header image
 

Napi PowerWiki (2009.07.31)

Alig 2 óra és indul a CBT#5 buli. Addig is egy kis olvasnivaló.

Egész héten gőzerővel töltögették a NCWestes driodok a PowerWiki-t. Saccra kb. 200 téma került frissítésre és kb. ugyanennyi hozzáadásra, ami nem kis teljesítmény. Ma  – érthető módon – még nem nyúltak hozzá a PowerWiki-hez, gondolom ők is tesztelni/játszani fognak a hétvégén. (Vagy lehet, hogy inkább pihenni…)

A legutóbbi PowerWiki összefoglaló óta kétségkívül a “Lore” rész frissítése viszi a “legérdekesebb” díjat. Ugye az alap elvárás, hogy egy MMO-nak igenis legyen Lore-ja. De, hogy mindjárt kettő? Kézenfekvő, de általában a legtöbb játékban a Lore az független és tárgyilagos. Namost az Aion-ban nem. Itt bizony van Elyos és Asmodian történelem is, mindkettő természetesen egyoldalú és mindkét oldal természetesen a másikat hibáztatja mindenért. Nagyon izgalmas egyébként mindkét Lore. Lehet hogy a legközelebbi uborkaszezonban összefoglalom mindkettőnek a lényegét.

Frissült továbbá a Beginer’s Guide és annak alcikkei. Ez az a rész, ahol mindig meglepődök, hogy milyen apróságok rejlenek ebben a játékban. Bár már máshol is olvastam erről, de pl. a Combat részében szépen leírják, hogy a karaktered combat közbeni mozgási orientációja erősen befolyásolja a offenzív és defenzív statjaidat? Jó példa erre, hogy pl. ha szorult helyzetbe kerülsz egy mobbal szemben, akkor a legrosszabb dolog amit csinálhatsz az, hogy hátat fordítasz neki és elkezdesz elfutni. Ilyenkor ugyanis 20%-kal csökken mind a meele mind a magic védelmed. Ha viszont folyamatosan hátrálva mész el, akkor igaz, hogy 40%-kal lassabban tudsz csak elmenni, viszont ez idő alatt 500%-kal nő a Parry értéked (fegyverrel védekezés), valamint ha tudsz pajzsot viselni, akkor pajzs segítségével ilyenkor a blockolásod is nő 500%-kal.

Nagyon sok – hivatalosnak tűnő helyen – a XP-t folyamatosan EXP-nek hívják. Ez komoly képzavart okozott nekem, de mivel a PowerWiki-n is hivatalosan XP-nek hívják a tapasztalati pontot, innentől nyugodtszerrel fogom használni a “nemzetközi” elnevezést.

De ha már az imént szó volt a “Beginer’s Guideról”, akkor érdemes bizony belepillantani az olyan kézenfekvő topicokba is mint a Profile ablak. Sok Aion játékos számára a mai napig nem teljesen tiszta, hogy a karakter egyes statjai pontosan mit is jelentenek. Jó példa erre, hogy mi a különbség az Agility és az Accuary között. Érdekesség, hogy pl. (A WoW-val ellentében) a Parry stat (fegyverrel hárítás ) csak részleges sebzés csökkentést eredmény,tehát ilyen szempontból inkább a Blockhoz hasonlít a mechanizmusa, mint a Dodgehoz.

update.1: tévedtem, mégis csinálják ma is a PowerWiki-t, nincs pihenés. Úgylátom ma a classokat leírásait fogják bővíteni.

~ by Menorel on .

Aion