header image
 

Profession: Alchemy áttekintés

A nagy profession bemutató első állomásaként az Alchemy szakma kerül bemutatásra. Amennyiben semmit nem tudsz még az Aion szakmákról, akkor javaslom előbb olvasd el a szakmák rendszerét általánosságban bemutató leírást.

A szakmát lvl10-es szint elérését követően lehet megtanulni a fővárosban (Sanctum, Crafting District észak-nyugati terme.) Az Alchemy szakma kiválasztása és megtanulása után egy rövid questet kell végrehajts, melynek során néhány Lesser Elemental Stone-ból kell port készíteni. Ezt követően a szakmát vásárolható receptek (ugyanebben a teremben lévő vendornál lehet venni a “Design”-okat) vagy Work Order questek segítségével lehet húzni. Érdemes egyébként a kettő módszer vegyítésével szintezni a szakmát, bár ebben az esetben bizonyos mennyiségű gyűjthető alapanyagra is szükség lesz. Mielőtt belevágnál az Alchemy szakmába nézzük mire is jó pontosan ez a szakma:

  • Italokat (potion) tudsz készíteni, amelyek mana-t vagy hp-t töltenek vissza. Persze számos további ital is készíthető, talán ami a legfontosabb a fly time-ot visszaadó italok (Remedy of Wind). Ezekre nagy szükséged lesz Abyssban és nem mindegy, hogy magadnak tudod ezt gyártani, vagy egyéb módon kell hozzájutnod.
  • Varázstekercsek (scrollok): A scrollokkal bizonyos képességeidet (mint pl. az attack speed) tudod gyorsítani vagy erősíteni rövid időre (10-30 perc). Szintén scrollok segítségével lehet erősíteni a mágikus támadások elleni védelmet is.
  • Spellbookokat és Orbokat tudsz készíteni, melyek a Sorcerer és Spirit Master classok fegyverei.
  • Mana stoneokat tudsz erősíteni.
  • Magas szakma szinten az Alchemy segítségével lehet elkészíteni a Fortress ostromok során használandó ostromgépeket.

Kiknek javasolt ez a szakma?

  • Sorcererek és Spirit Masterek számára mindenféleképpen javasolt, hiszen szintezés közben ezzel a szakmával tudják folyamatosan elérni a legerősebb spellbookokat és orbokat.
  • Gladiator és Assassin classoknak, mivel ők gyakran kerülhetnek szintezés közben olyan helyzetbe, hogy egy-egy potion által visszatöltött HP mentheti csak meg az életüket.
  • Bárki másnak, akinek nincs az ismerősi körében vagy a légiójában magas szintű Alchemy-s, aki hajlandó is craftolni.

Mibe került felhúzni a szakmát és mennyi EXP jött belőle ?

  • profession lvl1 és lvl99 között (a saját módszeremmel) 78.565 kinah-ot költöttem a vásárlandó reagensekre és összesen 151.271 EXP jött össze a szintezésből.
  • profession lvl100 és lvl199 között (a saját módszeremmel) 214.443 kinah-ot költöttem a vásárlandó reagensekre és összesen 583.444 EXP jött össze a szintezésből.
  • Ennél tovább a kína szerveren nem akarom húzni a szakmákat egyelőre (a karakter szintem sem indokolja egyébként)

Hogyan működik ez a manastone upgrade, mi ez pontosan?

Az Alchemy szakma minden bizonnyal legérdekesebb képessége a manastone erősítés képesség. Ennek az a lényege, hogy két ugyanolyan manastone-ból és egy reagensből egy magasabb szintű/erősebb mana stone-t lehet gyúrni. Sajnos a megvalósításhoz szükséges reagens nagyon drága(1000-4000 kinah), így nem túlságosan kifizetődő ezzel a lehetőséggel szintezni a szakmát. Viszont később a szakma egyik legkomolyabb profit forrása ez lehet, hiszen az olcsó, értéktelen manastoneokból akár zöld manastoneokat is lehet csinálni, melyeket el lehet adni a Brokernél.

Az alábbi táblázatban összefoglaltam, hogy milyen manastoneból – milyen profession szinten – milyen jobb manastone-t lehet csinálni. A zárójelben lévő számokat a critelés közben keletkező zöld manastoneok értékét mutatja:

aion-profession-manastones-transmute-raw

Alchemy szakma szintezése:

A Work Order rendszernek köszönhetően szinte ki sem kell mozdulni a trainertől. Megfelelő mennyiségű (temérdek) idő és relatív alacsony alapanyag költség mellett a szakma minden gond nélkül felhúható 200-as skill lvlig. (Tovább én nem húztam a karakterem szintje miatt). Nem elhanyagolható az sem, hogy a Work Orderek után vagy recepteket kaphatsz, vagy akár értékes reagenseket is.

Az alábbiakban két táblázatban összefoglalva mutatom be, hogy én milyen tárgyak és work orderek gyártásával húztam fel a szakmát. Egyáltalán nem kötelező így felhúzni. Mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő összhangot a Work Order és a hasznos végtermék craftolás között. Ha mégis ezen módszer mentén szeretnél haladni az alchemyvel, akkor mindenek előtt alább két bevásárló lista. A lista azokat a tárgyakat tartalmazza, amelyeket a szintezés közben nem szabad eldobálni/eladni. A legtöbbet a gathering szakmával lehet gyűjtögetni, de jópár olyan is van, ami simán csak a mobokból esik.

   aion-profession-alch-lvl1-99-shoplist-raw        aion-profession-alch-lvl100-199-shoplist-raw

Alchemy profession lvl1-99-ig:

aion-profession-alch-lvl1-99-raw

Alchemy profession lvl100-199:

aion-profession-alch-lvl100-199-raw

update.1: VV nicknevű commentelő javaslata alapján érdemes a 100-199 között nem aquamarine-t törni, hanem zircon-t, mivel a Zircon Powder alapanyaga a dmgreduction scrollnak. (Regular Shock Aletiation). A scroll-t 160-as Alchemy prof. lvl-en lehet megtanulni, így a második táblázatban szereplő “160 Work Order: Antidote” helyett/mellett ezt is lehet gyártani. Egyébként tényleg nagyon jó a scroll, szorult helyzetben nagy segítség lehet.

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “Profession: Alchemy áttekintés”

  1. Én azon röhögtem, hogy bármilyen szakmával lehet Master sztinten ostromgépeket (meg kiosk-okat) készíteni, még a szakácsokkal is.. igazán átgondolhatták volna.

  2. 100-199 közötti résznél Zircon kell a damage-elnyelő tekercshez, nem Aquamarine.

  3. Köszi az öttletet, beleraktam az anyagba a Zircont. Egyébként tényleg fura, hogy az összes szakmával lehet csinálni siege weapon-t.

Comments are closed.