header image
 

[2.0] Elite Leginary 2nd lvl itemek és a Mithril Coin

A 2.0 megjelenésével (a nagyon-nagyon távoli időben…) egyetemben természetesen búcsut inthetünk a Platinum Coin farmolásnak és persze Theobomosnak és az Asmodian testvéreink hasonló PVE noob zónájának is. A 2.0-tól az Aion merőben más lesz, hiszen nem fogsz tudni elbúlyni, ha azt akarod, hogy saját területeden ne tudjon zaklatni egyetlen Asmo (vagy Eylos sem) sem, akkor ahhoz bizony el kell foglalni az ellenfél területén egy fortress-t (ezzel lezárva nekik az átjutás lehetőségét) és ráadásul meg is kell tudni védeni azt a fortress-t. Sok szempontból fog érdekes változásokat hozni a 2.0…

Na de most nem erről lesz szó. A 2.0-ás patch elhozza nekünk az “Elite Legionary level 2”-es item seteket és az ezekhez szükséges Mithril Coin questeket is. A questek alapvetően ugyanúgy fognak kinézni, lesz quest amiben meg kell ölni X db nonelite mobot és cserébe kapsz egy coin-t, valamint egy ládát ami további coinokra váltható be. (Hasonló lesz mint a platinum coinnál az Angel’s Eye). Érdekesség viszont, hogy lesznek elite grind questek is, amikben csapatosan kell mobokat öldökölni a quest tokenekért. (A 2.0-ban nagyon rámennek erre a token rendszerre, az instákból is tokenek hullanak, amiket be lehet váltani sokmindenre) . De ha már volt szó a questrewardként kapható ládáról, akkor erről is egy kis infó: A láda kinyitásához egy speciális eszközre van szükség, – ha jól értelmeztem – akkor ez ilyen éteri tisztító eszköz, amit nem mellesleg 110k kinahért lehet megvásárolni. Ennek segítségével már ki lehet nyitni a ládát, amiből random mennyiségű coin jöhet.

A Coin questek a “grindelj sokat statikusan és akkor kapsz jó gear-t” elvet valósítják meg, jelen esetben a Mithril Coin questek ráadásul szokatlanul magas EXP jutalommal is kecsegtetnek. A sima/solo hunting quest pl. 2,2 millió XP-t ad. Ha figyelembe vesszük, hogy lvl51-ről lvl52-re 177 millió EXP kell a szintlépéshez, akkor kb 25-30 körből megvan a szint (quest XP + mobok megölése a questhez), ami – lássuk be – bőven tervezhető és reális alternatívát nyújt az egyéb fejlődési módszerek (pl. instázás) mellett. Nopersze monoton grindelésről beszélünk, ami nem túlságosan nevezhető izgalmas időtöltésnek.

Az összes Mithril Coin reward (fegyverek és armor) lvl51-es szintkövetelménnyel rendelkeznek, tehát azok akik grindeléssel szeretnének fejlődni, azok egyből a magukra is tudják venni a jutalmakat. Érdekesség képpen a Legionary level 2-es setből vásárolható lesz zöld,kék és arany set is. A gradenek és az adott itemslotnak megfelelően más és más ára van az adott tárgynak:

Mindez szép és jó, de az egyébkénti Coin rendszerre épülő új frissítés, még nem feltétlenül sarkallna arra, hogy egy postot irjak róla. Ami sokkal érdekesebb, az inkább a megvásárolható ruhadarabok és fegyverek kinézete. Az 1.9-es gearek és fegyvereknél picit kellemetlenül éreztem magam, mert nem éreztem a grafika munkát annyira ütősnek mint pl. a Tahabata, Anuhart, Abyss gearek esetén, ami ugye arra engedett következtetni, hogy némileg hanyatlik ezen a téren az Aion minőségi szintje. Megjegyzem ez egyébként nem meglepő, a legtöbb MMOban a popularitással együtt jár, hogy az itemek kinézetét már jóformán futószalagon gyártják és ez meg is látszik rajtuk. Nos a Mithril Coinért kiváltható Legionary level 2 itemcsalád kinézete nekem visszahozta a reményt. Az összes ruhadarab beteg jól néz ki. Az összes ruhadarab és fegyver megtekinthető a koreai powerwikin. (Ne foglalkozz a koreai szöveggel, picit lapozz bele és megfogod találni a képeket, nehéz mellé nyúlni)

Csak érdekességképpen néhány személyes kedvencem:

Legionary 2nd Chain Set - enyhén érezhető a hasonlóság a WoW-os tier2 judgement sethez, talán nem véletlen...

Legionary 2nd Orb - továbbá ott van rajta a cloth set is, amin érdekes "kisállat" kiegészítők is feltűnnek. Az orb pedig valójában valami rubik kocka beütést kölcsönöz.

Legionary 2nd leather set - A minimalizmus jegyeit sugalló ruhaköltemény, mely gondoskodik róla, hogy csak a feltétlenül szükséges bőrfelületeket fedje.

A konkrét item statokról csak koreai screenshotok vannak, és most nagyon nem visz rá a lélek, hogy közel 200 itemet lefordítsak, de pl. az Elite (sárga) fegyverek esetén elmondható, hogy a lvl51-es Mithril Coinos fegyverek kb 5-10%-kal gyengébbek mint pl. a lvl50-es Miragent fegyverek. Ugyanez kb igaz a többi itemre is. Viszont a Coinból kiváltható pajzsok mindenféleképpen jók. Mindkét pajzs (tankolós +agro, healelős -agro) közel 10-15%-kal jobb mint pl. az Anuhart arany pajzsok.

Ennek fényében kiknek ajánlott foglalkozni a Mithril Coin gyüjtéssel? Főleg a casualabb beállítottságú játékosoknak akiknek eszük ágában sincs több mint 100 milliót belecsengetni a Miragent Set-be, helyette inkább beraknak egy jó zenét, vagy berakják playlistre a kedvenc sorozatukat és mehet a grind órákon keresztül.

Még egy apróság: Az Attack Speed és Casting Speed statok 19% helyett 16%-ot adnak. Ezt egyébként visszamenőlegesen nerfelték a Platinum (Legionary 3rd lvl fegyverek) esetén is.

~ by Menorel on .

Aion

4 Responses to “[2.0] Elite Leginary 2nd lvl itemek és a Mithril Coin”

  1. Egész jól néznek ki. Az eddigi legrondább set amitt láttam az a fenri plate set.

  2. Tényleg jól néznek ki. Öröm lesz az ilyen ellent csépelni 😀

    Amúgy most is a 2k coinos fegyver, ha csak megveszed a hozávaló coin/eye mennyiséget 24-26 millába van. A komplett felszerelés pedig kb 120 – 140 millába, vagy iszonyat farmban van.
    A Fenrir set pedig csak 50-es és még jobb is talán, árban pedig kb. ugyan az (már ha a gatya lépésnél 2.-3. alkalomra proccol a kedves HoM és nem 10.re se)

  3. Wow, az Orb brutáltetszik. Végre nem csak másszínű lebegő gömb. És a darabszámok is sokkal reálisabbak.

  4. Úgy néz ki mint a companion cube a Portalból.

Comments are closed.