header image
 

EU/ENG szerverek frakció limitációja

A mai nappal változott a karakter létrehozási korlátozás az alábbiakra:

[ENG] Spatalos

  • Asmodians Only

[ENG] Telemachus

  • Both Factions Available

[ENG] Perento

  • Both Factions Available

Tehát a Telemachuson és a Perenton kvázi helyre állt az elmúlt néhány hétben (gondolom főleg a 2.0 miatti tömeges visszaáramlásnak köszönhetően)  a frakció balance. A Spatalos persze továbbra is a fekete bárány…

Csak érdekesség képen a három szerver elmúlt egy hetes statisztikája az abyssrank.comról: (A Perentó  esetében még meg is érthető a frakció limit eltörlése, de a telemachuson nem biztos, hogy ez annyira okos ötlet volt…)

~ by Menorel on .

Aion

51 Responses to “EU/ENG szerverek frakció limitációja”

  1. A spatalos idővel totál ki fog halni… és még merge sem megoldható, mert borítaná fel a szervet ahová viszik…

  2. Tegnap átugrottam a 40-es assával Abyss-ba valami küldi miatt. Éppen olvasgattam a küldit, amikor feltűnt hogy egy hót piros asmo elhúz mellettem. Már éppen feladtam magamnak az utolsó kenetet, amikor látom, hogy írt valamit: “dont kill me”. Ezen akkorát röhögtem. Írtam neki, hogy nem ölöm meg, csak csinálok egy fotót róla, mert kihalóban van.:)))

  3. Pff, beleolvastam a spatalos topicba QQSource-on, szánalmas. Minden elismerésem azoknak akik még ott játszanak, én biztos canceleztem volna az előfizut, ha maradnom kellett volna :S

  4. Cancelezni??? Én pont ma jövök vissza játszani 🙂 úgyhogy még több elyos lesz.

  5. De szerintem itt a balance ot nem fogja megoldani h ez a te itt csak asmot kezdhetsz dolog. Itt már az NCwest nek kéne beleavatkozni. Amolyna event szerűen mert ha csak átpakolnak egy csomó embert akk megint rge quit ok lesznek. Ilyen event lehetne pl ha átmész Spatalosra asmoként akkor 2 hónapon keresztül hetente kapsz egy major crown-t vagy ha hozod az egész légiódat it (nem 2 fős légiókra gondolok) akkor minden tag aki jön 2 major crown kap hetente. Más megoldást nem nagyon látok. Kíváncsi leszek mikor esik le nekik a tantusz.

  6. Ah, természetesen asmokra gondoltam, nem a PvE orientált, easy módban játszó elyosra, akik maradtak 🙂 No offense 😛
    Személy szerint akkor sem mennék vissza, ha ingyenessé tennék a játékot az aktív spatalos asmo accal rendelkezőknek. 🙂

  7. Szerintem egy 90 fős normálisan gearelt légió is sokat tud dobni a ballance-on. Amúgy meg nem az asmóknak adnám a crownokat, hanem jól kiégetném az elyosokat. Minden dupla áron menne, dredgion folyamat foglalná a fortjait. (természetesen random délelőtt) 🙂 stb.

  8. +90 fő jól gearelt vs 7-800 aminek a fele overgeared? Good story bro. 😀

  9. Nagyon egyszerü.
    Rendezzen ncwest jó kis eventeket spataloson csak elyos oldalon.
    Úgyis elkurják õket ahogy szokták (asmo coinokat fognak kapni, random karakterek eltünnek bekerülnek az accountokra,soha megnemkapott rewardok)
    Eredmény : elyosok fejvesztve cancelezik az accjaikat-> helyreáll a balance.

  10. a létaszám egy dolog, a szervezettség és a hozzáállás pedig a másik fontos dolog, ami hidd el legalább olyan fontos, mint a létszám.Ha Telemachust megnézed, légiórank, asmo oldal, kb azt látod, h van 3-4 nagyobb légió, ami jól szervezett, és kb megközelíti a 90 főt, és minden siegen és egyéb eseményen ott van. Kb ez a pár légió teszi ki a ballance-ot jelenleg. A gond az, h a spataloson van kb 3 olyan légió, ami eléri a 80 főt, Telemachuson meg 14+ legalább. Viszont Spataloson elyos oldalon is csak 6 ilyen légiót láttam. Viszont van egy csomó 40-50 fős légió az asmoknál, ami sztem azon a szerveren instázáson kívül semmire sem jó. Lehet, hogy át kellene szervezni kicsit a dolgokat, és akkor még esélye is lenne az asmoknak.

  11. Kedves Szergely

    A kb 10 transfer slotot kb 500 elyos hammereli nonstop abban a nanoszekundumban ahogy online. Szerinted hogy a rákba lehet innen elmenni elyosként? NCSoft nem tud mit tenni és nem tudják hova rakni a kb 400 pvp elyost annélkül, hogy a többi szerver paffra menne.

  12. Dvine: ez biztos így is van, csak emiatt valahogy senki sem sír, miközben még mindig megy az asmo oldal fikázása, hogy mekkora lámák, aztán ha leölnek egyet kapásból akkora PvP betyárok lesznek, hogy az csak na és kijelentik, hogy spataloson még van pvp… Tipikus példa, pár hete mesélte egy ottragadt tag, abyssban mobozás közben leölte egy full 50-es pvp gearben levő sin, majd private storeban lenoobozta az illetőt. Szánalom.

  13. Semmit nem jelentene, ha egy 90 fős aktív pvp orientál és relatíve jól szerelt Asmo légio átteleportálódna a Spatalosra. Simán bedarálnák azt is a létszámmal, plusz ahonnan eltűnt ez a légió borulna a bili, vagy már fejre is állna…

    Az se csábító, hogy hetente kapnék 2 major crownt, mivel ennyiből semmit se tudnék venni. DG és fort nem nyert, PVP-ben meg magas rankon átváltozás előtt csak opóka nyalóka van és utánna se biztos, hogy arany az élet arra a 10 percre.

    Perentora meg nem kell több ely nekem személy szerint. Így is van elég és épp balanceolt-nak tűnik a szerver. (Grund abyss-on is oda vissza tud menni a labda mindkét oldanak éppen és a balaur pont fűszerez: hol az egyik oldalt, hol a másikat opatva sorra /pl most az asmokat/)

  14. Malacithe: Szerintem pedig ennyi siege mellett ha az asmok szervezettebbek lennének, tudnának foglalni fortot, max a megtartása lenne nehéz. Nem tudom elképzelni hogy ennyi fortress és ennyi siegetime mellett nem találnának olyan helyzetet, amikor az elyosok védelme kevésbé szervezett esetleg megoszlik. 3-4 normális légió meg simán elfoglal egy fortresst viszonylag gyorsan. A 90 fős légióval kapcsolatban asszem félreértettél. Az ottani 40-50 fős légiókat kellene összekapni, ha működnek egy normális légióvá, mert ha külön-külön mennek, annak semmi értelme. Nem tudnak kirakni egy rendes allyt úgy hogy minden kasztból a megfelelőek kerüljenek egy partyba. Aztán azt sem árt megszervezni az ott lévő légiók között, hogy ki támad és ki supportol és egyáltalán a siege kinek a vezetésével menjel le. Ezt kis légióknál megint csak nehéz összehozni.

  15. Zender, te melyik szerveren és milyen fajjal játszol? Csak úgy kérdem 🙂

  16. asmo és telemokus,

    Zender azt felejti el, hogy kb a seggét törölheti a szervezett 90 föjével mikor a 90 före jut 300-400 elyos, és méghozzá iszonyat jol geareltek, emellett mint mondtam kb a seggedet törölheted szervezetten is…

  17. ja, mert az a 90 asmora jutó 300-400 elyos az 24/7-be ott van egyszerre mindenhol a map-on… Azt nekem nem adod be hogy minden egyes siegetime-kor minden egyes fortresst ekkora létszámfölénnyel tudnak védeni. Amúgy meg kb lv50 alatti karikról lehet szó(vagy 50es “velediscsaktöbben vagyunk” kari), mert ahogy elnéztem, 6 olyan légió van ely oldalon aki 80 fő felett van és 3 asmo oldalon. (2:1 túlerő) Feltételezem ebből ha siegelni megy 2, az már király. Viszont, ha menne mind a 3, meg a kisebb légiókból összeállna egy negyedik, akkor az már csak 1,5x túlerő, ami még mindig lehet sok, de egyáltalán nem nevezném esélytelennek. Az artifaktok használatának időzítésével és jó irányítással szerintem ez kontrolálható. A gear meg fontos, de azért az abyss ruhák és a Fenris set között olyan hatalmas különbség azért nincs, hogy emiatt ne menjen valaki. A Fenrist meg ugye pve-vel simán ki lehet szedni, most meg már pláne nem nagy művészet.

  18. Tippelek: spatalos elyos 😀 Esetleg telemákos elyos 🙂

  19. Egyébként Telemakkos/asmo szerón/oldalon játszom, ahol merge után ugyan ez volt a probléma. Az elyosok itt is létszámfölényben voltak. Aminek az egyik oka az volt, hogy SENKI NEM MENT SIEGERE… Medált volt egy rakás, a fort instákból mindenki kiszedte amit akart, vagy kiégett a sok pve-vel töltött időn,sokaknak a lag miatt nem volt kedvük menni, a nagyobb klánokból elszállingóztak az emberek, nyári szünet volt, 0 összetartás, és még a kis karikból is jobb AP jött, meg mókásabb is volt. Ettől független az elyosok valószínűleg többen is voltak, így az asmók motívációjának hiányában volt egy laza nyaruk.

  20. Szergely a Spatalos Asmot azért fikázzák, mert az első bebukott siege után elhúztak Perentora ezmode-ért. Láttam a screenshotokat amin a merge utáni elbukott siege után irgalmatlan mennyiségű légió nélküli asmo ül primumban perento transferre várva. Gondolom ezért megy a fikázás..

  21. Úgy érted 6 hónap bukás után, és 3 nappal a merge után. Ez egy örök vita téma és mindig is objektiv voltál Dvine AionQQ-n is. Tudom szar hogy hiába repkedtek 5-6 fős groupban Abyssban és nincs senki akin meg lehetne csinálni a daily q-et. De vhogy nem tudok együtt érezni …

  22. Szergely: Én pl. soha nem nooboztam le senkit akit leöltem, kivéve persze Corot, de nyilván az jogos volt 🙂 Szóval akkor 1:1 a spatalos elyos normális/aberrált mutató.

  23. Akkor viszont nem értem. Ugyanis amit mondasz, az csak elméletben működne. Viszont ha már elméletnél tartunk, akkor feltételezhetjük, hogy az elyos oldal is ugyan olyan lendülettel veti bele magát a csatába és már elméleti szinten is megbukott a dolog. Tudom, mert spatalos oldalon számtalanszor próbálkoztunk kevés sikerrel és mindig a létszámmal voltak problémák. És lehetne azt mondani, hogy ha mindenki ott lett volna, de ez az mi csak elméletben működhet, mert mindig lesz aki inkább instázik, mert laggol az ostrom/esélytelen/mert miért ne stb., vagy épp vacsorázik, csak benézett, szintezik ésatöbbi. És ez mindkét oldalra igaz, részvételi arányról lehet csak beszélni, nincs és nem is lesz olyan, hogy mindenki. És egyenlő arányok mellett sem épp felénk billent a mérce.
    A szervezés/szervezettség megint egy olyan dolog, ami földbe döngölhető pusztán túlerővel. Hányszor volt rá példa, hogy a légióvezetők külön ventrire csatlakozva irányították az egész asmo sereget, külön siege channelen adták az utasításokat, seregszemlét tartottunk altgardban jóval a csata kezdete előtt stb. Persze voltak kisebb nagyobb sikerek, de még jóval a merge előtt. És ki lehetne térni a merge és free transfer hatására is, lehet okolhatja egymást a két oldal, de a legnagyobb failt itt egyértelműen az NCSoft követte el, hogy merge után AZONNAL bejelentette a free transfert.
    És most megint nem egyszerű a dolog, mivel az új kontent magábaszippantja a PvE warriorokat, de a szintezés már kivétel nélkül mindenkit foglalkoztat.

    Dvine: akkor térjünk ki a merge és free transferre is. Mergevel megkaptuk ugye Gorgost, ahol picivel erősebb volt az asmo, tehát kedvezőnek tűnt a dolog balansz szempontjából. Igenám, csakhogy a kisebb létszámú szerver asmójai nem éppen ilyen mennyiségű/felszereltségű elyoshoz voltak szokva és az első faceroll után megtagadtak minden együttműködést (a többség legalábbis), mindenki a régi gorgosért sírt. És ezzel egyidőben bejelentették a free transfert (EPICFAIL2), ezzel lehetetlenné téve, hogy bármilyen összefogás kialakuljon a két szerver játékosai között. Mert. Gorgos asmo: ők aztán nem maradnak ilyen szeméttelepen, spatalos asmók fail, elhúznak az első alkalommal. Spatalos asmo: még nagyobb szopás lett a szerver az idióta gorgos miatt, közel félév szopás után ennyi bőven elég volt. –> Top légiók bejelentik, hogy távoznak. –> Felmerül a kérdés a legtöbb játékosban, hogy mi értelme van akkor maradni? “Bizony hülye aki nem megy, megyek én is” gondoltam és gondolták még rengetegen. És elkezdődött Spatalos “evakuálása”.
    És igen, spatalos elyos felháborodott ezen, hogyhát mekkora balansz volt itt és micsoda lámák az asmók, hogy elmenekülnek easy módba. És itt jön az irónia: mondják ezt, akik jóformán kezdetektől easy módban játszottak (és ne jöjjünk most az AD korszakkal, ne vicceljünk). Nem meglepő módon nem igen akadt elyos követőnk, kifogás: miért mennének, nem ők választották a merget, itt kell harcolni és nem elmenekülni. Aha. Aztán valóban korlátozni kezdték a transfert, mire pár elyos észbekapott és szedte a sátorfáját. Közben ilyen topicok jelentek meg, mint pl. az “morning excersise”, ahol egy nevesincs sorcerer screenshotot tett közzé, amin dp-vel letarrolt 4-5 riften átigyekvő alulgearelt/lowbie asmo-t és arra élvezett, vagy pl. a Te topicod Dvine, ami megintcsak a flame-re ment ki (nem mintha mást lehetne várni QQSource-on). Persze lehet hibáztatni itt bárkit, de ha végiggondolja az ember, akkor látszik, hogy a merget követő azonnali free transfer vágott oda végleg spatalosnak. És nem azok, akik éltek a lehetőséggel.
    Btw, easy mode. LOL. Perentónak se elyosra, se asmóra nincs szüksége több, mivel nemcsak az egyensúly van meg, hanem a populáció is tökéletes. Easy mode nem az amikor normális körülmények között játszik az ember, hanem az, ami spatalos elyos oldalon van/volt. Erről nem ők tehetnek természetesen, ahogy ezt már levezettem, csak nem kéne erre ugrálni 🙂

  24. Uhh, wall of text, sry 😀

  25. Az első fele Zendernek ment, csak melóban nem tudok folyamatosan gépelni, bocsi megint 🙂

  26. Myname

    Az hogy hat hónapig buktatok ne legyen már az elyos hibája, a merge előtt televolt a spata forum emberkedéssel, hogy majd a mege után kapunk az arcunkba. Objektívkedni pedig lehet, de a végeredmény ugyanaz Bátor Sir Robin. Az abyss daily-t pedig már senki nem csinálja fyi 🙂

  27. Világos Szergely amit mondasz. De mégis mi más megoldást látsz a transferen kívül? Én mondjuk speciel nem nagyon örülnék, ha még több asmó jönne Telemakkosra. Szeretem a gyengébb oldalt erősíteni. meg kicsit nagyobb a kihívás, cserébe kicsit több is a fail.

  28. Persze, épp azt mondom, hogy nem azokat kéne okolni, akik éltek a transfer lehetőségével. És ellenben azzal amiket fröcsögnek, nem az easy mode keresésről van szó, hanem egy kiegyenlítettebb játékélményről. Biztos van ilyen is, sőt. Nem is kevés. De akikkel átjöttem, azok mind PvP-re koncentrálnak, sőt, az aktívan PvP-ző elyos jelentős része (30-40% talán) már firssen transferelt és ez szerintem teljesen normális.

  29. Dvine, én azt szeretném ha látnátok végre – már mint TI elyos -, hogy mikor már eleget szívtunk akkor léptünk (én nem irtam hogy Ti tehettek róla) Csak azt szeretném ha nem hangoztatnátok lépten nyomon hogy az a 90-120 aktivan siegelő Ős Spatalos asmo tehet a kialakult helyzetről akik Perentora távoztak.

  30. Hát ami spatalos asmo oldalon megy az már szánalmas…van most fent 380 50+os asmo, de nem vennék a fáradtságot hogy rámenjenek a ground fortressre. Van össz-vissz 120 ember aki jár oda és minden nap próbálja elfoglalni(énis), de a többség annyira szar gearbe is van hogy kevés…Ennek örömére még mindig nincs spatalos asmo oldalnak ground abyss fortresse 🙁

  31. Na de holnap én is uj serveren ‘ébredek’ 😀 bocs a dupláért

  32. melyikre mész?

  33. Perento! 😀 Remélem.

  34. te szerencsés 😀

  35. Xaxaxaxa, welcome 😀

  36. “vagy ha hozod az egész légiódat”
    Tényleg jó is lenne ha lenne annyi asmo hogy minden szervert balance-olni lehetne. Az igazság viszont sajnos az hogy jóval több Elyos játszik mint asmo. Szerintem akkor sem túloznék ha azt mondanám, kétszer annyi. Ebből adódóan kétlem hogy valaha is lesz rendes balace a frakciók közt minden szerveren. Erre pedig az sem jelent megoldást hogy korlátozzák a létrehozható karakterek frakcióit hiszen egy az aionban új játékos nem fog csak azért asmo-t csinálni mert Spataloson Elyos-t nem lehet. Fogja magát és csinál ott ahol lehet, már ha elyos szeretne lenni. Az egyetlen megoldás az lenne hogy ha az elyos-nak lehetősége lenne frakciót váltani ahogy azt már máshol is kifejtettem. A cuccai szépen átalakulnának az asmo megfelelőinek és kész is. Persze ilyesmi sosem fog megtörténne hisz egy event-et( elyos coin asmonak) vagy transfer-t(eltűnt vagy bónusz karakterek.)sem tudnak epic fail nélkül levezényelni. Talán még korai de szerintem lassan temethetjük a játékot. Mert azt kötve hiszem hogy valaha is csinálnánk pve és külön pvp szervereket.

  37. Na most én nem szeretek easy módban játszani és főleg nem vagyok pve játékos (és nem vagyok szétgearelve nyugodtan meg lehet nézni ezen a néven van a karim is egy darab 30 as kék abyss övnél sincs többem ami pvp cucc lenne). Mellékesen az alacsonyabbak megöléséről meg csak annyit h szándékosan sosem csináltam az néha előfordult h kisebbet öltem le(főleg sorcikat vagy sm eket) de csak azért mert nem tudam h mekkorák lehetnek és csak később néztem meg plusz ez a két kaszt még akkor is nagy fenyegetés ha 5 szintel kisebb. Nem egyszer fordult elő az h mondtam az Asmonak h nem fogom megtámadni mert teljesen felesleges erre a nagy többség nekemuggrik és ha véletlenül 2 ütésből behal akkor én vagyok a noob.
    Nem szidni akrom a pve játékosokat mert nagy részben nekik köszönhető h tele van a broker és agazdaság összeomlana nélkülük.
    Továbbá nem azért vagyok Spataloson mert ott elyosnak könnyű meg orrba szájba lehet nyomni a pve-t. Hanem azért mert a légiónk ott maradt és jó velük játszani.
    Ha mindenki fogná magát és úgy döntene hogy átvándorlunk máshova akk oké nekem aztán tökmindegy hogy hogyan hívják a szerót amin játszok.
    De Masako ez a frakcióváltósdi nekem is eszembejutott mint megoldás és még akár át is állnék a sötét oldarra csak h végre szórakozzak. Csak itt is él a mondás h “Egy fecske nem csinál nyarat” jelen esetben meg “galamb” pláne. De főleg azzal van a bajom h nem tetszik az asmok területe. Megvan a maga szépsége de nekem valahogy nem jön be.

  38. Des a területre megoldás lenne, ha hirtelen viccből megcserélnék az oldalak területeit és az Asmo-é lenne a Barbi világ, az Ely-é meg a Dark Fantasy 😀 Hirtelen de sok Asmo lenne akkor, ha melléadnál a farkcio váltás lehetőségét is 😀 😀
    Igaz lehet ez esetben hirtelen felindulásból cancel lenne az accom, mivel nem vagyok barbi-ken hívő és nem kedvencem a rózsaszín 😀 Én kommantom ezt a Dark Emó vidéket amin lehet rohangálni, meg a sok hó se baj, csak lehetne bnagy megatron hóembereket éípteni belőlle és ráküldeni az Ely-re osromkor 😀 Halál vicces hócsata lenne 😀

    A Perentó szerintem is jól elvan most létszám üggyileg (asszem már ítam is). Mostanában már sige timer aktiváláskor be is laggol (nállam), gondolom a népesség miatt. (Saját 3 feps-emről ostromkor nem sírok, nem érdekes 🙂 )

    Továbbá a Perento-n feltüntek a Spatalos Ely neves arcai (Lásd Vipu is itt rohangál valahol állítólag, de még csak a locate-jét láttam 😀 Hülye lennék odamenni 😀 )

    Írva volt, hogy az artifact-ok helyes és jó időben történő elsütése döntő lehet egy csata során. Na ezen jót röhögtem, bocs. Spataloson konkrétan nem egy ostrom volt, főleg merge után olyan, amikor egyszerre elsütöttük HF-et meg még az isten tudja mit többet is és nagy B. semmi nem történt! Max meghalt pár kósza lowbie… Az előttünk lévő Ely csorda ugyan ott volt, ahol előtte, csak mi darálódtunk le rajta szépen ey szép roham során.

    Jó szervezés és irányítás: Igen megvolt, nem is egyszer, nem is kétszer, aztán ugyan úgy jött a végtelennek tűnő piros folyam, körbefolyt minket és végül Robinson se élte túl, mert elnyelte a szigetét az óceán 😀 (mindíg megmarad az emlékezetemben az a Miren ostrom, amin bementünk a kapunk, majd a kapu belső felén csináltunk úgymond egy Római teknőst, csak a teknőst széttaposta az elefánt 😀 ) Ugyan ezt megcsináltuk anno mi is a Perentora érkezéskor az elyvel, úgy leszendvicseltük őket, hogy asse mondták HAMBURGER! 😀 Csak mostanában már ezt nem lehet csinálni, mert visszaharap a szendvics (egyenlítődtek a létszámok és az aktivitások).

  39. Ne haragudjatok , de itt többen is esküdöznek , hogy ha jól van szervezve a lágió akkor rengeteget számít : NEM tudod az a baj , hogy a zerg ellen semmit ! Amíg felmész és pl 1 asmora 10 elyos jut akik nem is kell hogy partyban legyenek , elég ha csak fejetlenül nekedesnek már vége is. Lehetsz te akár milyen jól szervezett stb..

  40. Csak érdekességképp összeadogattam a spataloson jelenleg online asmók számát 1-55ig, mivel emergency maintenance van… Szóval 781 fő. Ebből 258 van lvl 50-55 között, s mindössze 10 lvl55-ös van.

  41. És most hogy jobban megnézem, annak a 10-nek a felét ismerem 😀

  42. és a 10nek a másik fele alt 😛

  43. Alt 55-ös? Egyelőre nemhiszem, hogy sok ilyen lenne 🙂

  44. “nem kedvencem a rózsaszín”
    Megbocsáss, asmo oldalon divat a feketét a rózsaszínnel keverni 😛
    Elég csak azokra a csodaszép szárnyakra gondolni. 😛

    Des, természetesen egy “galamb” nem csinál nyarat de szerintem sokan vennék a fáradságot hogy átálljanak a Dark pink side-ra.
    Mert hogy ezen kívül mást megoldást nem látok a mérleg nyelvének középre billentésére.

  45. Hát ha az a 270 asmo mondjuk pve helyett mondjuk 1-2 órát siegelne, azthiszem lenne eredménye.

  46. Ezt a “mi lenne, ha…” témát már átrágtuk 🙂 Teljesen esélytelen mindkét fél részéről.

  47. Ha az a 270 pve asmo összeszedné magát és nekifogna karcolgatni a nagy és erős elyos érát, akkor az a kb 600 pve elyos is összeszedné magát és elkenné az asmo száját, ahogy ezt történt már az elmúlt egy évben oly sokszor. Ezt követően az asmo megint elkezdené szidni a ‘vezetőit’, hogy milyen lámák, hogy ebbe belerángatták őket.

  48. qft

  49. Mi az a qft?

  50. Quoted for truth. Magyarul, ez teljesen így van 🙂

Comments are closed.