header image
 

Napi Rövid… – 2010.06.24.

Kicsit körbenéztem a nagyvilágban, hogy hol milyen visszajelzések érkeztek a Merge és Transfer témák kapcsán, meg úgy általánosságban Aion fronton.

(Napi random kép rovat -placeholdernek-)

  • Magam is komoly meglepődéssel tapasztaltam, hogy Faelan megmondta a tutit a fortress timerek kapcsán. Sokan problémáztak, hogy mekkora szemétség már a 23:00-ás siege, mert hétköznap nagyon sok ember nem engedheti meg magának, hogy 11-ig várjon a siegekre, pláne, hogy este 10-ig nem is derül ki, hogy lesz-e egyáltalán érdemi siege. Faelan elmondta, hogy ez az egész már a 2.0 miatt van. Ugyanis az 1.9-ben már átálltak a 2.0-ás siege rendszerre, amelyben a Ground Abysson lévő fortressek támadása majd este 9-kor és 10-kor lesz, tehát ennek megfelelően a “régi” abysson marad az este 8 és a 11. Ez persze jó válasz lehetett Koreában, ahol ugye az 1.9 live és a 2.0 PTS között kicsivel több mint egy hónap telt el. EU/NA-ban viszont alaphangon egy négy hónapos időszakot kéne hogy áthidaljon az 1.9, lehet célszerű lenne “átállítani” a timereket addig is. Persze erre a részre nem született érdemi reflektálás Faelantól.
  • Merge témákban nagyon vegyes a visszajelzés. Néhányan sírnak és az Aion halálával dobálóznak a szerencsétlen párosítások miatt, de a többség felfogja, hogy bármi is történjen, de játékosok koncentrációja kevesebb szerverre összességében előnyös lesz.
  • Több összevonandó szerver topicjaiban is érdekes helyzetek kezdenek kialakulni. Jó példa erre a Spatalos és a Gorgos, mindkét szerveren az Asmo oldal fenntart egy-egy szövetséget, amelynek a tagjai sharelik a medálokat egymás között. A szövetségek oda-vissza ajánlják az együttműködést, de az látszik, hogy mindkét oldal szeretné megtartani magának azt a jogot, hogy az ő szövetségébe olvassza be a másikat és ő intézze az “ügyeket”, ő adja a leadert, stb. Remélhetőleg ezek a feszengések még a tényleges merge előtt megoldódnak, hiszen elég vicces helyzetet szülne, ha pl. “New Spataloson” az Asmo frakció két egymástól független szövetsége próbálná egymás elől elfoglalni a fortresseket.  (No persze nem mintha nem láttunk volna már ilyesmit)
  • Sokszor és sokféleképpen szidtam már a nyugati PowerWiki-t, annak hanyagsága és használhatatlansága miatt. Nos úgy néz ki a nyár jó alkalom lesz az NCWestnek, hogy gatyába rázza az egész powerwiki-t. Több alacsony szintű instanceról is már elkezdődött néhány beszámoló, de kétség kívül a legnagyobb vállalkozásba  a “Named Monsters” bejegyzéssel kezdtek. A outdoor zónák már többé-kevésbé készen vannak, én már néhány instance is feltöltésre került. Mindez persze csak és kizárólag az USA powerwikiben érhető el, az EU-ba gondolom majd akkor rakják át egyben, amikor kész lesz a teljes téma.

Global AD Tags: Aion, Spatalos, Variance Blog, NCSoft, NCSoft West, Tera, AionOnline

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…

~ by Menorel on .

Aion