header image
 

Pre-Selection, Head-Start és egyéb nyalánkságok

Már csak kicsit több mint egy hónap és elvileg indul az EU/US Aion Start. Az NCwest szépen lassan csorogtatja az infókat a start előtti programokkal kapcsolatban. Az tudjuk, hogy a start előtt legalább két nappal indul a Head-Start, ez egy “Early Access” a már éles szerverekhez, amin bármit is csinálsz, az ott meg is marad. Azt is tudjuk, hogy bár EU-ban és USA-ban nem egyszerre kerülnek a boltok polcaira az Aion dobozok (3 nap eltérés), viszont a két kontinensen mégis egyszerre fog indulni a Head-Start program. Namost ez elvileg azt jelent, hogy nálunk nem két, hanem legalább 5 nap lesz a Head-Start. [email protected] most éppen azt erősítette meg, hogy még a Head-Start előtt elindul a “Pre-Selection” program. Ez annyit jelent, hogy előre le tudod foglalni a karaktereid neveit és le tudod gyártani a konkrét karakter formákat is, így nem kell a Head-Startnál bíbelődni, hogy órákat tölts a character-creation ablakban. Lehet, hogy évekig fogod azt az arcot bámulni, nem árt egy kis időt rászánni.

Aki nem tudná mind a Pre-Selection, mind a Head-Start programban csak azok vehetnek részt, akik előrendelték (pre-order) a játékot. Egyébként, ahogy közeledik a hivatalos indulás, úgy van egyre inkább az az érzésem, hogy be fogják csúsztatni az indulást. Ha jól számolom, akkor még kerek 45 nap, 23 óra, 36 perc és kb 15 másodperc lehet még a hivatalos indulásig. Ennyi időbe kéne belesuvasztaniuk még egy CBT#6-ot, egy OBT-t, egy Pre-Selection-t és egy Head-Startot. Ráadásul egész jövő héten kinn lesz a csapat egy része a Kölni GameCon-on és ott promózza játékot. Ja és valahova még be kéne zsúfolni az 1.5-ös patchet is, annak a lefordítását, hangalámondását, satöbbi. Valószínűleg szeptember végére a PowerWiki sem fog még sehogy állni. Az elmúlt két hétben eléggé belassult annak a frissítése is (valószínűleg nem véletlenül), bár attól persze még ki lehet adni a játékot. Jómagam jelentem: – mint a szkeptikusság példaképe – kicsit elkezdtem aggódni.

~ by Menorel on .

Aion

18 Responses to “Pre-Selection, Head-Start és egyéb nyalánkságok”

  1. A szinkronokat másfél hónapja fejezték be, azzal nem lesz gond.
    Ha feltételezzük, hogy terv szerint megy minden, akkor OBT-t szeptember elejére tippelem (2 hetes), pre-selection csak 2-3 nap (koreai alapján), úgyhogy szerintem ezeket nézve nincs gond.

    Egyedül a text-lokalizáció az, ami miatt igen valószínű a csúszás, viszont ilyen esetén a Pre-selection és a Head start is csúszni fog.

    Vagy kiadják befejezetlenül vagy + pár hónap várakozás hosszan tartó OBT-kkel.

  2. Tisztelem az optimizmusod 🙂
    Egyébként igazán olvashatnál emailt escordine.

  3. Rant on:
    A probléma az hogy nem tudjuk hogy állnak és ameddig ilyen bohóc CMünk van mint Ayase nem sok esélyt látok rá hogy megtudjuk. Kb 2 naponta postol kettőt hármat amiből jó esetben csak 1 valami szar off topic és az értelmes témákról meg mond 1 max 2 mondatot. Pl itt ez a pre selection is, megtudtuk hogy lesz, hogy mi lesz ez konkrétan de időpontot már nem tudott mondani. Lehet nem az ő hibája de 40 nap, 22 óra, 36 perc, és kb 50 másodpercel ( http://kindred.aion.tv/status/ ftw) a head-start előtt még egy hivatalos angol 1.5ös patch note sincs sehol pedig azt aztán nagy munka lenne lefordítani.
    Szóval jó lenne ha kicsit megindulna a kommunikáció NCSoft felöl a community felé, mert szép dolog a PowerWiki de nem elég.
    Rant off.

  4. Arról nem tudtok valami infót, hogy digitálisan megvett preorder kóddal készített accot lehet e majd aktiválni normál dobozos termékkel?
    Pontosabban megfogalmazva az lenne a problémám, hogy szeretném a dobozos CE-t a kis figura meg extrák miatt, (és amúgy is ilyen dobozmániás vagyok:) de a closed béták meg, headstart miatt már megvettem a preorder digitális kódot (tudom hogy így buknám annak az árát az 1500-at dehát ez van) és kész is van már az NCsoft account, erre tervezem rátölteni a dobozos kódját.

    Szóval ez szerintetek lehetséges, bármi infót tudtok?

    • “For those that pre-ordered the SE from NCSoft directly, you can upgrade to CE by sending an email to [email protected] and asking them how (that email opens a ticket for them to track then you purchase the CE and apply the code then they refund the SE).”

      http://www.aionsource.com/forum/questions-answers/22802-pre-order-faq.html

      Nem írtad hol vetted szóval egyelőre csak ennyit tudok rá mondani.

      • Azt elfelejtettem odaírni, hogy kérdés akkor is megcsinálják e ha a CEt nem náluk veszed digitálisan.

      • Tényleg nem akarok floodolni mindjárt el is tűnök.:D

        “Just buy the CE edition and enter the code into your NCsoft account and it will automaticaly upgrade to the CE.
        Tho bare in mind that your standard edition key will get overwritten and i think u wont be able to use it again(i am not 100% sure on this).SO u maybe want to make a new account and sell your old one.”

        De ha biztosra akarsz menni max írsz supportnak hogy töröljék a kódodat mert CEt akarsz, szerintem biztos megértik.

    • Xruu! Megkérdeztem efelől a supportot!

      “You can use a retail Aion serial code on any game account created with a pre-order or beta code. You will still receive all of the perks that are included with the retail version of the game you are applying to the account.”

      Ez a válasz érkezett! Röviden azt írják h semmi akadálya nincs.

  5. Köszönjük az utánajárást. Csak nyugodtan floodolj, amíg ilyen közérdekű dolgok áradnak ki belőled 🙂

  6. Najó ha te mondod.
    Akkor itt egy kis off topic:
    Exclusive Aion Intro Cinematic

    http://g4tv.com/thefeed/blog/post/698173/Exclusive-Aion-Cinematic-Prologue-Intros-You-Into-NCsofts-New-MMO-World.html

  7. ezaz lefoglalhatom a hunlegolashun nevet:P

  8. “Namost ez elvileg azt jelent, hogy nálunk nem két, hanem legalább 5 nap lesz a Head-Start.”

    Volt némi update a témában és inkább a legutolsó aktuális topicjába írom mert nem akarok felül már mindent én teleszemetelni. ^^

    A forrás most a twitter:

    Nilleshna: Can you clarify this again: does europe get 5 days of head start?
    aion_ayase: That’s what we’re looking at, but keep in mind that 48 hours are advertised, so there’s a risk we may have to go back to that.

    Tehát mivel a 2 nap volt meghírdetve van rá esély hogy visszatérnek ahoz a verzióhoz.

  9. Hi!

    Valaki aki már előrendelt bárhol tölthető EU sima vagy CE verziót, dobjon már meg egy linkkel légyszi (ha esetleg van olyan linketek is ami USA, de lehet EUt kapni rajta az még jobb lenne / én csak dobozosat találtam) nem lesz alkalmam boltba mászkálni dobozosért, szoval csak letölthető érdekelne. Jelenleg az USAban vagyok és Szept. 14én érkezem haza, szóval épp jókor 🙂

    Kösz előre is!

  10. próbáld meg az eu.ncsoft.com-ot én ott vettem. (Aion->buy preorder vagy valami ilyesmi) 59.99 eurora kerül ott a collectors a sima kicsit olcsóbb, ez mindettő digiális preorder, szóval csak downloadolni lehet, viszont cserébe már most megtudod csinálni a game accountot meg mindent.

    • Kösz, és ezt később vajon lehet dobozosra upgrade-elni később?
      🙂

  11. úgytudom hogy nem. Volt erről egyébként valami post aionsource-on ahol határozottan kijelentették, hogy no-way. De ha tévedek, akkor majd kijavítanak (vagy nem)

Comments are closed.