header image
 

MythBuster: Craft gyorsító bolondgomba

Kétségtelen, hogy a legtöbb urban legend az AION-ban a Profession-ökhöz (tágan értelmezve) kapcsolódik. Az emberek sem azt nem szeretik, ha valami sokáig tart; sem azt, ha monoton; sem pedig az, ha el lehet rontani. Ennek eredményeként olyan megoldásokat keresnek, amelyik pozitívan befolyásolhatják ezeket  kellemetlen hatásokat.

aion-fungycandyEgy korábbi postban már írtam a craftolást gyorsító bolondgombáról, ami állítólag 25%-kal növeli a craftolás sebességét. Lássuk be, ha ez tényleg képes erre, akkor ez létszükséglet, ez nélkül semmit, sehol és sehova. A cooking táblázat alapján a “Fungy Candy”-val egy szinten Elyos oldalon a “Wasteland Draky Candy” szerepel. Ugyanaz a skill lvl kell hozzá és mindkettő a tooltipje szerint egy órára áttransformál vagy gombává vagy kis sárkánnyá. Elérve a 200-as Cooking skill-t neki is fogtam a cukorka gyártásának.

A cukorka receptje:

Wasteland Draky Candy Recipe (Transformation Candy - Elyos Only)

Wasteland Draky Candy Recipe (Transformation Candy - Elyos Only)

aion-wastelanddrakyAz összetevők elég egyértelműen, csak a “Wasteland Draky’s Essence” okozhat fejtörést. Ezt a azonos nevű kis sárkányfiókákból lehet megszerezni Eltnenen: Location. Kb. 40-et öltem meg, amiből esett 2 db essence. Szóval a drop rate valahol 5-6% körül lehet. A teszthez mindenestre ez is elég.

Elrohantam Sanctumba és izgatottal lefőztem a 4 cukorkát a teszthez, majd stopperrel a kezemben nekifogtam csinálni a Cooking Work Order-t. Az eredmény nagyon szimpatikus volt. Látványosan gyorsnak tűnt a success csík mozgása, de a failed rész eléggé negatívan befolyásolta a mérést. A probléma kiküszöbölésére a legalacsonyabb elérhető (-40 profession lvl) Work Order-t kezdte el csinálni, hiszen itt a Failed nem befolyásolhatja a mérést. Megcsináltam 60 Work Ordert a transformation hatás alatt és 60-as az nélkül. Az eredmény 10% körüli gyorsulás volt a várt 25% helyett. Megismételtem a mérést még 4x, de az érték folyamatosan 4-12% között mozgott, még csak meg sem közelítette a minimum elvárható 20%-ot.  Ráadásul volt olyan kör, amikor a transformation nélküli állapotban jobb időt futott a craft.

Sajnos az eredmény magáért beszél. A mérések közötti differencia bőven betudható a lagnak (a kínai szerveren csináltam a mérést). Valójában a cukorkának látszólagosan semmi hatása sincs a craftolás sebességére. Bár ettől függetlenül a cukorka végeredménye nagyon vicces, egy aranyos kis zöld sárkánnyá változtat, aki ugyan ebben a formában sem repülni, sem glideolni nem tud, de mindenesetre a mozgása kárpótol mindenért, úgy totyog mint egy kisbaba:

Draky transformation (Elyos Only). The myth of speed-up crafting is seems to false. unfortunately.

Draky transformation (Elyos Only). The myth of speed-up crafting is seems to false. unfortunately.

ui: Amennyire a lag igazolja, hogy a mítosz megbukott, valójában akár arra is bizonyíték lehet, hogy igaz. Bár a mérések eredményei nagyon nem erre utalnak. Esetleg ha valaki a EU bétán Asmodians oldalon le tudná gyártani a bolondgombát és le tudná mérni a hatását, az sokat segítene a legenda felgöngyölítésében. Ki tudja, hátha tényleg csak a bolondgombának van ilyen pozitív hatása. (Elég csúnya húzás lenne, az biztos)

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “MythBuster: Craft gyorsító bolondgomba”

  1. A remény hal meg utoljára. remélem, hogy csak elnézted a receptet vagy valami. Nagyon jó lenne egy ilyen gyorsítás, tényleg idegesít craft sebessége. A sárkánypalánta tényleg nagyon vicces.

  2. Én úgy tudom, hogy ez a gomba és a Kerubim form a gatheringben segítenek. A négylábú állat formok gyorsabbá tesznek, a bogarak pedig repüléshez adnak bónuszt.

  3. A Kerubian ás a Fungy Candy is Asmodians only cuccok. Szóval elég valószínűtlen, hogy kapott volna az Asmodian oldal két cukorkát is, ami növeli a gathering sebességét, az Elyos meg egyet sem. Egyébként jó témája lehet a következő Mythbusternek, hogy a Kerubian Candy valóban növeli-e a gathering sebességét 🙂

  4. A kerubian szerintem elyos, mert az asmok megfelelő morphja az a kék füles izé (kerubimok asmo megfelelője). A gombából is két féle van.

  5. Magam is ezt gondoltam egészen addg, amíg nem jött velem szemben Abysson egy komplett kerubian csordának álcázott Asmodian csapat. Screenshot az eseményről: http://varianceaion.files.wordpress.com/2009/07/aion0114.jpg
    Szóval a kerub form az tuti asmo.

  6. Az nem ‘álca’, hanem elyos Artifact mellékhatás:DD

  7. Na akkor ez mellé ment 🙂

  8. Viszont akkor sem értem a dolgot. Ha megnézed a candy recepteket, akkor ezt lehet látni:
    p95: Pluma/Sparky Candy (flytime +10)
    p195: Oculazen/Oculazen Candy (low-lvl hide detektálás)
    p195: Fungy/Wasteland Daky Candy: 60 percig csak siman transform gombává vagy kissárkánnyá (nem tud repülni)
    p295: Agrint/Frozen Agrint Candy: (60 percig, natural HP&Mana Treathment effekt növelés)
    p295: Griffo/Malek Draky Candy (60 percig rendes repülni képes sárkánnyá változtat)

    Namost ami nekem innen hiányzik, az a Kerub form. Biztos, hogy az benne van már a 1.0-ban ? Ha igen, akkor milyen cooking prof szint kell hozzá ?

  9. 1.0-ról nem tudok nyilatkozni, akkor lehet itt a különbség.

    1.1-2-ben rengeteg olyan morph került be amikhez vannak különböző bónuszok, gondolom akkor a kerubim is ekkor került be.

    Amúgy karácsonykor volt olyan cukorka, ami teljesen random állattá változtatott, szóval akár balaur is lehettél ki szerencsével, persze ezek nem adtak bónuszt.

    //Szívem szerint kivenném az összeset, de az már más tészta.

  10. Naja, ettől tartottam én is. Egyébként nem hiszem, hogy félreértés lenne ez a craft gyorsítás vs. gathering gyorsítás dolog, bár már majdnem elhitettem magammal, hogy csak én olvastam félre valamit. De pl. az aionsource fórumon többször is előkerül a dolog: pl.: “So far I’ve seen but one item which affects crafting in any way – the Fungy candy (transforms you into a blue mushroom for an hour) seems to speed up crafting (pauses between each item) by about 15%.” (forrás: http://www.aionsource.com/forum/crafting-discussion/13750-how-crafting-critical-works-2.html )
    Szóval ez a urban legend terjed meg minden.

  11. akkor könnyedén lehet, hogy csak 1.1 vagy azután kapta meg a gomba ezt a képességet (craft speed up).

  12. Egyetertek

  13. Bocs hogy ide irok, de nem talaltam jobb mondjat (pl.: uzenofal) Meno melyik szerveren jatszotok CBT alatt?
    Xemo

  14. Az EU startig nem nagyon pörgünk a EU CBT/OBT-n. Van egyébként néhány lvl20-22 körüli karink az Ariel szerveren. De tényleg inkább csak azért szinteztük fel, hogy lássuk milyen az élet lag nélkül. Egyébként folyamatosan észak kínai régió/Aspel szerveren vagyunk jelen.
    Ha két hét múlva tényleg OBT lesz, akkor meg végül is tök mindegy, hiszen lewipeolják az összes karaktert.

  15. The myth of crafting speed-up seems to be false. – igy helyes a képaláírás, nem?

  16. Minden bizonnyal. javításra került.

Comments are closed.