header image
 

Nyílt levél a szerzői jogvédelem kapcsán

Mindjárt egy elnézés kéréssel kezdeném a blog olvasói felé, hogy egy ilyen témával borzoljuk a kedélyeket, de nem találtunk más módot, hogy elérjük az illetékeseket. Már egy jó ideje követem nyomon, hogy egy hazai tört szerveren játszó légió hivatalos honlapja igen lazán értelmezi a szerzői jogokhoz fűződő jogainkat. Az alábbi nyílt levél ezen légió honlapjának üzemeltetőnek szól:

A Variance Blog minden tartalma, így a blogon lévő postok is szerzői jogvédelem alatt állnak. Ezt a jogvédelmet a keretrendszer üzemeltetője (WordPress.com) nemzetközi jogi egyezmények alapján biztosítja számunkra. Bár a blog magyar nyelvű tartalmakat tartalmaz és magyar személyek is a tartalmak készítő, ennek ellenére a blogot megjelenítő keretrendszer az USA-ban üzemel, így az azon található tartalomak az ottani szerzői jogi védelem alatt állnak.

A Variance Blogon lévő tartalmak a bloghoz kapcsolódó szerzők (bloggerek) szellemi tulajdonát képezik. Ezek egy része mögött nagyon komoly (néha több napos- hetes ) kutatómunkák állnak. Ennek értelmében elvárjuk, hogy a bloghoz kapcsolódó munkánkat senki ne próbálja elidegeníteni és a saját munkájaként azt publikálni.

Szeretném idézni az adott légió honlapját üzemeltető szolgáltató ASZF-jének 1.2-es pontját: “1.2. Tilos a hatályos jogszabályokba ütköző tevékenységet végezni, szerzői jogokat sértő tartalmú anyagot a *******.hu oldalain elhelyezni!”

Nem szeretnénk ebbe az ügybe sem a WP-t, sem a kérdéses szolgáltatót bevonni, ezért felszólítjuk az adott légió honlapjának üzemeltetőit, hogy hagyjanak fel jogsértő magatartásukkal és visszamenőlegesen szüntessék meg azt.

Félreértések elkerülése végedt tisztában vagyunk azzal, hogy az interneten szokás szabadosan értelmezni a szerzői jogokat, azonban azt pofátlanságnak tartjuk, hogyha valaki a forrás megjelölése nélkül copy-pasteli a postokat tőlünk és teszi ezt úgy, hogy a postok végén ott szerepelteti: “All rights reserved.(Minden jog védve) Copyright © 2010 Webpage by XXX”

Amennyiben a jövőben a kérdéses oldal üzemeltetői szeretnék elkerülni az ilyen nyílt leveleket, akkor legyenek már kedvesen legalább egy contact e-mail címet kirakni a honlapjukra, hogy valahogy el lehessen őket érni direktben.

—————–Ad SPACER——————-

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “Nyílt levél a szerzői jogvédelem kapcsán”

  1. Hát szvsz le se szarnak de ha így tesznek igen hamar el lesz távolítva minden az oldalukról ami innen van, akár még be is szüntetik a kis honlapjukat, szal csak okosan srácok.

  2. Csak nem ugyna az a caapat, akik az aionhun oldalt is kopizták? :O

  3. Dettó ugyanez van feliratoknál, csak még esélytelenebb… Teljes mértékben megértelek titeket.

Comments are closed.