítani szerencsére 😉  A plusz gombok makrózhatók is, de ez pl Aion alatt nem működik (szándékosan), viszont ha csak adott billenytű kombinációt rendelünk a gombokhoz, úgy hasznos tud lenni. Ha a Templár nagyon béna elkérem az irányítást és egész könnyű alig 2 mp alatt megjelölni 4-5 mobot, vagy a Potikat gyorsan meginni.
Hát, most már ilyet is láttunk, ha van kérdésetek, nyugodtan..

..Shay

Angol G19 Review képekben:
http://www.pccasegear.com/UserFiles/g19b.jpg

~ by Menorel on .

Aion