header image
 

OT: Kungen calls Aion “amazing”

Téma: Jót tesz-e az az Aion-nak, ha más MMO-k “celebjei” mondják rá, hogy “csodálatos”.

Elöljáróban ez téma nem véletlenül került az “Offtopic” rovatba, ráadásul megkapta a vadonatúj “WoW” rovat besorolást is. Ha nem érdekel a téma, akkor ne olvasd el.

Na szóval, ki a franc is az a Kungen?

  • Kungen egy híres/hírhedt World of Warcraft játékos.
  • Nevéhez kapcsolódik a méltán elhíresült “Nihilum” nevű guild is, melynek vezetője volt.
  • A Nihilum guild hírnevét egyértelműen a vanila WoW ultra nehézségű Tier3-as raid instance-ának kitakarításával szerezte, melyet a világon elsőként könyvelhettek el. Bár nem ez volt az első world-firstjük, ahogy én tudom; de ekkor figyelt fel rájuk komolyabban a közösség.
  • Ezt követően a Nihilum sorra söpörte be a World-First rangokat a WoW PVE contentjében. Elsőként takarították végig a legtöbb Burning Crusade-s (kiegészítő) instát. Valahol itt kicsit a fejükbe is szállt talán a dicsőség.
  • Komolyabb ellenlábasuk – úgy tudom – csak az SK Gaming volt, mely a hivatalos szponzoruk után kapta a nevét. A Burning Crusade Tier6 és Tier6,5 contentjében nagyon komoly csata folyt a két guild között a word-firstök terén.
  • A második WoW kiegészítő megjelenése előtt (Wrath of the Lich King) a két rivális guild egy huszáros vágással megoldotta a rivalizálást: egyesültek. Az egyesült csapat egy látványos eseménysorozat keretei között kezdett el szponzort keresni.
  • Máig nem lehet tudni, hogy ki a guild szponzora, de a guild neve: “Ensidia”; sokat enged sejtetni. Egyes pletykák szerint a szponzor nem más, mint a Dubai herceg fia. A történet szempontjából teljesen lényegtelen végül is, hogy ki a szponzor, de az fontos, hogy Kungen továbbra is vezető szerepet élvez az új guildben is.
  • Kungen személye egyébként eléggé megosztja a WoW-os közösséget. Bár az elért eredményeik elismerésre méltóak, azonban Kungen nyilatkozatai és viselkedése kevésbé szimpatikus a többség szemében. Számtalan Kungenhez kapcsolódó affért fel tudnék hozni, de talán a legtöbbet az mond el róla, hogy az egyik kedvenc mondása a raideken: “HEAL ME WORMS!!!”.
  • Egy ex-ensidiás postja szerint (aki kimaradt a buliból) Kungen és a vezetőség további két tagja fizetett alkalmazott, havi fix bérrel.

Mégis mi köze van az Ensidia-nak és Kungennek az AIONhoz?

  • Az NCwest valószínűleg – tudatosan – megkereste a WoW top PVE guildjét és felajánlott nekik Aion beta tesztelési lehetőséget.
  • Az Ensidia nagyon pozitívan állt a dologhoz, többen is megnézték a játékot, még Kungen is. Az Ensidia saját honlapján még Aion béta kulcs sorsolást is rendezett. A több mint 3000 jelentkezőből 50-en kaptak béta kulcsot.
  • Készült egyébként még 2008. januárjában egy részletes bemutató is az AION-ról, ami elég pozitívan mutatta be a játékot. Sajnos a három részes cikksorozat most éppen nem elérhető, mivel napok óta nem működik a Nihilum régi közösségi portálja. Mindenesetre azt el lehet mondani, hogy akik abból a cikksorozatból ismerték meg az Aion-t, azok minden bizonnyal a mai napig pozitívan állnak a játékhoz. (Jómagam legalábbis így vagyok ezzel)

Na a hosszú lére engedett bevezető után nézzük mi is a hangzott el Kungentől: Az Ensidia fórumán van egy topic, ami azzal foglalkozik, hogy kik fognak játszani az Aion-nal az EU/US megjelenés után. Június 6-án (CBT#3 ha jól emlékszem) született az alábbi bejegyzés Kungentől:

WOW Aion was a lot better then I expected it to be. It’s really smooth and the game play is amazing. Not gonna comment much more then that since I didn’t play it much last night.

Hogy mennyire véleményformáló Kungen fenti postja? Az jól látszik a fórum további hozzászólásaiból és a topic alapján nyílt “Kungen calls Aion“amazing”” topicból a hivatalos WoW fórumon.

Nem venném magamnak a bátorságot, hogy konklúziót vonjak a dologból. Maradjunk annyiban, hogy a dolog érdekes.

~ by Menorel on .

Offtopic, WoW

3 Responses to “OT: Kungen calls Aion “amazing””

  1. Ki az a Kungen? 🙂

  2. Hát igen én is wowoztam 4 évig közben már tudomásom volt Az Aion-rol
    és a mindennapi frostshokkk oldal mellé elolvastam az aionhunos ujdonságokat is. Szerintem sok wow-os fog átcsábulni az Aionra mivel aki ottvolt wowban a kezdeek kezdetén érzi a különbséget a mostani wow-al a mostani wow “Peace of Shit” gameplayen alapszik semmi ujdonság nincs benne és még a Lore al ellentmondó dolgok száma egyre növekszik

  3. Vagy csak fizetnek Kungennek?Ha a pofája alapján fizetnék ő szponzorálhatná a herceget 😀

Comments are closed.