header image
 

Napi PowerWiki (2009.07.29)

Nagyon durva tempóban tömi információkkal teli az NCWest a saját angol PowerWiki-jüket. Bár maga az oldal – jelenlegi állapotában – megcsúfolja a “Wiki” kifejezést, (Hiszen nem közösség által szerkeszthető oldal, hanem csak az NCWest tömi infókkal tele) de az oldal már jelenlegi állapotában is űbereli az összes eddig Aion Wiki kezdeményezést. Mikor még először beszámoltam kb 2 hete a PowerWiki kezdeményezésről, azt hittem, hogy ez is csak egy “hogyan játssz, kezdőknek” oldal lesz. Ehhez képest az elmúlt két hétben folyamatosan töltik tele olyan tematikus és összefüggő tartalmakkal, amikhez pl. a WoW-ban több évnyi csapatmunka kellett a játékosok részéről (wowhead + wowwiki.com). A PowerWiki már most tartalmazza a lvl1-lvl20 közötti összes questet, questitemet, fegyvereket, egyéb felszereléseket, szakmák végtermékeit, stb. Ráadásul minden tematikusan, többféleképpen elérhető. A PowerWiki keresőmotorja teljesen használhatatlan. Még azt sem találja meg, ami egyébként tuti benne van a Wikiben. Bár oda is van írva, hogy még csak béta és tudják is hogy nem igazán jó.

Az alap questhelper és itemhelper mellett már most nagyon sok hasznos infó van a Wikiben, ilyen pl. a minden (eddig feltöltött) terület lebontható “Neves szörnyek” listája. Mindhez infókkal és térképpel. Szóval lehet menni vadászni a neves szörnyekre/elitekre.

Az elmúlt napokban az “Improving Flight” cikkel töltötték. Több száz a cikkhez kapcsolódó tárgyat, stb.-t vittek fel, ahogy látom a Wiki naplóját lassan a végére érnek.

Nézzük mit is érdemes tudni a PowerWiki szerint a repülés fokozásáról:

  • Ahogy a cikk is írja, hamar rájöhet mindenki, hogy a kezdeti 60 másodperces repülés nem igazán elégséges az erődök körüli éter gyűjtögetésre vagy a repülés közbeni harcra. Ezért érdemes azt időben fokozni. A bejegyzés részletesen bemutatja, hogy milyen módszerekkel hogyan lehet növelni a repülés idejét, sebességét.
  • Bemutatásra kerülnek a questek amik segítségével megkapjuk a repülés képességet és amelyek során megkapjuk az Abyssi repülés boostot.
  • Bemutatásra kerülnek a repülési időt és a repülési sebességet befolyásoló felszerelések külön csoportosítva az itemslota és a tárgy minőségére (rare, legendary, unique) (nagyon durva tárgyak vannak a listában, érdemes nyálat csorgatni)
  • lvl30-as szárny upgrade questek információi (+30 repülési idő)
  • alakváltó cukorkák, amik extra flytimeot adnak.
  • Potion, scroll és mana stoneok, amik növelik a flytimeot/flyspeedet.
  • Rangok, címek (title) amik növelik a flytime-ot, flyspeedet.

Nagyon korrekt és kerek leírás a témával kapcsolatban. Ha minden témával kapcsolatban ilyen bőséges információkkal leszünk ellátva, akkor lesz mit böngészni egész nap.

A post címéből könnyen le lehet vonni, hogy később is tervezek ilyen (napi, heti?) összefoglalókat a PowerWiki legérdekesebb, leghasznosabb cikkeiről.

Mindenkinek kellemes böngészést.

~ by Menorel on .

Aion