header image
 

Weaponsmithing 1-130

Menorel barátom alchemy áttekintése után következzen most egy pár info a Weaponsmithing szakmáról:

A 10-es szintet elérve,  a Sanctumban lehet felvenni ezt a szakmát is. Az NPC akit keresel <Anteros> és némi pénzmagért cserébe megtanulhatod a fegyverkovácsolást. Első lépésben 99-es skillig lehet feltornázni, amelyet lehet bővíteni a későbbiekben. A térképen sárga karikával jelölt helyen található:

anteros_weaponsmith_location

A skillhúzás itt is nagyon barátságos módon work orderek segítségével zajlik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy odatipegsz az npchez, és felveszed az aktuálisan a legmasabb skillhez tartozó work ordert (lefelé 40 skillpontig lehet még felvenni work ordert, de kettőnél többet nem érdemes). Ha felvetted a work ordert, akkor craft ablakban látszik a teljesítendő feladat:

weaponsmithing_workorder

Látható, hogy nekem például most 9 db Titanium Dagger Handle nevű cuccost kell csinálnom. Az npc mindig egy kicsit több alapanyagot ad, mivel bele van kalkulálva, hogy egy párat elront a karakter.

Ennél a work ordernél Sealed Titanium Rod az az alapanyag amit az npc ad, a másik kettőt a pult mögött álló vendortól kell beszerezni. A vendortól vásárolandó alapanyagokra általában érvényes, hogy nagyon olcsóak.

Ha megvan minden szükséges alapanyag, akkor oda kell menni egy üllőhöz (4-5 darab is van a teremben) és nekiállni lekraftolni a cuccost. Ezt a műveletet addig kell/lehet ismételni amíg el nem éred a kívánt skillpontot.

Egy érdekes dolog: minden work order teljesítése után random rewardot kapunk, amely lehet valamilyen alapanyag, vagy common/uncommon recept is!

Egyéb recepteket a pult mögött álló npc-től lehet vásárolni: Dagger, Sword, Greatsword, Polearm és Mace kategóriák vannak.
Jómagam egy Assassinnal játszom, így nekem a kardok és tőrők voltak a fontosak.

Az első értelmes cuccok lvl 15-ös szinttől használhatóak: Steel Dagger, és Steel Sword

Ezek szürke itemek, de craftoláskor ha szerencséje van az embernek, készülhet belőle zöld, egy kicsivel erősebb item is.
Ez általános szabály egyébként, ez az un. combo item rendszer: tehát ha szürkét craftolsz, zöld lehet belőle, ha zöldet craftolsz kék is lehet belőle és így tovább.
Ami nagyon fontos: minden fegyverhez kell valamilyen Weapon Refining Stone, ezeket random dobják a mobok úgyhogy relatív nehéz hozzájutni, mivel AH-ban se mindig van.
Érdemes már a szintezés megkezdésekor kicsit előre olvasgatni a www.aionarmory.com -on, hogy már előre össze tudd szedni a szükséges alapanyagokat.

Eddigi tapasztalataim alapját 5 szintenként lehet craftolni új fegyvereket, és általában ez az 5 szint elég is arra, hogy különösebb farmolás nélkül össze is jöjjön a szükséges alapanyagmennyiség a fegyverhez.

Ezek az alapok, ha találok még valami váratlan infot út közben, akkor azt is kiteszem.

Sok sikert minden weaponsmithnek!

~ by nikito0 on .

Aion

4 Responses to “Weaponsmithing 1-130”

  1. igen 5 szintenként lehet mindent, KIVÉVE armort, mert armor refining stone alig esik :S

  2. Abysson grindelés közben óránként kb. 5-10 refining stone esik amiből legalább kettő armor szokott lenni.
    Szóval esik az, csak meg kell találni a megfelelő helyet.

  3. Ráadásul 1.2-es patchtől a “craftman’s” zöld refining stoneokból 200 DP-ért 3 sima refining stone morpholható. Szóval lényegesen egyszerűbb lesz az élet.

  4. Valószínűleg azért érzed kevesebbnek az armor refining stonet, mert míg fegyverből 5 szintenként 1-2 fegyó elegendő addig (gondolom) armorból mind a 6 slotra kéne gyártani

Comments are closed.