header image
 

Rift – beszivárgás az ellenséges vonalak mögé

A legtöbb játékos lvl20 körül találkozni fog a Riftek pozitív vagy negatív hatásaival. A nagy kataklizma során a természet több törvénye is felborult, ezek egyikének eredménye a “Rift” néven létrejövő anomália. A játékban ez lényegében azt jelenti, hogy bizonyos időközönként megjelennek Eltnen/Morheim-en. Ezken a Rifteken kereszül át lehet menni a másik frakció területére és ott szabadon garázdálkodni.

A Riftek (a frakciók szempontjából) egyirányúak, tehát amelyiken át tud menni az Elyos azon nem tud átmenni az Asmodians játékos. Az adott zónába belépve azonnal jelzi a játék, ha van nyitott Rift egy üzenet formájában a képernyőn. Ilyenkor egyébként az égen egy kék tölcsérszerű jelenség látható, melynek a tölcsére pontosan abba az irányba mutat, amerre maga a Rift található. Sajnos a tölcsér koránt sem annyira pontos helymeghatározó eszköz, mint ahogy azt bárki is gondolná. Jó 2 napig próbáltam logikát találni benne, de koránt sem volt annyira egyszerű. Némi kis segítséget kaptam (aionhun chatbox, köszi Soracte és Lime), amely segítségével azonban már pofon egyszerűvé vált a Riftek pontos helymeghatározása. Már azóta két Riftet is sikerült szinte azonnal megtalálni. Lényeg, hogy a Riftek elhelyezkedése csak látszólagosan random. Valójában mindkét zónában 7-7 lehetséges spawn hely van. (Ráadásul úgy néz ki, hogy az adott helyen létrejövő Rift mindíg fixen ugyanoda is nyílik a másik oldalon)

A pontos helyek ismeretében más sokkal egyszerűbb behatárolni a tölcsér segítségével, hogy valójában hol is van a Rift. Minden Rift – a játékidő szerint – két óráig van nyitva.

Alábbi két kép pontosan megmutatja, hogy hol jöhetnek létre Riftek Eltnenben és hol fognak azok megnyílni Mortheimben:

Eltnen Riftek (Elyos: piros, Asmo: kék) forrás: aionsource.com/evavix.com)

Eltnen Riftek (Elyos: kék(be), Asmo: piros(ki)) forrás: aionsource.com/evavix.com)

Morheim Riftek (Elyos: kék, Asmo: piros) forrás: aionsource.com/evavix.com)

Morheim Riftek (Elyos: kék(ki), Asmo: piros(be)) forrás: aionsource.com/evavix.com)

Mindegyik Rift fix számú játékost tud átengedni (A: 12, B:20, C,D:35, E:45, F,G:50). Fontos továbbá arra is figyelni, hogy az adott Rift a másik oldalon pontosan hova visz, mivel nem kizárt, hogy ott lvl35-40 közötti mobok is lehetnek az területen. Javasolt, hogy a lvl20-30 közötti karakterek csak az A,B,C Rifteket használják. A D,E Rifteket lvl30-35 között javasolt használni, míg a F,G-hez nem árt a lvl40-es szint.

Miért érdemes átmenni a Rifteken?

  • Kézenfekvő, hogy odaát Asmodianok tömegei találhatóak. Így komoly PVP összecsapások várhatók.
  • Mindkét frakció számos [Infiltration] (Beszivárgás) megjelölésű questet kap a frakciójától. Ennek lényege, hogy menj át a Riften és ott tegyél meg valamit.
  • Mortheimen számos további Elyos quest hub található, ahol több olyan quest is van, ami már lvl25-28 között is kék lootot és nagyon komoly EXP-et ad.
  • Nagyságrendileg 10-15%-kap több EXP-et kapsz egy mob megöléséért, mint Elyos földön.
  • Több olyan subzone is található, ahol elit mobok tömegei vannak. Megfelelő csapattal, ezek a legnagyobb EXP/órát adják. (Lásd. Lava cave of Taran zóna)
  • Just for fun.

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Rift – beszivárgás az ellenséges vonalak mögé”

  1. Ennyit arról hogy random lesz. Amúgy ha mondjuk átmegyek Elyos területről az “ellenséghez” és ott találok egy visszafelé vezető riftet akkor tudom használni?

  2. Passz, nem találkoztam még odaát eddig visszavezető Rifttel.

  3. Na éppen most questelünk Morheimen és találtunk egy visszafelé vezető Riftet amit simán lehet useolni, szóval simán vissza lehet jönni.

  4. questelés végén ki is próbáltam és vissza is hozott eltnenbe, szóval működik.

  5. Vannak egyébként nagyon jó [Infiltration] Questek, sok olyan amit eleve csak odaát tudsz felvenni. Kék ékszerek, páncél stb. Érdemes szétnézni és NPC-t keresni..

    Megjegyzés: ha átmész és a térkép olyan, hogy ott amúgy át tudnál menni egy másik területre gyalog, azt te nem tudod használni. Pl. Asó nem tud Eltnen-ről átmenni Verteronba, hiába is akartam egy vérfürdőt rendezni (na jó, igazából menekültem és tudtam hogy ott el lehet lógni repülve)

    Ezen az Beluslan (Lv30~50) – Interdiktah (Lv30~50) Rift helyek is rajta vannak:

    http://aion.mmosite.com/guide/system_rift.shtml

  6. (bocs, ismételtem ami már le volt írva; inkább akkor csak megerősítem; én sok kék cuccot szedtem így össze)

  7. Sziasztok én épp most jöttem ide eltenél a G-s rift hez 55 vagyok és nem enged át nem tudjátok hol van meg felelő rift az én szintemhez?

  8. A te szintednek egyetlen rift felel meg, amely Silentera Gate néven található Balaureában. ^^

  9. Sziasztok, most vettem az accountomat, vagy tört szerón játszok, 55 vagyok. Mit csináljak?

  10. Ja, de ha csak simán lowbie-kat akarsz ölni, arra abyss a leg megfelelőbb, oda lehet menni 55-ön is! Viszont 20 alattiakat nem fogsz találni 🙁 Sajna.

Comments are closed.